Hopp til innhold

Norges «ukjente» MMA-stjerne i skjebnekamp: – Større enn Meek mot Usman

OSLO (NRK): Jack Hermansson møter den tolvte beste mellomvektsutøveren i verden. Det vil være den største kampen av en norsk utøver i UFC-historien, mener MMA-ekspert.

MMA-UFC 224-BRA

SJOKKSEIER: Jack Hermansson tok karrierens mest imponerende seier mot Thales Leites i fjor. Nå venter hans største oppgave så langt i karrieren.

Foto: MAURO PIMENTEL / AFP

I mai i fjor gikk Jack Hermansson sin hittil største kamp som UFC-utøver. Mot brasilianske Thales Leites brakk han et ribbein i første runde, og det var få som ga Hermansson, som representerer Norge, noen sjanse til å vinne kampen.

Men 30-åringen kjempet seg utrolig nok tilbake på mesterlig vis, og vant på teknisk knockout i tredje runde.

Ultimate Fighting Championship - UFC 224 - Thales Leites v Jack Hermansson

GRÅT AV GLEDE: Etter at seieren var sikret med ribbeinsbrudd klarte ikke Hermansson holde tårene tilbake.

Foto: Ricardo Moraes / Reuters

MMA-verden sperret opp øynene for den svenskfødte Oslo-borgeren, og tårene strømmet nedover kinnene til en glad og utslitt Hermansson.

Nesten ett år senere er han klar for å ta fatt på en ny kamp, og denne gangen er motstanderen enda større. På andre siden av oktogonen står mannen som er rangert som nummer elleve i mellomvektsklassen i UFC; amerikanske David Branch. De to møtes i slutten av mars.

– I den moderne MMA-æraen er dette absolutt den største kampen av en norsk fighter, sier Hermansson til NRK.

– Større enn Meek mot Usman?

– Det vil jeg si, svarer han med et glimt i øyet.

Allerede størst karriere

Treningskameraten Emil Meek møtte nemlig Kamaru Usman i UFC i fjor. Det endte med tap. Og selv om Usman nå rangeres som den tredje beste i verden i weltervektklassen, så mener MMA-ekspert Torstein Sandaa-Johansen også at Hermanssons kommende kamp mot Branch er større.

– Det er jeg enig i. Usman var også godt rangert, men den store forskjellen er momentumet til Hermansson. Han har flere UFC-kamper enn noen andre norske (7), og ingen har vunnet så mange som han har heller (5), sier han, og legger til:

Thales Leites, Jack Hermansson

SJOKK: Ingen trodde Hermansson kunne komme tilbake fra skaden han pådro seg i starten av kampen, men til slutt stod han igjen som seierherre over brasilianske Thales Leites.

Foto: Leo Correa / AP

– Han har allerede den mest imponerende karrieren av en norsk MMA-utøver i historien, sier Sandaa-Johansen.

Og hvis Hermansson slår 11.-rangerte Branch vil han bryte seg inn på den viktige topp 15-listen til UFC. Da er han plutselig helt der oppe i verdenstoppen.

– Dette er den ultimate testen for Hermansson. En seier vil gjøre at han blir et stort navn i UFC, sier Sandaa-Johansen.

– Denne kampen betyt alt for meg. All jobb, alle treninger, alt slit jeg har lagt ned ... det leder frem til dette punktet. Målet er å bli best i verden, og ta mellomvektsbeltet i UFC. Vinner jeg denne kampen, så vet alle at jeg er en av verdens beste, sier Hermansson.

Tror på flere nordmenn i UFC

Uddevalla-karen svarer med en blanding av norsk og svensk. I én setning høres han fullstendig norsk ut, og i den neste går det i «inte», «hård» og «värld».

Når han går i oktogonen gjør han det med et sammensydd svensk og norsk flagg, og i intervjuet med NRK omtaler Hermansson seg selv som norsk.

UFC 206

DRØMMEDEBUT: Emil Meek fikk drømmedebut med seier mot Jordan Mein i UFC 206. Siden har han ikke vunnet en kamp, og mot Kamaru Usman ble han rundjult i tre runder.

Foto: Peter Power / AP

30-åringen flyttet nemlig til Oslo for 12 år siden. Først og fremst for å finne jobb, men det han i stedet fant var en vei inn i verdenstoppen i MMA.

– Det er ikke tilfeldig at jeg har kommet dit jeg er i dag. Det hadde aldri gått uten det kompetente MMA-miljøet i Norge. Det er noen utrolige flinke folk som har formet meg som utøver, sier han.

På Frontline Academy i Oslo har han blant annet trent med Norges andre UFC-proff, Emil Meek. Hermansson tror definitivt ikke at de to vil være de siste norske vi får se i UFC-sirkuset.

– Jeg tror veldig mange flere fra Norge kan ta steget opp til UFC og verdenstoppen i framtiden. Det tror jeg virkelig, sier Hermansson.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal