Fotballkvinnene gikk på et stygt tap - og møter nå svært tøff motstand i kvartfinalen.

Japan-Norge

Norge tapte til slutt 5-1.

Norge har hatt en fin start på OL, med to strake seire mot USA og New Zealand.

Forutsetningen før Norges siste kamp i OL-pulje G var dermed grei: Med ett eller tre poeng mot Japan ville gruppeseieren være et faktum. Slik gikk det ikke, men Norge scoret først som vanlig.

Norge var favoritter mot Japan og det var få som trodde at gruppeseieren ville ryke. Etter at Norge tok ledelsen som de har gjort til vane i Kina, så ting enda lysere ut.

Søstre i fokus

Norge åpnet forsiktig mot Japan som presset svært høyt i banen, og det var tidlig klart at dette ikke ville bli noen enkel kamp.

Etter ti minutter måtte Marie Knutsen gå av banen med en smell i hodet. Men på benken satt det en sulten søster som ville vise seg frem.

Marie Knutsen måtte ut med skade.

Etter 26 minutter mottok Guro Knutsen er fantastisk pasning fra kaptein Ane Stangeland Horpestad. Alene med målvakt gjorde Knutsen ingen feil og Norge gikk opp i ledelsen.

Men etter Knutsens scoring var det ikke mer å juble for.

Rask redusering

I sine to første kamper klarte Norge å holde unna, men mot Japan beholdt fotballkvinnene ledelsen i beskjedne seks minutter.

Aya Miyama fintet bort Trine Rønning og la inn til Yukari Kinga som enkelt satte inn utligningen.

Det var et fortjent mål til Japan som hadde vært best før pause.

Norge raknet

Japan var best før pause, men etter sidebyttet dominerte japanerne stort og de norske kvinnene raknet fullstendig.

Norge gjorde det ikke enkelt for seg selv. Kort tid etter pause sendte Gunnhild Følstad ballen i eget mål, før Shinobu Ohno skjøt via Ane Stangeland Horpestad og over en utspilt Erika Skarbø.

De to tidlige og heldige japanske målene ble mer enn hva Norge kunne svelge.

Total ydmykelse

De norske kvinnene satset alt fremover, men ingenting så ut til å stemme. Og det var ingen ting å si på at Homare Sawa og Ayumi Hara etter hvert gjorde ydmykelsen total.

Bjarne Berntsen sa etter kampen at de to heldige målene rett etter pause ble avgjørende:

-Vi fikk to enkle mål mot oss i starten av 2.omgang. Det er helt uforskyldt, jentene prøver å klarere. Etter det må vi satse offensivt og vi blir kontret i senk.

Bjarne Berntsen var skuffet etter kampen.

Det kunne se ut som de norske jentene ikke var klar over hvor tøft det ville bli mot Japan, men trener Berntsen mente laget var godt forberedt:

-Vi var innstilt på at det ville bli en tøff kamp, Vi var godt forberedt, men vi var ikke gode nok.

Tøff motstand i kvartfinalen

Hadde Norge holdt unna mot Japan og vunnet gruppa ville det ventet overkommelig motstand. I stedet er det Brasil som venter i kvartfinalen.

Det blir neppe enkelt om Norge ikke hever seg flere hakk fra møtet mot Japan.

Sjekk tabellen her

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».