Juryen sa nei - Norge vurderer appell

Justyna Kowalczyk brøt regelverket, men ble likevel ikke disket. Nå vurderer Norge appell.

Justyna Kowalzcyk

Justyna Kowalczyk (bakerst i bildet) begynte å skøyte lenge før det var tillatt.

Foto: NRK

Justyna Kowalczyk snøt Kristin Størmer Steira for bronsen tidligere i dag, men nå tas kampen om 3. plassen på kvinnenes jaktstart opp på ny.

Under skibyttet fra klassisk til fristil ble det etter løpet oppdaget at Justyna Kowalczyk begynte å skøyte 5-6 tak før den røde streken som viser hvor løperne kan bytte teknikk.

Norge protesterte, men juryen i Vancouver avviste protesten.

VIDEO: Størma tror hun går inn til bronse

(saken fortsetter under videoen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Dermed vurderer Norge nå å legge inn en appell til appellutvalget i FIS. Den endelige avgjørelsen blir tatt i morgen etter mennenes jaktstart.

– Vi har bedt om bilder fra NRK og vurderer å appellere. Nå konsentrerer vi oss om lørdagens skiathlom for menn. Vi tar sikte på å offentliggjøre hvorvidt vi velger å appellere eller ikke på vår pressekonferanse søndag morgen klokka 08.00 (17.00 norsk tid), sier sportssjef Åge Skinstad.

(saken fortsetter under videoen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I etterkant av løpet ba den norske landslagsledelsen om et møte med juryen.

Fra norsk hold er man klar på at det har foregått et klart regelbrudd.

Se alle høydepunktene fra OL her

I møte med juryen

- Det er blitt gjort klart på lagledermøtet tidligere i dag at det er den rød streken som gjelder og det er likt for alle. Det er juryen som tar avgjørelsen og vi har vært hos dem og for å få en redegjørelse, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

Åge Skinstad

Åge Skinstad fikk ikke medhold av juryen, men har fortsatt ikke bestemt seg for om du vil ta saken videre.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Han satt i møte med juryen sammen med landslagssjef Åge Skinstad i over en time. Der fikk imidlertid ikke nordmennene gehør.

- Vi bruker et regelverk som sier at det kan medføre disking, men reglene er ikke krystallklare og vi velger å bruke skjønn. Vi var enige om at Kowalczyk ikke tjente noe tid på skøytingen og hun blir ikke disket. Dette er den endelige beslutningen fra juryen, sier juryformann Uros Ponikvar.

Alt håp er likevel ikke ute. Norge har nå en frist på 72 timer til å appellere avgjørelsen til appellutvalget i FIS. Da vil situasjonen bli bedømt på nytt av andre personer, enn de som allerede har avslått Norges krav.

- Vi må tenke veldig nøye gjennom hva vi skal gjøre og vi skal snakke med Kristin før vi tar en endelig avgjørelse, sier Åge Skinstad.

(saken fortsetter under videoen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Disket Skofterud

Juryen som tar avgjørelsene i Vancouver består, med noen unntak, av de samme personene som satt i juryen under Tour de Ski.

Den gang tolket de reglene adskillig strengere. Under 10 km fellesstart på Tourens 7. etappe tok Vibeke Skofterud er par skøytetak for mye og det endte med at hun ble diskvalifisert.

Landslagssjef Åge Skinstad er ikke imponert over juryens arbeid i OL.

- Jeg synes de har tatt noen rare avgjørelser. En ting ble sagt på lagledermøtet, men i ettertid blir ikke det fulgt opp i det hele tatt.

Siste nytt

 • Carlsen imponerte - til semifinale

  Magnus Carlsen vant begge minikampene mot Wesley So tirsdag ettermiddag, og gikk dermed videre til semifinale i nett-turneringen som varer frem til 3. juni.

  I semifinalen skal Carlsen spille mot amerikanske Hikaru Nakamura.

  Turneringen er del av en sjakk-tour som Magnus Carlsen er med å arrangere. Vinneren av turneringen får med seg 450.000 dollar.

  1D_QdRP7-Q4
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Haaland fra start mot Bayern

  Erling Braut Haaland starter på topp i tirsdagens «Der Klassiker» mot Bayern München. Mats Hummels, som lenge var usikker, er på plass i midtforsvaret.

  Laster Twitter-innhold
 • Suspendert etter juks i billøp

  Tyske Daniel Abt ble suspendert fra sitt racinglag etter at han ble tatt for juks i helgen.

  Under det virtuelle formel E-løpet søndag ble Abt tatt i å la en profesjonell videospiller spille i stedet for ham. Tyske Bild hevder Abt har fått sparken.

  Daniel Abt
  Foto: Marco Ugarte / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal