NRK Meny
Normal

Pellerud: – Vi er ikke gode nok til å styre kamper

MONTCON (NRK): Norge tok seg videre til åttedelsfinale uten å imponere stort mot Elfenbenskysten. Landslagstrener Even Pellerud medgir at norske landslag sliter med å styre kamper.

Even Pellerud om kampen mot Elfenbenskysten og veien videre.

IKKE HELT FORNØYD: Landslagstrener Even Pellerud var glad for avansement, men ikke «stor happy» med mandagens kamp.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det har vært norsk fotballs store svøpe (å styre kamper), for begge kjønn, landslag og klubbfotball. Jeg synes vi viser at vi kan det i enkelte perioder, men så blir det trøblete i andre perioder, sier Pellerud.

Norge er klare for åttendedelsfinale etter mandagens seier, men prestasjonene under kampen mot Elfenbenskysten varierte til tider stort.

– Venter på at Norge skal herje

Elfenbenskysten var regnet som en svært overkommelig motstander for Norge, og etterpå var spørsmålet hvorfor Norge ikke klarte å kontrollere spillet i større grad.

– Det var i perioder småpent. Men det blir for upresist og mangel på konsentrasjon, sier Pellerud.

– Vi er ikke gode nok som lag til å styre kamper, det er for mange varierende prestasjoner, legger han til.

– Hva kommer det av?

– Nei, hva kommer det av? Det kan være store kulturpolitiske svar på det, men det kan være så enkelt at vi ikke er vant til å gjøre det og at vi ofte er best når vi kommer fra underdog-situasjonen, sier Pellerud til NRK.

Solveig Gulbrandsen er enig i sjefens analyse.

– Jeg mener vi burde kunne gjort det, men da ser du nok en gang at når vi har muligheten så klarer vi det ikke. Det er ikke noen sin skyld, det er ikke trenerens filosofi eller noe. Vi må bare gjøre det og bevise at vi kan det, sier hun.

– Vi venter på at Norge skal kunne herje mot lag som Elfenbenskysten eller mot Aserbajdsjan, legger Gulbrandsen til, og sikter til herrelandslagets noe skuffende uavgjortresultat i EM-kvalifiseringen i forrige uke.

Hegerberg banens beste

Det var selvsagt også lyspunkter. Ada Hegerberg scoret Norges to første mål og ble kåret til banens beste spiller.

– Vi har spilt bedre kamper enn dette. Det var en ekkel motstander å spille mot, men vi har mye å jobbe med, sier Ada Hegerberg til NRK etter kampen.

Elfenbenskysten, som er med i sitt første VM og tapte hele 1-0 for Tyskland, var frempå ved flere anledninger. Ange N'Guessan scoret et vakkert mål, og sørget for redusering og litt spenning i kampen på slutten.

En glimrende avslutning gir redusering.
Ada Hegerberg scorer Norges første mål mot Elfenbenskysten.

Ada Hegerberg sørget for at Norge gikk opp i ledelsen allerede etter fem minutter.

Tyskland slo Thailand 4-0 i sin siste gruppespillskamp. Norge blir dermed nummer to i sin gruppe, bak Tyskland som har bedre målforskjell.

Det er helt åpent hvem Norge møter i åttedelsfinalen. De kan møte Columbia, England, Frankrike eller Mexico. Det blir avgjort først på onsdag.

– Jeg ønsker meg et lag som er så dårlig som mulig, svarer Even Pellerud på spørsmålet om hvem hans ønskemotstander er.

Ada Hegerberg scorer sitt andre for dagen

Se 2-0 målet til Hegerberg.

Solveig Gulbrandsen scorer Norges tredje mål mot Elfenbenskysten

3-0-MÅLET: Solveig Gulbrandsen scoret for Norge.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal