Sulland trente seg god i pausen

Linn Jørum Sulland rotet og rotet før pause. Pausen brukte hun til å trene skudd mot tomt mål, og i løpet av andre omgang ble hun toppscorer.

Linn Jørum Sulland får en dytt av Dominika Selucka i kampen mot Tsjekkia

SLITESEIER: Linn Jørum Sulland var med på å snu kampen for Norge, i det som ble en sliteseier mot Tsjekkia. Her får hun en dytt av tsjekkiske Dominika Selucka.

- Det er små marginer. I første omgang hadde jeg stangskudd og bomskudd som jeg er veldig misfornøyd med. Så prøvde jeg å tenke gjennom hvor jeg skulle plassere skuddene, og så går de inn i andre omgang, sier Sulland til NRK.

Sulland sier at hun gjør det av og til når hun ikke har fått det til i første omgang. Og ofte har det hjulpet.

Hun ble Norges toppscorer med åtte mål, og bidro sterkt til at Norge snudde kampen mot slutten og vant.

- Jeg er fornøyd med det, sier hun.

- Glad vi har en arbeidsgjeng

Trener Thori Hergeirsson liker det han ser av Sulland.

- Jeg sa det til henne i pausen: Du gir deg aldri, bare fortsett. Hun har vist mange ganger at hun komemr sterkt tilbake. Det hjelper å trene, ser du, sier Hergeirsson, som synes kampen gikk litt for mye i rykk og napp.

- Vi begynner ok, men fortsetter ikke. Det går litt for sakte. Vi lykkes ikke, og drar det med oss. Litt problemer over hele linja. Jeg er glad for at vi har en arbeidsgjeng og klarer å jobbe oss gjennom det, sier Hergeirsson.

Norge videre med full pott

Norge er videre til hovedrunden i håndball-EM, men måtte slite for seieren med seier 21–19 mot Tsjekkia torsdag kveld.

De tsjekkiske håndballkvinnene har ikke deltatt i mesterskap siden 2004, men viste liten respekt for de regjerende OL-mestrene.

Tsjekkia ledet i store deler av kampen, og det sto 12–10 til tsjekkerne ved pause.

Norge slet med å få til spillet sitt i førsteomgangen, og tsjekkerne var gode til å trekke ned tempoet.

Sulland snudde

Utover i andre omgangen fulgte lagene hverandre tett.

Vendepunktet for Norge kom i det 52. minutt, da Linn Jørum Sulland utlignet til 18–18. Tsjekkias trener ba om en timeout, og like etter reddet Norges målvakt Katrine LundeHaraldsen straffe.

(Saken fortsetter under bildet)

Norges målvakt Katrine Lunde redder skuddet fra tsjekkiske Pavla Poznarova

STOPPET TSJEKKIA: Norges målvakt Katrine Lunde redder straffe fra tsjekkiske Pavla Poznarova.

I det 55. minutt sendte Sulland Norge i ledelsen 19-18, mens hun la på ett til kort tid etter. Selv om tsjekkerne reduserte, klarte Norge å holde på ledelsen ut kampen.

Med under ett minutt igjen fikk Tsjekkia straffe, og Lunde reddet på nytt.

Viktige poeng

Norge har én kamp igjen i den innledende runden, mot Ukraina på lørdag, men er videre til hovedrunden etter kveldens kamp. Det er også klart at Norge tar med seg fire poeng dit.

Med tap mot Tsjekkia ville veien videre for de norske håndballjentene ha blitt langt vanskeligere.

Poengtap og feilskjær så tidlig i mesterskapet som i de innledende kampene, kunne ha fått betydning for om Norge går til semifinalen eller ikke.

Heidi Løke mot det tsjekkiske forsvaret under EM-kampen mellom Norge og Tsjekkia.

Møter topplagene

Bakgrunnen er at de tre beste lagene i hver innledningsgruppe i håndball-EM går videre til hovedrunden, etter tre spilte kamper.

Dette i motsetning til under sommerens OL og i håndball-VM 2011, hvor lagene gikk rett fra gruppespillet til åttendedelsfinaler og utslagskamper.

– Lagene tar med seg de poengene de har tatt mot de andre lagene som går videre. Poengene mot de lagene som ikke går videre, blir ikke med i hovedrunden, har håndballekspert Øystein Havang forklart.

I mellomrunden skal Norge mest sannsynlig opp mot Sverige, Danmark og forhåndsfavoritt Frankrike.

• Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp

Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

– Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

– Vet du hva du skal nå?

– Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

– Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

– Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

(NTB / NRK)

World cup alpint utfor Kvitfjell
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

– Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

(NTB)

Casper Ruud
  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

– Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

– Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.