Møtte pressen på krykker: – Problemet er bare at jeg ikke kan gå

Caroline Graham Hansen bidro sterkt til at Norge tok seg videre i VM. Så måtte hun forlate banen i tårer etter det som så ut som en kraftig vridning i ankelen.

Caroline Graham Hansen

VRED SEG I SMERTER: Caroline Graham Hansens ansiktsuttrykk sier alt om smerten.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Blir Caroline Graham Hansen klar til åttedelsfinalen?

Det er det store spørsmålet etter at Norge mandag kveld sikret andreplass i gruppa og videre VM-spill med 2-1-seier over Sør-Korea.

Caro Graham Hansen

PÅ KRYKKER: Slik møtte Caroline Graham Hansen media sent i kveld.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

– Det er faktisk ikke så vondt. Problemet er bare at jeg ikke kan gå, sier Graham Hansen når hun møter NRK i intervjusonen etter kampen.

Hun er på krykker og har en ispose på ankelen. Foreløpig vet hun ikke om hun blir klar til lørdagens kamp, men de første signalene fra helseteamet er positive.

– De mener alle strukturer er intakt, så vi må bare ta et bilde og se hva som eventuelt ikke fungerer. De var veldig positive, så vi tar det derfra, sier hun.

– Så du frykter ikke at åttedelsfinalen ryker?

– Akkurat nå er jeg bare lettet og glad for at vi går videre, de sorgene får jeg ta når svarene kommer, sier Caroline Graham Hansen.

– Skikkelig overtråkk

Slik svarer landslagssjef Martin Sjögren på spørsmål om han er bekymret:

– Jeg har ikke sett situasjonen, men det er mulig at det er et skikkelig overtråkk. Vi får se, det medisinske teamet jobber med henne. Jeg skal ikke uttale meg før jeg vet statusen.

NRKs ekspertkommentator Morten Morisbak Skjønsberg håper og tror Graham Hansen blir klar.

– Det gjør vondt, men med is og kompresjon og god behandling kan det være mulig å tape opp, selv om det gjør vondt og smertene ikke er for store – hvis ingenting er avrevet, sier han.

– Hun er stjerne på laget, og det har mye å si for lagmoralen at hun blir bra igjen. Hun er i tillegg en spiller med mange gode kvaliteter, som å kunne åpne et hvilket som helst forsvar. Det må til for å slå en god motstander som vi vet det blir i åttedelsfinalen. Da må hun ikke bare spille, men hun må være god, påpeker Skjønsberg.

DRAMATISK: Norges andre straffe kan koste dyrt. Caroline Graham Hansen ble skadet da hun ble taklet.

Straffescoring

Norges største stjerne rakk å vise hvor viktig hun er for Norge før hun måtte forlate banen med skade.

Mindre enn fem minutter var spilt da Graham Hansen fikk sjansen fra straffemerket, etter at Maria Thorisdottir ble dratt ned inne i feltet.

Hun satte ballen trygt til side for keeper og åpnet med det sin målkonto i VM.

Resten av første omgang eide Sør-Korea, men fire minutter etter pause skulle Caroline Graham Hansen igjen skape trøbbel.

Koreanerne måtte ty til ulovlige midler da Barcelona-spilleren stormet inn i feltet, og nok en gang pekte dommeren på straffemerket.

Caro Graham Hansen

KAN IKKE GÅ: Denne isposen er dårlig nytt for Norge.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Vred seg i smerter

Samtidig lå Caroline Graham Hansen nede og vred seg i smerter, etter det som så ut som en kraftig vridning i anklene.

Med tårer i øynene måtte hun forlate banen.

– Det var vondt med en gang, så trodde jeg at jeg skulle løpe det av meg, men jeg hadde ikke en sjanse, sier hun etterpå.

– Jeg tror jeg ble stemplet, det er det de sier, forteller hun.

Isabell tok Herlovsen ansvar fra straffemerket. Det løse skuddet gikk riktig nok via Min-Jung Kims hansker, men havnet i mål.

Norge hadde problemer

Etter 63 minutter hadde også Karina Sævik en enorm mulighet til å gi Norge 3-0, noe som riktig nok ville gitt et skjevt bilde av styrkeforholdet mellom de to lagene.

Faktisk var de to straffescoringene Norges eneste to avslutninger på mål.

Sør-Korea styrte nemlig det meste av spillet og vant avslutningsstatistikken hele 23–8. Sånn sett var det fullt fortjent da Min-Ji Yeo reduserte til 2–1 etter 78 minutter.

– Vi har et massivt trykke på oss, de kommer til mange halvsjanser og har en gigantisk en på slutten. I dag har vi hellet med oss, erkjenner lagkaptein Maren Mjelde.

– Vi får ikke presset til å sitte, det blir store avstander. Vi blir løpende imellom, og da blir det vanskelig, erkjenner hun overfor NRK.

Likevel er altså Norge videre i VM med 2-1-seier og andreplass i gruppa.

Tirsdag blir det klart om Norge møter Brasil, Italia eller Australia i åttedelsfinalen som spilles lørdag.

TIDLIG LEDERMÅL: Slik straffet Caroline Graham Hansen Sør-Korea.

Siste nytt

 • Asgautsen vann Oslo maraton

  Thomas Asgautsen frå Stavanger vann suverent den lengste etappen i Oslo Maraton. Etter 42,2 kilometer gjennom gatene i hovudstaden kryssa han målstreken etter 2.26.54.

  Sebastian Conrad Håkansson kom sterkt på slutten og tok 2. plassen med ny personleg rekord, 1,21 bak vinnartida. Magnus Warvik frå NTNUI sikra seg 3.-plassen.

  Mezgebu Alemu Molla frå Etiopia leia maratonen heilt fram til ti kilometer stod att, men fekk det tungt på slutten og var nesten ni minutt bak vinnartida i mål.

  Russiske Marfa Troeva vann kvinneklassen med tida 2.54,12. Gaia Elisabeth Mathisen vart beste norske kvinne på ein 2.-plass, 2.21 bak Troeva.

 • VAR-annullert King-mål

  Bournemouth tok sin aller første bortesiger mot Southampton med 3-1 i sørkyst-derbyet i Premier League fredag kveld, og kleiv opp til ein sterk tredjeplass på tabellen.

  Joshua King kom ikkje på scoringslista. Han avslutta eit angrep med å setje ballen i mål, men var hårfint offside. King rakk å juble, men det var før dommaren konsulterte VAR og annullerte.

  Då leia allereie Bornemouth 1-0 etter scoring av Nathan Aké. Like før pause sette Harry Wilson inn 2-0. James Ward-Prowse reduserte på straffe, og Southampton pressa for utlikning det meste av andre omgang, men lykkast ikkje.

  I staden utnytta Callum Wilson ein gigatabbe av Bournemouth-keeper Angus Gunn og kunne trille inn 3-1 fire minutt på overtid.

  Joshua King
  Foto: Tony O'brien / Reuters
 • Norges gruppemotstander straffes

  EM-kvalifiseringsmøtet mellom Romania og Norge skal spilles for tomme tribuner. Romania straffes hardt av UEFA for supporternes oppførsel i tidligere kamper, det melder NTB. Bakgrunnen for straffen var supporternes oppførsel i kampene mot Spania og Malta, hvor kampen ble utsatt i ett minutt på grunn av at det ble kastet fyrverkeri inn på banen. Det rumenske fotballforbundet har i tillegg fått en bot på 83.000 euro, tilsvarende cirka 820.000 kroner. Romania og Norge møtes i Bucuresti 15. oktober. Norge trenger trolig seier dersom det skal være et reelt håp om å gå videre fra sin EM-kvalifiseringsgruppe.

  Fotball EM-kvalifisering menn Norge - Romania 2-2
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal