Hopp til innhold

Møtte pressen på krykker: – Problemet er bare at jeg ikke kan gå

Caroline Graham Hansen bidro sterkt til at Norge tok seg videre i VM. Så måtte hun forlate banen i tårer etter det som så ut som en kraftig vridning i ankelen.

Caroline Graham Hansen

VRED SEG I SMERTER: Caroline Graham Hansens ansiktsuttrykk sier alt om smerten.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Blir Caroline Graham Hansen klar til åttedelsfinalen?

Det er det store spørsmålet etter at Norge mandag kveld sikret andreplass i gruppa og videre VM-spill med 2-1-seier over Sør-Korea.

Caro Graham Hansen

PÅ KRYKKER: Slik møtte Caroline Graham Hansen media sent i kveld.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

– Det er faktisk ikke så vondt. Problemet er bare at jeg ikke kan gå, sier Graham Hansen når hun møter NRK i intervjusonen etter kampen.

Hun er på krykker og har en ispose på ankelen. Foreløpig vet hun ikke om hun blir klar til lørdagens kamp, men de første signalene fra helseteamet er positive.

– De mener alle strukturer er intakt, så vi må bare ta et bilde og se hva som eventuelt ikke fungerer. De var veldig positive, så vi tar det derfra, sier hun.

– Så du frykter ikke at åttedelsfinalen ryker?

– Akkurat nå er jeg bare lettet og glad for at vi går videre, de sorgene får jeg ta når svarene kommer, sier Caroline Graham Hansen.

– Skikkelig overtråkk

Slik svarer landslagssjef Martin Sjögren på spørsmål om han er bekymret:

– Jeg har ikke sett situasjonen, men det er mulig at det er et skikkelig overtråkk. Vi får se, det medisinske teamet jobber med henne. Jeg skal ikke uttale meg før jeg vet statusen.

NRKs ekspertkommentator Morten Morisbak Skjønsberg håper og tror Graham Hansen blir klar.

– Det gjør vondt, men med is og kompresjon og god behandling kan det være mulig å tape opp, selv om det gjør vondt og smertene ikke er for store – hvis ingenting er avrevet, sier han.

– Hun er stjerne på laget, og det har mye å si for lagmoralen at hun blir bra igjen. Hun er i tillegg en spiller med mange gode kvaliteter, som å kunne åpne et hvilket som helst forsvar. Det må til for å slå en god motstander som vi vet det blir i åttedelsfinalen. Da må hun ikke bare spille, men hun må være god, påpeker Skjønsberg.

DRAMATISK: Norges andre straffe kan koste dyrt. Caroline Graham Hansen ble skadet da hun ble taklet.

Straffescoring

Norges største stjerne rakk å vise hvor viktig hun er for Norge før hun måtte forlate banen med skade.

Mindre enn fem minutter var spilt da Graham Hansen fikk sjansen fra straffemerket, etter at Maria Thorisdottir ble dratt ned inne i feltet.

Hun satte ballen trygt til side for keeper og åpnet med det sin målkonto i VM.

Resten av første omgang eide Sør-Korea, men fire minutter etter pause skulle Caroline Graham Hansen igjen skape trøbbel.

Koreanerne måtte ty til ulovlige midler da Barcelona-spilleren stormet inn i feltet, og nok en gang pekte dommeren på straffemerket.

Caro Graham Hansen

KAN IKKE GÅ: Denne isposen er dårlig nytt for Norge.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Vred seg i smerter

Samtidig lå Caroline Graham Hansen nede og vred seg i smerter, etter det som så ut som en kraftig vridning i anklene.

Med tårer i øynene måtte hun forlate banen.

– Det var vondt med en gang, så trodde jeg at jeg skulle løpe det av meg, men jeg hadde ikke en sjanse, sier hun etterpå.

– Jeg tror jeg ble stemplet, det er det de sier, forteller hun.

Isabell tok Herlovsen ansvar fra straffemerket. Det løse skuddet gikk riktig nok via Min-Jung Kims hansker, men havnet i mål.

Norge hadde problemer

Etter 63 minutter hadde også Karina Sævik en enorm mulighet til å gi Norge 3-0, noe som riktig nok ville gitt et skjevt bilde av styrkeforholdet mellom de to lagene.

Faktisk var de to straffescoringene Norges eneste to avslutninger på mål.

Sør-Korea styrte nemlig det meste av spillet og vant avslutningsstatistikken hele 23–8. Sånn sett var det fullt fortjent da Min-Ji Yeo reduserte til 2–1 etter 78 minutter.

– Vi har et massivt trykke på oss, de kommer til mange halvsjanser og har en gigantisk en på slutten. I dag har vi hellet med oss, erkjenner lagkaptein Maren Mjelde.

– Vi får ikke presset til å sitte, det blir store avstander. Vi blir løpende imellom, og da blir det vanskelig, erkjenner hun overfor NRK.

Likevel er altså Norge videre i VM med 2-1-seier og andreplass i gruppa.

Tirsdag blir det klart om Norge møter Brasil, Italia eller Australia i åttedelsfinalen som spilles lørdag.

TIDLIG LEDERMÅL: Slik straffet Caroline Graham Hansen Sør-Korea.

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal