NRK Meny
Normal

Håndballjentene vet «ingenting» om VM-motstanderen

ZRENJANIN/OSLO (NRK.no): Norge er enorme favoritter før mandagens VM-kamp mot Argentina, men spillerne aner ikke hva som venter dem.

Norge

De norske jentene kjempet seg til en knepen seier over Spania, men nå venter det langt enklere motstand i gruppespillet.

Foto: Djorovic, Aleksandar / NTB scanpix

– De vet jeg faktisk veldig lite om. Jeg har ikke sett noen ting av dem. Jeg har aldri spilt mot dem i løpet av 281 kamper, så det er vel på tide, sier Norge-kaptein Karoline Dyhre Breivang til NRK.no.

De regjerende verdensmesterne har allerede kastet seg forbi den tøffeste utfordringen i gruppespillet med seier over Spania i åpningskampen.

Nå venter to kamper hvor Norge spås å vinne med braksifre: Argentina mandag og Paraguay tirsdag.

Førstnevnte spilte imidlertid en brukbar kamp mot Angola (23-33) og holdt lenge følge med afrikanerne.

Det fikk riktig nok ikke alarmklokkene til å ringe i den norske leiren.

– De kan jeg ikke si så veldig mye om ennå, sier Heidi Løke og smiler.

NRK.no møtte det norske landslaget før treningen og taktikkmøtet søndag. Da var Thorir Hergeirsson i ferd med å orientere spillerne om motstanderen.

– Vi forbereder oss som vanlig. Vi ser på hva de har og hvordan de spiller. Og så går vi på oss sjøl og hva vi kan forbedre, sier Hergeirsson, som varsler at han vil gi flere tillitt mot Argentina.

– Hva vet du om dem?

– Det er ikke veldig mye, men de hadde en god førsteomgang mot Angola, sier landslagstreneren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Belotti

Her er Argentinas Amelia Belotti (t.v.) i duell med Angolas Anastacia Solange Sibo under åpningskampen lørdag.

Foto: PEDJA MILOSAVLJEVIC / Afp

Utelukker feilskjær

NRKs håndballekspert og tidligere landslagsspiller Øystein Havang mener det ikke er noe poeng i å overanalysere mandagens motstander.

– De har vel en viss følelse av hva som venter, for Argentina har jo vært med i noen mesterskap. Men det er et lag som har vært såpass langt unna Norge og toppen generelt at det ikke har vært nødvendig å vie dem oppmerksomhet, sier Havang.

Han ser ingen muligheter for et norsk feilskjær mot søramerikanerne.

– Den kampen vinner de, og uansett hvordan de vinner den, har det ingenting å si for det videre forløpet i VM. Slik jeg ser det, er det eneste faremomenetet at noen kan være uheldig og skade seg, sier Havang.

– Hva bør Norge bruke kampen til?

– Det er veldig godt å få scoret noen mål og få flest mulig i gang. Det var noen som underpresterte litt mot Spania, og de vil nok gjerne score flere mål. Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Heidi Løke vil jo score så mye som mulig, sier Havang.

Rekordjakt?

Den foreløpige største målfesten ble holdt da Uruguay ble overhøvlet med 48-11 i 2001-VM.

Også Australia ble slått med 37 mål i 2005 (47-10). Lista ligger med andre ord høyt med tanke på en ny rekord for de norske jentene.

– Jeg synes det er god trening i å forberede seg mot dem (Argentina) og spille mot uortodokse lag. Jeg synes det er vanskelig å spille mot slike lag, så det blir god trening, sier Norge-kaptein Breivang.

– Jeg har ikke oversikt over de to lagene vi møter, men dette kan jo være en fin anledning til å trene på flere ting, blant annet kontringer, sier Linn Jørum Sulland til NTB.

Mens Argentina kom seg brukbart igjennom åpningskampen mot Angola, ble ikke Paraguay levnet en sjanse.

De tapte til slutt 40-6 mot Polen.

Siste nytt

 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Zekhnini ute av kamptroppen igjen

  Etter å ha returnert til kamptroppen til Fiorentina til forrige serierunde, er Rafik Zekhnini ute av varmen igjen til søndagens Serie A-kamp mot Benevento, melder NTB. Zekhnini og co. står med ti poeng etter tre seirer, én uavgjort og fire tap.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg