NRK Meny
Normal

Norges skiskytterkvinner er verdens beste i stafett

For første gang på ni år har Norges skiskytterkvinner vunnet stafettverdenscupen sammenlagt. Tredjeplassen i stafetten søndag var nok til å sikre triumfen.

tora berger i mål

Det endte med tredjeplass for Norge og Tora Berger på stafetten i skiskyting søndag, men den plasseringen holdt til å sikre det norske laget sammenlagtseieren i stafettverdenscupen.

Tora Berger

Tora Berger jaget på alt hun kunne på siste etappe, men klarte ikke å ta igjen Ukraina og Tyskland i tet.

Foto: NRK

– Det er nok en gang, som vi har sagt flere ganger, bare å være imponert over det Egil Gjelland har fått til med dette laget, kommenterte NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold.

Det norske laget med Hilde Fenne, Tiril Eckhoff, Ann Kristin Aafedt Flatland
og Tora Berger gikk inn til tredjeplass på stafetten bak Tyskland og Ukraina søndag.

Plasseringen ga det norske laget nok poeng til å sikre sammenlagtseieren i stafettverdenscupen for kvinner 2012/2013. Dermed er det norske laget verdens beste denne sesongen.

Trygg seiersmargin

Norge fikk totalt 314 poeng, mens Ukraina med sine 298 poeng totalt endte på andreplass. Tyskland ble nummer tre i cupen med 294 poeng.

Norge hadde fra før tre stafettseiere og to fjerdeplasser i stafett denne sesongen.

Å vinne stafettcupen sammenlagt, har ikke det norske laget klar på ni år. Sist det skjedde var i 2003/2004-sesongen.

Jaget seieren

De norske lagvenninnene ga ankerkvinne Berger et godt utgangspunkt før den siste etappen i søndagens renn. VM-dronningen ble sendt ut på fjerdeplass, 33 sekunder bak ledende Ukraina. Mellom dem var Tyskland og Polen.

Både Berger og konkurrentene skjøt fullt hus på liggende skyting, men den norske utøveren gikk ut 20 sekunder bak Ukraina - og hadde med det knappet inn 13 sekunder på lederlaget.

Det ble litt mer problemer på den siste skytingen. Både Berger og Ukrainas ankerkvinne måtte benytte seg av et ekstra skudd, mens Tyskland skjøt fullt hus.

Tyskland vant 11.9 sekunder foran Ukraina, og 21.2 sekunder foran Norge.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale