NRK Meny
Normal

Norges skiskytterkvinner er verdens beste i stafett

For første gang på ni år har Norges skiskytterkvinner vunnet stafettverdenscupen sammenlagt. Tredjeplassen i stafetten søndag var nok til å sikre triumfen.

tora berger i mål

Det endte med tredjeplass for Norge og Tora Berger på stafetten i skiskyting søndag, men den plasseringen holdt til å sikre det norske laget sammenlagtseieren i stafettverdenscupen.

Tora Berger

Tora Berger jaget på alt hun kunne på siste etappe, men klarte ikke å ta igjen Ukraina og Tyskland i tet.

Foto: NRK

– Det er nok en gang, som vi har sagt flere ganger, bare å være imponert over det Egil Gjelland har fått til med dette laget, kommenterte NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold.

Det norske laget med Hilde Fenne, Tiril Eckhoff, Ann Kristin Aafedt Flatland
og Tora Berger gikk inn til tredjeplass på stafetten bak Tyskland og Ukraina søndag.

Plasseringen ga det norske laget nok poeng til å sikre sammenlagtseieren i stafettverdenscupen for kvinner 2012/2013. Dermed er det norske laget verdens beste denne sesongen.

Trygg seiersmargin

Norge fikk totalt 314 poeng, mens Ukraina med sine 298 poeng totalt endte på andreplass. Tyskland ble nummer tre i cupen med 294 poeng.

Norge hadde fra før tre stafettseiere og to fjerdeplasser i stafett denne sesongen.

Å vinne stafettcupen sammenlagt, har ikke det norske laget klar på ni år. Sist det skjedde var i 2003/2004-sesongen.

Jaget seieren

De norske lagvenninnene ga ankerkvinne Berger et godt utgangspunkt før den siste etappen i søndagens renn. VM-dronningen ble sendt ut på fjerdeplass, 33 sekunder bak ledende Ukraina. Mellom dem var Tyskland og Polen.

Både Berger og konkurrentene skjøt fullt hus på liggende skyting, men den norske utøveren gikk ut 20 sekunder bak Ukraina - og hadde med det knappet inn 13 sekunder på lederlaget.

Det ble litt mer problemer på den siste skytingen. Både Berger og Ukrainas ankerkvinne måtte benytte seg av et ekstra skudd, mens Tyskland skjøt fullt hus.

Tyskland vant 11.9 sekunder foran Ukraina, og 21.2 sekunder foran Norge.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mester mot legende i vintersport