Hopp til innhold

Norge er verdens beste hoppnasjon: – Det er deilig!

PLANICA/OSLO (NRK): Norge tok sin 16. seier i en lagkonkurranse i hopp lørdag. Rivalene var ikke i nærheten, og Norge vant med 58.4 poeng foran Slovenia.

V-cupfinale hopp

NORGE BEST I PLANICA: Anders Fannemel kunne ta imot jubel fra resten av laget på sletta etter at han sikret seieren i lagkonkurransen.

Norge

GLADE NORSKE GUTTER: Fornøyd gjeng i Planica.

Foto: Anders Engeland / NRK

Daniel André Tande, Anders Fannemel, Kenneth Gangnes og Johann André Forfang hoppet verdenscupfinalen i skiflyging lørdag. Med seieren lørdag vant de også nasjonscupen sammenlagt og er med det verdens beste lag denne sesongen.

– Det føles deilig. Jeg håper vi klarer å fortsette på dette nivået. Det blir sikkert tøffere til neste år. Det er mange som ser på oss, og ser hva vi gjør. Så vi må jobbe like hardt til neste år for å ta neste steg, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NRK.

Andre lag nysgjerrige

Det ferske og unge norske laget har tatt verdenscupsirkuset med storm denne sesongen. Da er det kanskje ikke så rart at andre nasjoner vil kopiere suksessoppskriften.

– Det er noen som spør hva vi gjør. Det er noen som sniker seg inn og prøver å spionere litt. Men vi gjør ikke noe spesielt. Vi har fantastisk stemning i laget, vi har et fantastisk støtteapparat rundt utøverne. Det er veldig bra samspill innad i laget, forteller Stöckl.

– Hvordan merker du denne spionvirksomheten?

– Jeg har ikke merket det. Men jeg vet at Thomas Hörl, vår servicemann, har fått spørsmål fra andre servicefolka, Men han svarer aldri han. Men litt krig er bare moro. Det er et veldig bra miljø i hoppleiren, sier landslagstreneren.

Stockl

STOLT TRENER: Alexander Stöckl gir Johann André Forfang en gratulasjonsklem etter seieren.

Foto: Anders Engeland / NRK

– En fantastisk dag

De norske gutta leverte solide og gode hopp, og da Kenneth Gangnes hoppet hele 239 meter i andreomgang, var det nesten avgjort før siste gruppe skulle hoppe.

– En utrolig konkurranse for oss som lag, og det var veldig gøy å hoppe foran dette publikumet. Det er så god stemning her, og det er som å hoppe i en drøm, sier Gangnes.

Forfang hoppet 233.5 meter som siste hopper, og kunne sikre seieren for Norge. Rivalene var ikke i nærheten av å henge med etter åtte hopp, og med poengsummen 1627.4 var Norge klart best. Det var hele 58.4 poeng bedre enn nærmeste utfordrer.

Slovenia ble nummer to, mens Østerrike sikret den siste pallplassen.

– Det er en fantastisk dag. Det føles veldig bra å slå slovenerne her på hjemmebane. De har vært veldig gode her og får støtte fra publikum. Det at våre gutter klarer å fokusere og ikke bry seg om omgivelsene er en fantastisk sterk prestasjon, sier Stöckl.

V-cupfinale hopp

GOD HOPPING AV GANGNES: Kenneth Gangnes hoppet hele 239 meter i finaleomgangen.

Prevc med kjempehopp

Verdenscupvinner Peter Prevc stod for dagens lengste hopp. Han hoppet hele 246 meter og sørget for at Slovenia sikret andreplassen, kun tidelen foran Østerrike.

– Det går ikke an å gjøre det så mye bedre, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen om hoppet til Prevc.

V-cupfinale hopp

VIDEO: Se superhoppet til Prevc her.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tsjekkisk sensasjon til finale i Roland-Garros – full kollaps for verdenstoeren

  Karolina Muchova slo til med et dramatisk comeback og booket finaleplass i Roland-Garros. Hun avverget en matchball i møtet med Aryna Sabalenka.

  Alt lå til rette for Sabalenka i tredje sett. Belaruseren ledet 5-2 og var ett poeng unna finalen i Paris, men lot sjansen glippe. Det skulle koste verdenstoeren dyrt.

  Muchova kom mesterlig tilbake og dunket inn to vellykkede bruddballer. Tsjekkeren servet så nådeløst hjem seieren i en kamp som endte 7-6 (7-5), 6-7 (5-7), 7-5.

  For første gang er hun finaleklar i en Grand Slam-turnering. (NTB)

  APTOPIX France Tennis French Open
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Carlsen fortsatt seiersløs: – Ett steg nærmere å være ferdig med turneringen

  Magnus Carlsen har én sjanse igjen til å vinne et langsjakkparti i årets Norway Chess. Torsdag ble det nok en remis i møtet med Shakhriyar Mamedyarov.

  Spillerne ble enige om å la partiet ende uavgjort etter vel 30 trekk. Reglene i turneringen tilsier at man ved remis skal kåre en vinner etter spill i armageddon.

  Der var Carlsen nok en gang best. Med svarte brikker var han i tidstrøbbel, men greide likevel å ta sin sjuende strake seier på denne måten. Slikt blir det ikke nok poeng av, og allerede etter sju runder var Carlsen ute av stand til å ta sin femte strake Norway Chess-tittel.

  – Jeg ville bare spille solid, siden jeg var litt lei av dårlige opplevelser. Derfor tenkte jeg at jeg i hvert fall ikke skulle ta unødvendig risiko. Det var ett steg nærmere å være ferdig med turneringen, sa Carlsen smilende til TV 2.

  Fredag har han en siste mulighet til å vinne et langsjakkparti i Stavanger. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Uno-X-rytter imponerte: På pallen i Dauphiné

  Fjorårets Tour de France-vinner Jonas Vingegaard tok en suveren soloseier på den femte etappen i Critérium Dauphiné. Et drøyt halvminutt bak kom det en mindre gruppe som spurtet om de gjenværende plassene på podiet.

  Der viste norske Tobias Halland Johannessen seg frem. Tidligere verdensmester Julian Alaphilippe klarte akkurat å slå Johannessen i spurten, men nordmannen tok med seg en svært fin tredjeplass.

  Det er 23-åringens første pallplass for sesongen.

  Johannessen blir etter alle solemerker en av de viktigste rytterne til Uno-X i sommerens Tour de France, hvor laget deltar for første gang.

  Rittet avsluttes søndag.

  Tobias Halland Johannessen
  Foto: Tuva Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste