NRK Meny
Normal

Norge viste kjempeform før VM: – Kunne ikke drømt om en bedre oppkjøring

Norge vant lagkonkurransen i Oberstdorf søndag, og gikk med det også til topps i FIS' laghoppuke. Det får Arne Scheie til å glede seg stort til VM.

Andreas Stjernen var norges ankermann på lagkonkurransen i Oberstdorf. Det endte med norsk seier.

De norske hoppgutta kunne smile etter å ha vunnet lagkonkurransen i Oberstdorf søndag.

– Vi kunne ikke ha drømt om en bedre oppkjøring til VM enn dette! sa NRKs hoppkommentator Arne Scheie etter at Norge utklasset konkurrentene i søndagens lagkonkurranse i tyske Oberstdorf.

Arne Scheie

Arne Scheie er mektig imponert over de norske hoppguttas innsats i Oberstdorf.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Tom Hilde, Anders Jacobsen, Anders Bardal og Andreas Stjernen leverte alle solid i hoppbakken, og vant hele 47,8 poeng foran Østerrike og 53,5 poeng foran Slovenia.

– Alexander Stöckl har gjort en fantastisk jobb med hopperne. Dette er en meget sterk prestasjon, skrøt Scheie.

Stjernen lyste vei

Lørdag var Andreas Stjernen fattige tre tidels poeng unna å vinne sitt aller første renn i verdenscupen. Søndag viste han at formen absolutt er intakt før VM i Val di Fiemme. Med 211 meter var han lengst av nordmennene i den første omgangen.

Som sistemann ut i finaleomgangen holdt han dessuten hodet kaldt, landet på 197,5 meter og hoppet med det Norge ned til både seier i selve lagkonkurransen og ikke minst i FIS' laghoppuke sammenlagt.

Det betyr en premiepott på 100 tusen Euro til de norske hoppuka.

– Jeg er meget imponert over Stjernen. Han taklet presset i sitt siste hopp. Han har levert en strålende helg, sa Scheie.

Jacobsen best

Det var imidlertid Anders Jacobsen som viste aller best form i søndagens renn. Med 206 meter i første omgang og 212 meter i andre omgang, bidro han med 407,6 poeng totalt.

Det var mest av nordmennene, og dessuten den beste totalsummen blant samtlige utøvere i konkurransen.

 • For en oversikt over hvordan de norske hopperne presterte, se faktaboksen til høyre. Under kan du se alle de norske hoppene.
Det ble norsk seier i lagkonurransen i Oberstdorf. Anders Jacobsen, Tom Hilde, Anders Bardal og Andreas Stjernen hoppet på det norske laget. Kommentatorer: Arne Scheie og Espen Bredesen.

Norge vant lagkonurransen i skiflyging

Siste nytt

 • Danske fotballjenter møtte ikkje

  Spelarane på Damarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening, melder Danmarks Radio. Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

  Dermed ser det ut til at Damark må trekkje seg VM-kvalifiseringskampar mot Sverige og Kroatia fredag og tysdag.

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal