Hopp til innhold

Norge vant lagkonkurransen i Andorra

Det norske alpinlaget vant klart over Sveits finalen og vant med det lagkonkurransen i parallellslalåm i Soldeu.

Thea Louise Stjernesund tok det første stikket i finalen, før Sveits slo knallhardt tilbake med duellseier til Livio Simonet og Andrea Ellenberger.

Det hadde imidlertid lite å si da Timon Haugan kjørte ned til 2-2 og sikret norsk seier med 56 hundredeler.

Det norske laget fikk en drømmestart på lagkonkurransen da de trakk Andorra i den første utslagsrunden. Den endte som forventet 4-0 til Norge. Dermed sto Østerrike for tur i semifinalen. Der fortsatte Norge storkjøringen og sikret seg finaleplass med 3-1-seier.

I den andre semifinalen ble det også svært jevnt og endte 2-2, hvor Sveits var raskest med 21 hundredeler. Tyskland måtte dermed ut i bronsefinale, hvor de tapte 0-4 mot Østerrike.

Norge stilte nesten samme lag som tok sølv under lagkonkurransen i VM i Frankrike i februar. Den eneste utskiftningen var Rasmus Windingstad inn for Alexander Steen Olsen.

Maria Therese Tviberg, Stjernesund og Haugan dannet resten av det norske laget.

France Alpine Skiing Worlds
Foto: Alessandro Trovati / AP

Siste nytt

 • Norge tapte siste puljekamp i para-VM

  Norges ishockeyherrer røk 1-3 for Italia onsdag og tapte dermed alle tre kampene i puljespillet i para-VM i Canada. De skal spille om syvendeplassen.

  Norge endte sist i sin pulje etter tap for både Tyskland, Kina og til slutt Italia. Onsdag sto Audun Bakke for det eneste norske målet i tapet for sistnevnte.

  Norge spiller sin siste kamp i turneringen mot Tyskland lørdag ettermiddag norsk tid, som de tapte 3-5 mot tidligere i mesterskapet.

  Kina og Italia er klar for første utslagsfase. Tsjekkia, USA, Canada og Sør-Korea utgjorde gruppe A der de to beste gikk til semifinale, mens de to siste er klar for kvartfinale.

  Norge har fem ganger før tatt medalje i VM i paraishockey, men det har ikke skjedd siden 2009. Årets verdensmesterskap i paraishockey spilles i canadiske Moose Jaw.

 • Rune til tredje runde på walkover

  Holger Rune er klar for 3. runde i Roland-Garros. Dansken skulle i likhet med Casper Ruud spille 2.-rundekamp torsdag, men motstanderen har meldt avbud.

  Det ble klart sent onsdag kveld, da Runes franske motstander Gaël Monfils på kort varsel innkalte til pressekonferanse og meddelte at han har en håndleddsskade som gjør det umulig å spille videre.

  Monfils tok seg til 2. runde med en dramatisk femsettsseier over argentinske Sebastian Baez. 36-åringen vendte 0-4 til 7-5 i femte og avgjørende sett selv om han slet med krampe i begge bein. Nå stoppes han i stedet av skade.

  Kampen skulle vært spilt på hovedarenaen Philippe-Chatrier torsdag kveld, men i stedet får Rune fri fram til lørdag. Da møter han enten argentinske Genaro Alberto Olivieri eller italienske Andrea Vavassori. De er begge langt nede på rankingen og måtte spille kvalifisering i Paris.

  Casper Ruud møter Rune i kvartfinale dersom begge spillerne tar seg så langt i turneringen. Ruud spiller mot italienske Giulio Zeppieri torsdag i første kamp på Philippe-Chatrier-banen, der Rune egentlig skulle spille kveldskamp. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Friidrettsforbundet støtter Kjøll

  Styret i Norges Friidrettsforbund besluttet på onsdagens styremøte å gi sin støtte til Berit Kjøll i valget av president i Norges Idrettsforbund, skriver NTB. Kjøll er sittende president, men valgkomiteen har gått inn for Zaineb Al-Samarai som ny president. Al-Samarai har fått støtte fra en rekke idrettskretser og særforbund. Kjøll har tidligere fått støtte fra håndballforbundet og rytterforbundet.

  Berit Kjøll
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste