Bredesen: – Dette er så mye større enn vi skjønner

Norge knuste Østerrike og tok lørdag sin første seier i laghopp på nesten to år.

Video Norge tuktet Østerrike

Norge tuktet Østerrike i laghoppkonkurransen lørdag.

Norge vant laghoppingen i Harrachov nesten 40 poeng foran Østerrike og hindret samtidig østerrikerne fra å ta sin tiende strake seier i laghopp.

Dette er også den første seieren under den nye landslagstreneren Andreas Stöckl.

– Jeg er imponert over prestasjonen. Gutta får mer selvtillit når de ser at de tingene vi gjør fungerer, sier Stöckl etter seieren.

Da verdenscupen ble innledet med laghopping i Kuusamo for to uker siden endte Norge på 9. plass. Siden den gang har Alexander Stöckl opplevd den ene oppturen etter den andre.

– De har jobbet så lenge for å kunne ta østerrikerne, men de har aldri nærmet seg. Da er det deilig å se at de grepene som ble gjort i sommer får uttelling nå, sier tidligere hopper og NRKs hoppekspert Espen Bredesen til NRK.no.

NRKs hoppkommentator Espen Bredesen

Espen Bredesen.

Foto: Bendiksby, Terje, Terje Bendiksby / SCANPIX

– Viktig å slå Østerrike

Østerrike har lenge vært suverene i hopp, både i lagkonkurranser og individuelt. I fjor vant Thomas Morgenstern verdenscupen i midten av februar, samme mann vant også hoppuka forrige sesong. Før lørdag hadde Østerrike hadde vunnet ni strake lagkonkurranser i hopp, mens Norge ikke hadde vunnet siden i mars 2010.

Bredesen tror det er vanskelig for nordmenn å forstå hvor stor denne seieren egentlig er.

– Dette er mye større enn vi skjønner. Når vi slår dem med så mye, synes jeg vi knuser dem, sier han og legger ikke skjul på at Østerrikes 2. plass er viktig for hoppsporten.

– Det er viktig at noen slår Østerrikerne. Nå har vi satt en støkk i dem som de aldri glemmer, sier den tidligere hopperen.

Bardal lengst

Alexander Stöckl

Landslagstrener Andreas Stöckl.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Nordmennene lå 19,3 poeng bak Østerrike etter 1. omgang, men solid hopping av Hilde (127,5-138), Romøren (138-136) og Sklett (125,5-130,5), samtidig som østerrikeren David Zauner misset, gjorde at Norge var i føringen med 15,5 poengs margin foran de siste hoppene.

Østerrikernes ankermann Gregor Schlierenzauer viste seg menneskelig og landet på bare 121, meter. Norges ankermann Anders Bardal (135,5-139) slo til med rennets lengste hopp på 139 meter.

Dermed vant Norge med 37,7 poeng foran vanligvis suverene Østerrike.

Etter seieren ga trener Stöckl uttrykk for sin glede også på mikrobloggtjenesten Twitter der han skrev:

– Jeg er mektig imponert over hvordan gutta taklet presset i dag. Fantastisk!

Sportsnyheter

Danmark videre i EM: – Noe av det største jeg har vært med på

Det ble en thrilleravslutning i EMs gruppe B mandag kveld. Lenge var det helt åpent hvilke lag som ville knipe andre-, tredje- og fjerdeplassen, men til slutt var det Danmark som kunne juble for sikkert avansement.

Siste nytt

 • Belgisk seier ga svensk EM-jubel

  Belgias 2-0-seier over Finland i EM betyr at Sverige er klar for åttedelsfinale allerede før siste gruppekamp. Svenskene møter Polen i sin siste gruppekamp onsdag, men det oppgjøret blir ikke lenger et være eller ikke være i turneringen for «söta bror». Det sørget Østerrike og Belgia for mandag. Sverige blir nemlig dårligst nummer tre i gruppe E, og med fire poeng etter to kamper plasserer det blågule mannskapet seg uansett foran Ukraina og Finland på treertabellen.

  Sverige
  Foto: Anatoly Maltsev / AP
 • Finland med tynt håp

  Finland var avhengig av minst ett poeng for å være garantert plass i åttedelsfinalene, og hvittrøyene holdt lenge unna for det belgiske presset. Men etter flere sjanser, og én annullering, måtte Finland og keeper Lukas Hradecky kapitulere. Thomas Vermaelen headet i stanga, og Hradecky rakk ikke annet enn å bokse ballen inn i eget mål. Drøyt fem minutter senere satte Romelu Lukaku inn 2-0, og dermed henger det finske håpet i en tynn tråd.

 • Hegerberg får dansk spisskollega

  Den danske fotballprofilen Signe Bruun forlater Paris Saint-Germain og blir spisskollega med Ada Hegerberg i Lyon.

  Det melder Lyon på sine nettsider. Bruun har signert en toårskontrakt med sin nye arbeidsgiver. 23-åringen har spilt for PSG siden 2018.

  Lyon har vært den dominerende klubben i europeisk kvinnefotball i en årrekke. Sist sesong ble imidlertid Hegerberg og lagvenninnene vippet ned fra tronen i hjemlandet av nettopp PSG.

  I mesterligaen ble det exit i kvartfinalen, også det mot PSG.

  Signe Bruun spilte tidligere for Fortuna Hjørring i fire sesonger. Hun står med 13 landskamper.

  Sammen med Bruun har også den nederlandske midtbanespilleren Daniëlle van de Donk og den chilenske keeperen Christiane Endler. Van de Donk har signert en toårskontrakt, mens Endler har kontrakt til juni 2024.

  Spain Soccer Women's Champions League
  Foto: Clive Brunskill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal