Bredesen: – Dette er så mye større enn vi skjønner

Norge knuste Østerrike og tok lørdag sin første seier i laghopp på nesten to år.

Video Norge tuktet Østerrike

Norge tuktet Østerrike i laghoppkonkurransen lørdag.

Norge vant laghoppingen i Harrachov nesten 40 poeng foran Østerrike og hindret samtidig østerrikerne fra å ta sin tiende strake seier i laghopp.

Dette er også den første seieren under den nye landslagstreneren Andreas Stöckl.

– Jeg er imponert over prestasjonen. Gutta får mer selvtillit når de ser at de tingene vi gjør fungerer, sier Stöckl etter seieren.

Da verdenscupen ble innledet med laghopping i Kuusamo for to uker siden endte Norge på 9. plass. Siden den gang har Alexander Stöckl opplevd den ene oppturen etter den andre.

– De har jobbet så lenge for å kunne ta østerrikerne, men de har aldri nærmet seg. Da er det deilig å se at de grepene som ble gjort i sommer får uttelling nå, sier tidligere hopper og NRKs hoppekspert Espen Bredesen til NRK.no.

NRKs hoppkommentator Espen Bredesen

Espen Bredesen.

Foto: Bendiksby, Terje, Terje Bendiksby / SCANPIX

– Viktig å slå Østerrike

Østerrike har lenge vært suverene i hopp, både i lagkonkurranser og individuelt. I fjor vant Thomas Morgenstern verdenscupen i midten av februar, samme mann vant også hoppuka forrige sesong. Før lørdag hadde Østerrike hadde vunnet ni strake lagkonkurranser i hopp, mens Norge ikke hadde vunnet siden i mars 2010.

Bredesen tror det er vanskelig for nordmenn å forstå hvor stor denne seieren egentlig er.

– Dette er mye større enn vi skjønner. Når vi slår dem med så mye, synes jeg vi knuser dem, sier han og legger ikke skjul på at Østerrikes 2. plass er viktig for hoppsporten.

– Det er viktig at noen slår Østerrikerne. Nå har vi satt en støkk i dem som de aldri glemmer, sier den tidligere hopperen.

Bardal lengst

Alexander Stöckl

Landslagstrener Andreas Stöckl.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Nordmennene lå 19,3 poeng bak Østerrike etter 1. omgang, men solid hopping av Hilde (127,5-138), Romøren (138-136) og Sklett (125,5-130,5), samtidig som østerrikeren David Zauner misset, gjorde at Norge var i føringen med 15,5 poengs margin foran de siste hoppene.

Østerrikernes ankermann Gregor Schlierenzauer viste seg menneskelig og landet på bare 121, meter. Norges ankermann Anders Bardal (135,5-139) slo til med rennets lengste hopp på 139 meter.

Dermed vant Norge med 37,7 poeng foran vanligvis suverene Østerrike.

Etter seieren ga trener Stöckl uttrykk for sin glede også på mikrobloggtjenesten Twitter der han skrev:

– Jeg er mektig imponert over hvordan gutta taklet presset i dag. Fantastisk!

Siste nytt

 • Kamara scoret i Galaxy-seier

  Ola Kamara scoret et av målene da LA Galaxy slo Minnesota United FC 3-1 i Major League Soccer søndag kveld. Zlatan Ibrahimovic scoret det førte målet til Los Angeles-laget, 30 minutter ut i kampen.

  Fotball-landskamp menn (privatlandskamp) Norge - Panama.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Raikkönens første siger på fem år

  Kimi Raikkönen vann US Grand Prix i Austin i kveld og tok sin første formel 1-siger sidan 2013. Det innebar også at Lewis Hamilton enno ikkje har sikra seg årets VM-tittel. Hamilton enda på tredjeplass i dag, også slått av Max Verstappen.

  Kimi Raikkönen
  Foto: Darron Cummings / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag