Norge vant kvinnestafetten

Marit Bjørgen avgjorde da Norge vant stafetten i verdenscupen i Gällivare søndag.

Bjørgen og Norge vant Stafetten
Foto: SVEN NACKSTRAND / AFP

Hun gikk i mål 9,3 sekunder foran Tyskland. Finland ble nummer tre.

Ledet nesten hele veien

Vibeke Skofterud dro til allerede på første etappe, og ledet hele veien. Men hun tapte på slutten, og sendte Hilde Gjermundshaug Pedersen ut to sekunder foran Sverige, med et blandet norsk/svensk lag på tredje plass. - Jeg er veldig fornøyd med at jeg holdt teten helt inn, sa Skofterud til NRK etter sitt løp.

Hilde Gjermundshaug Pedersen gikk en meget god etappe. Hun sedte Kristin Størmer Steira ut nesten 18 sekunder før Finland. Sverige tapte mye, og gikk ut som nummer ni, 43 sekunder bak Norge. - Helt greit dette, jeg gir meg selv godkjent. Jeg klarte å øke ledelsen, og da er jeg fornøyd, sa Hilde GP om sitt løp.

Kristin Størmer Steira gikk også en god etappe, men tapte ledelsen på 18 sekunder. Hun vekslet med Bjørgen som nummer 2, under sekundet bak Finland, med Tyskland på tredje plass.

Bjørgen avgjorde

Men Marit Bjørgen gjorde jobben, og sikret norsk seier. Etter å ha gått sammen med den tyske jenta en stund, rykket hun fra, og sikret Norge seieren på stafetten.-  Det verste er å gå ut først, så det var bra jeg hadde en rygg. Jeg planla hvilken bakke jeg skulle slå til i, og det gikk veldig bra, sa Bjørgen til NRK.

Norges 2. lag nummer 13

Norges 2. lag, eller Norge/Sverige, kom på 13 plass på dagens stafett. Laget bestod av  Ella Gjømle, Betty-Ann Bjerkrheim Nilsen, Kristin Murer Stemland og Lina Nordmark.

Resultater Verdenscup- stafett kvinner:

1) Norge 50.44.9 (Vibeke Skofterud, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Kristin Størmer Steira, Marit Bjørgen)

2) Tyskland 50.54.2 (Manuela Henkel, Katrin Zeller, Evi Sachenbacher-Stehle, Claudia Kunzel)

3) Finland 51.11.7 (Kirsi Vaelimaa, Virpi Kuitunen, Ritta Liisa Roponen, Aino Kaisa Saarinen)

4) Tsjekkia 51.26.0

5) Russland 51.36.7

6) Italia 51.38.5

7) Russland 2. lag 51.48.2

8) Sverige 52.04.3

9) Tyskland 2. lag 52.17.9

10) Kasakhstan 52.29.8

13) Norge/Sverige* (Ella Gjømle, Betty-Ann Bjerkrheim Nilsen, Kristin Murer Stemland, Lina Nordmark) 52.30.4

Siste nytt

 • City tok sin 21. strake seier

  Manchester City fortsetter stormløpet mot Premier League-gullet og kanskje tre andre titler. Med 4-1 over Wolverhampton tok laget sin 21. seier på rad.

  Wolverhampton truet med å bryte rekken, men Gabriel Jesus banket inn ledermålet (2-1) kun ti minutter før slutt.

  Riyad Mahrez økte etter at innbytter Owen Otasowie mistet ballen i eget felt, og Jesus satte punktum på overtid med et mål som først ble feilaktig vinket av for offside.

  Dermed er Pep Guardiolas lag en kamp nærmere rekorden til Bayern München, som med 23 seirer på rad har den lengste seiersrekken for klubber i de fem store ligaene.

  Samtidig tangerte laget klubbrekorden på 28 strake kamper uten tap i ulike turneringer, og Arsenals 22 år gamle rekord på 19 strake Premier League-kamper uten å ligge under. (NTB)

  Britain Soccer Premier League. Gabriel Jesus.
  Foto: Carl Recine / AP
 • Haaland og Dortmund videre i cupen

  Erling Braut Haaland fikk en scoring annullert borte mot Borussia Mönchengladbach, men Borussia Dortmund tok seg likevel videre til semifinale i cupen etter en scoring av Jadon Sancho. Haaland var tredje sist på ballen da Sancho førte Dortmund i ledelsen etter 66 minutter.

  Haaland kunne også ha tegnet seg i målprotokollen da han i det 83. minutt avsluttet alene med Tobias Sippel, men keeperen reddet.

  På overtid ble Dortmund-spiller Mahmoud Dahoud utvist med sitt annet gule kort, men lagkameratene holdt unna med ti mann.

  To nye semifinalister kåres onsdag, mens kampen mellom Jahn Regensburg og Werder Bremen er utsatt på ubestemt tid på grunn av koronasmitte hos hjemmelaget.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / Reuters
 • Koss gir seg som visepresident

  Johann Olav Koss trekker seg som visepresident i Norges Idrettsforbund. Det skriver Dagbladet.

  Årsaken skal være at han vil prioritere mer tid til familien.

  – Det har vært mange hyggelige henvendelser etter Mesternes Mester, og kona mi og jeg har mange jern i ilden nå, i tillegg til våre fire barn, som jeg vil prioritere så mye som mulig. Jeg har vurdert å trekke meg til side lenge, sier han til avisa.

  Grethe Fossli, leder i valgkomiteen, forstår valget.

  – Det er ikke lenge siden han kom til Norge. Han har mye å gjøre med Right To Play og fire unger. Nå har han ikke tid til dette vervet lenger, sier Fossli.

  Koss ble innstilt som visepresident i en toårsperiode i mai 2019.

  Mesternes mester 2021 - Johann Olav Koss
  Foto: Sondre Transeth / Rubicon TV/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal