NRK Meny
Normal

Norge vant historisk hopprenn tross Sagen-fall

Anette Sagen falt i sitt siste hopp i mixed lagkonkurransen i verdenscupen. Norge vant likevel det historiske rennet på Lillehammer fredag kveld.

Anette Sagen var litt uheldig og falt i siste omgang under mixed-lagkonkurransen på Lillehammer fredag. Norge beholdt allikevel ledelsen og vant til slutt konkurransen foran Japan og Italia.

Anette Sagen var uheldig og falt i hoppkonkurranse på Lillehammer. Det norske laget vant likevel konkurransen med god margin.

– Vi viser at vi hopper godt på ski nå. Det er uflaks med Anette som ramler. Det var et langt og fint hopp frem til landinga, så hun må ikke la det knekke seg. Det er moro at vi gjør det så bra i den første mixed lagkonkurransen, sier Tom Hilde til NRK.

Sammen med Maren Lundby, Anette Sagen og Anders Bardal, var Hilde på Norges lag i den historiske hoppkonkurransen på Lillehammer.

Dette var nemlig første gang i historien av kvinner og menn konkurrerte på samme lag i en lagkonkurranse i verdenscupen i hopp.

Norge vant konkurransen med 983,1 poeng. Japan ble nummer to, over 17 poeng bak seierslaget. Italia tok en overraskende tredjeplass.

Østerrike kom seg ikke med til finaleomgangen. Andreas Kofler ble diskvalifisert på grunn av for stor dress. Dermed ble hans poengsum trukket fra lagets.

Stolt sjef

Resultatet gjorde sportssjef Clas Brede Bråthen tydelig stolt og glad.

– Jeg er kjempefornøyd. Jeg er mektig imponert over jobben som er gjort i hele sommer, spesielt med jentene. Det har vært en lang og hard jobb. Det de gjorde her i dag var kjempebra. Det er et bevis på at vi er på riktig vei, sier sportssjefen.

Lundeby la liste høyt for resten av laget med et godt hopp i første omgang.

– Jeg tenkte «endelig». Jeg har sagt det helt siden hun var 14 år at hun kom til å bli noe spesielt. I dag fikk flere se det. Hun kan vi vente oss mye spennende fra i fremtiden, sier Bråthen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Hoppsjef Clas Brede Bråthen var godt fornøyd etter at Norge vant første konkurranse i mixed-lag på Lillehammer fredag. -Dette er en god start med tanke på VM i Val Di Fiemme i februar!

Hoppsjef Clas Brede Bråthen var storfornøyd etter innsatsen fra de norske hopperne på Lillehammer.

– Fantastisk format

Bråthen hentet frem komplimentene også når han omtalt de andre hopperne på det norske laget.

– Anders befester sin posisjon som en av de beste hopperne i verden. Han knuser egentlig konkurransen i det siste hoppet. Tom gjør også en veldig god konkurranse. Anette var vel egentlig bare et fall unna at det var perfekt, oppsummerer han.

Bråthen synes lagkonkurranser der kvinner og menn hopper sammen er spennende.

– Jeg synes det er et fantastisk format. Det er perfekt underholdning for en som er gladd i skihopping, sier han.

Det var imidlertid flere hoppere som slet i værforholdene på Lillehammer. En annen av hopperne i konkurransen falt. Det gjorde også en prøvehopper før finaleomgangen.

Prøvehopperens fall så dramatisk ut, men NRK har fått opplyst at det etter forholdene skal gå bra med ham.

Prøvehopperen mellom omgangene i bakken på Lillehammer ble offer for vinden og falt. Han var ved bevissthet og det skal ha gått bra, men han ble allikevel fraktet ut av stadion på båre.

En av prøvehopperne falt stygt før finaleomgangen på Lillehammer. NRK har fått opplyst at det etter forholdene skal gå bra med hopperen.

Siste nytt

 • Zucca-mål var ikke nok for Rangers

  Mats Zuccarellos mål mot St. Louis Blues var ikke nok for New York Rangers som tapte 4–3 borte natt til søndag. Zuccarello utlignet midtveis i kampen, før Rangers tok ledelsen 3-2. Men Blues utlignet, før de på overtid vant kampen 4–3.

  Mats Zuccarello
  Foto: Abbie Parr / AFP
 • Norge på åttendeplass

  Norge endte på en åttendeplass i langrenn blandet stafett i Paralympics. Ukraina stakk av med gullet.

  Laget, bestående av Trygve Steinar Larsen, Johannes Birkelund, Birgit Skarstein og Vilde Nilsen, var over to minutter bak.

  Mixed stafett
  Foto: Thomas Lovelock / AP
 • Manchester United slo tilbake

  José Mourinho fikk pusterom etter mesterliga-smellen da Manchester United tok seg til semifinale i FA-cupen med 2-0 over Brighton lørdag. Lukaku og Matic scoret målene. Tottenham skaffet seg semifinalebillett tidligere lørdag etter 3-0 over Swansea.

  Manchester United's Nemanja Matic
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Skiskyting - Young Star
V-cupfinale alpint: Storslalåm, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang kvinner
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
Vinterstudio
Sportssøndag: V-cup alpint og langrenn
V-cupfinale alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cupfinale langrenn: 10 km jaktstart fri teknikk, kvinner
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner