Hopp til innhold

Northug gikk i mål med svensk (!) flagg

– Jeg håper det gjør litt ekstra vondt for svenskene, flirte Petter Northug etter stuntet som fikk selv Marcus Hellner til å trekke på smilebåndet.

Northug gikk siste etappe i stafetten i Gällivare.

Petter Northug valgte å ta med seg det svenske flagget på vei inn til norsk stafettseier: – Jeg håper det gjør litt ekstra vondt for dem, flirte Northug.

Et glimrende rykk fra Sjur Røthe på den tredje etappen ga Petter Northug muligheten til å showe på vei inn til norsk seier på stafetten i Gällivare. Og om han showet:

Mens svenskenes Marcus Hellner hadde mer enn nok med å spurte om andreplassen, krysset Northug mållinjen med et svensk (!) flagg i hånda.

– En vennlig gest, lød det fra de svenske kommentatorene.

Marcus Hellner, som sikret svensk andreplass, smilte og ristet på hodet av Northugs påfunn.

– Ekstra vondt for dem

Selv var skikongen i strålende fornøyd med egen oppfinnsomhet.

– Det svenske flagget var bestilt før jeg gikk ut på etappen. Jeg fikk én til å stå klar med flagget. Det var forhåndsbestilt, flirte Northug til NRK.

Han hadde en klar hensikt med påfunnet.

Petter Northug

Petter Northug følte seg pigg på stafetten. Dermed kunne han også konsentrere seg om en morsom målgang.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg håper det gjør litt ekstra vondt for dem. Hadde svenskene vunnet i Norge med et norsk flagg, hadde det svidd veldig, forklarte Northug.

Lovende takter

Han kunne ellers fortelle at han følte seg i kjempeform.

– Jeg følte meg rå og pigg i dag. Jeg hadde skikkelig trøkk i beina. Jeg følte egentlig ikke at dette ble en hardt økt, smilte skikongen.

Han kan likevel rette en takk til Sjur Røthe, som la grunnlaget for Northugs behagelige ankeretappe.

Røthe rykket nemlig fra konkurrentene mot slutten av den tredje etappen, og sendte Northug foran med drøye 20 sekunders forsprang.

Sjur Røthe gikk tredje etappe for Norge.

Røthe rykket fra konkurrentene

Fikk sekunder til svenskene

Eldar Rønning vekslet 2,5 sekunder bak Emil Jönsson på den første etappen, men Martin Johnsrud Sundby tettet enkelt den lille luken. Mot slutten av den tredje etappen gikk han til i motbakkene, og fikk med seg Russland (Maxim Vylegsjanin) og Tyskland (Axel Teichmann).

Johan Olsson og Sverige klarte ikke å henge med på hardkjøret, og vekslet nærmere 20 sekunder bak etter den andre etappen.

Sjur Røthe holdt trykket oppe i tet på den tredje etappen, og sammen med Aleksander Lekgov og Tim Tscharnke økte han avstanden ned til Sveriges Daniel Richardsson.

Deretter gikk han rett i fra Legkov og Tscharnke mot sluten av den tredje etappen, og sendte Petter Northug ut med 18 sekunders luke i tet.

Dermed ble det en behagelig søndagstur for Northug, som enkelt gikk Norge inn til seier. Sverige tok andreplassen foran Russland, mens Norges andrelag måtte nøye seg med ellevteplass.

Siste nytt

 • Lightning forlenget finaleserien mot Avalanche

  Colorado Avalanche kunne sikret seieren i Stanley Cup-finalen i NHL på hjemmebane, men regjerende mester Tampa Bay Lightning vant 3-2 i kamp fem.

  Dermed reduserer Lightning til 2-3 i best av sju-serien. Avalanche hadde sjansen til å avgjøre på egen is natt til lørdag norsk tid, men nå forlenges finaleserien til minst kamp seks i Tampa natt til mandag norsk tid.

  – Det er det gode lag gjør. Man finner en måte å vinne på, sa Lightnings Corey Perry etter kampen, ifølge nyhetsbyrået AP.

  Stanley Cup Lightning Avalanche Hockey
  Foto: David Zalubowski / AP
 • Medier: Manchester City og Leeds enige om overgang for Phillips

  Midtbanemann Kalvin Phillips ser ut til å signere for Manchester City. Seriemesterne og Leeds er enig om betingelsene, skriver flere engelske medier.

  Sky Sports skriver at klubbene er enige om en overgangssum på mellom 45 og 50 millioner pund, i underkant av 600 millioner kroner. Overgangen går ikke i orden før Phillips har blitt enig med City om sine personlige betingelser, samt komme seg gjennom den medisinske testen, skriver Sky Sports.

  Også BBC og The Athletic sitter på de samme opplysningene.

  Phillips står oppført med 214 kamper for barndomsklubben Leeds siden debuten i 2015.

  26-åringen vil fylle hullet etter Manchester City-kaptein Fernandinho som denne sommeren forlater klubben etter ni år i den lyseblå drakten.

  UEFA Nations League - Group C - Germany v England
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Danmarks fotballkvinner slo Brasil i rekordkamp

  Det danske kvinnelandslaget i fotball slo Brasil 2-1 i Parken i København med 21.542 tilskuere på plass.

  Det er ny rekord, skriver nyhetsbyrået Ritzau. Innbytter Mille Gejl avgjorde på overtid etter at Brasil hadde utlignet like før ved Debinha. Vålerenga-spiller Janni Thomsen sendte danskene i føringen etter et kvarter.

  Norges kamp mot New Zealand på Ullevaal lørdag ligger også an til å bli rekord med tanke på solgte billetter. Rekorden lyder på 15.762 tilskuere og ble satt mot USA i en oppkjøringskamp til OL i Sydney i 2000.

  Onsdag venter Danmark i den siste testen for Norge før EM starter. Kampen spilles i Viborg.

  Vennskapskamp i kvinnefotball mellom Danmark og Brasil
  Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste