NRK Meny
Normal

Northug gikk i mål med svensk (!) flagg

– Jeg håper det gjør litt ekstra vondt for svenskene, flirte Petter Northug etter stuntet som fikk selv Marcus Hellner til å trekke på smilebåndet.

Northug gikk siste etappe i stafetten i Gällivare.

Petter Northug valgte å ta med seg det svenske flagget på vei inn til norsk stafettseier: – Jeg håper det gjør litt ekstra vondt for dem, flirte Northug.

Et glimrende rykk fra Sjur Røthe på den tredje etappen ga Petter Northug muligheten til å showe på vei inn til norsk seier på stafetten i Gällivare. Og om han showet:

Mens svenskenes Marcus Hellner hadde mer enn nok med å spurte om andreplassen, krysset Northug mållinjen med et svensk (!) flagg i hånda.

– En vennlig gest, lød det fra de svenske kommentatorene.

Marcus Hellner, som sikret svensk andreplass, smilte og ristet på hodet av Northugs påfunn.

– Ekstra vondt for dem

Selv var skikongen i strålende fornøyd med egen oppfinnsomhet.

– Det svenske flagget var bestilt før jeg gikk ut på etappen. Jeg fikk én til å stå klar med flagget. Det var forhåndsbestilt, flirte Northug til NRK.

Han hadde en klar hensikt med påfunnet.

Petter Northug

Petter Northug følte seg pigg på stafetten. Dermed kunne han også konsentrere seg om en morsom målgang.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg håper det gjør litt ekstra vondt for dem. Hadde svenskene vunnet i Norge med et norsk flagg, hadde det svidd veldig, forklarte Northug.

Lovende takter

Han kunne ellers fortelle at han følte seg i kjempeform.

– Jeg følte meg rå og pigg i dag. Jeg hadde skikkelig trøkk i beina. Jeg følte egentlig ikke at dette ble en hardt økt, smilte skikongen.

Han kan likevel rette en takk til Sjur Røthe, som la grunnlaget for Northugs behagelige ankeretappe.

Røthe rykket nemlig fra konkurrentene mot slutten av den tredje etappen, og sendte Northug foran med drøye 20 sekunders forsprang.

Sjur Røthe gikk tredje etappe for Norge.

Røthe rykket fra konkurrentene

Fikk sekunder til svenskene

Eldar Rønning vekslet 2,5 sekunder bak Emil Jönsson på den første etappen, men Martin Johnsrud Sundby tettet enkelt den lille luken. Mot slutten av den tredje etappen gikk han til i motbakkene, og fikk med seg Russland (Maxim Vylegsjanin) og Tyskland (Axel Teichmann).

Johan Olsson og Sverige klarte ikke å henge med på hardkjøret, og vekslet nærmere 20 sekunder bak etter den andre etappen.

Sjur Røthe holdt trykket oppe i tet på den tredje etappen, og sammen med Aleksander Lekgov og Tim Tscharnke økte han avstanden ned til Sveriges Daniel Richardsson.

Deretter gikk han rett i fra Legkov og Tscharnke mot sluten av den tredje etappen, og sendte Petter Northug ut med 18 sekunders luke i tet.

Dermed ble det en behagelig søndagstur for Northug, som enkelt gikk Norge inn til seier. Sverige tok andreplassen foran Russland, mens Norges andrelag måtte nøye seg med ellevteplass.

Siste nytt

 • Sandviken videre i cupen

  Sandviken er klare for semifinale i norgesmesterskapet i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn i kvartfinalen. Svanhild Sand ga hjemmelaget ledelsen før Amanda Perez utlignet for Sandviken. Kennya Cordner fullførte til slutt snuoperasjonen og sørget for at bergenserne er klare for semifinale.

  Stine Hovland
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Klepp snudde og vant

  Tre mål på de siste 22 minuttene sørget for at Klepp avanserer fra NM-kvartfinalen.

  Karina Sævik gav hjemmelaget Kolbotn ledelsen til pause, før Tameka Butt utlignet midtveis i den andre omgangen. Susanne Vistnes og Elisabeth Terland scoret hver sin kamp i løpet av de siste fire minuttene, og dermed er rogalendingene klare for semifinale.

  Stor satsing på kvinnefotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Beckham får UEFA-utmerkelse

  I mai blir den tidligere fotballspilleren David Beckham tildelt UEFA-presidentens utmerkelse som belønning for hans innsats for fotballen både på og utenfor banen. UEFAs president Aleksander Ceferin sier 43-åringen har vært en global ambassadør for fotballen, og at han har markedsført spillet og alle dets verdier i alle hjørner av verden.

  David Beckham
  Foto: RHONA WISE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal