NRK Meny
Normal

Norge vant bronse i ny OL-disiplin – ble samtidig historiske

Alpingjengen kjørte inn til bronse i nattens lagkonkurranse. Aldri før har en nasjon tatt 38 medaljer under et vinter-OL.

Alpingjengen kjørte inn til bronse i nattens lagkonkurranse. Aldri før har en nasjon tatt 38 medaljer under et vinter-OL.

Norge slo med det USAs rekord fra Vancouver for åtte år siden, med 37 pallplasser i et vinter-OL.

– Vi hadde en felles målsetting for troppen på 30 medaljer hvorav 10 i gull. Det betyr at resultatene i dette OL overgår våre tidligere forventninger, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Bronsemedaljen forbedret også en ny rekord for de norske alpinistene med seier over Frankrike. Den sjuende alpintmedaljen i Pyeongchang er to mer enn det nest beste OL. Det kom under OL på Lillehammer og ga fem medaljer – ett gull, to sølv og to bronse.

NRK-ekspert Lars Elton Myhre er overrasket over hvor bra Norge gjorde det i natt.

– Norge var ikke blant de største favorittene. Vi fikk en gunstig trekning i de to første rundene, og i semifinalen kjørte vi veldig bra. Finaleplassen var under rekkevidde, det sto om marginer, sier han.

Norge

VANT BRONSEMEDALJE: Norge tok sin 38. medalje i lagkonkurransen i natt.

Foto: Martin Bernetti / AFP

Østerrike ble for sterke

Etter å ha feid OUR (Russland) av banen i åttendedelsfinalen, ble det vanskeligere mot Storbritannia. Etter to seiere og to tap gikk Norge videre på tid. Bare 21 hundredeler foran britene.

I semifinalen ventet storfavoritten Østerrike.

Kristin Lysdahl tapte mot Katharina Liensberger i første par, før Leif Kristian Nestvold-Haugen vant mot Michael Matt. Men med to tap på rappen etter det, måtte Norge kapitulere, og gjøre seg klar til bronsefinale mot Frankrike.

Pyeongchang 2018 Winter Olympics

IMPONERTE: Leif Kristian Nestvold-Haugen imponerte stort i sitt siste par.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Nestvold-Haugen avgjorde

I finalen lå Norge bak Frankrike, da Nestvold-Haugen var igjen i siste par på toppen av bakken. Han taklet presset strålende og kjørte Norge inn til bronsen, 12 hundredeler foran Frankrike. Dette er Norge sin 38. medalje under OL i Pyeongchang.

– Jeg visste jeg måtte vinne. Vi skulle ikke dra herfra uten medalje, sier Nestvold-Haugen til NRK.

I finalen klarte Sveits å beseire Østerrike, etter at Marco Schwarz kjørte ut i den siste duellen.

– Sveits var helt rå i dag, sier Lars Elton Myhre.

Det norske laget besto av Nina Haver-Løseth, Kristin Lysdahl, Maren Skjøld, Sebastian Foss-Solevåg, Leif Kristian Nestvold-Haugen og Jonathan Nordbotten.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • - Har spela sin siste United-kamp

  Den amerikanske tv-kanalen ESPN melder at Zlatan Ibrahimovic har spela sin siste kamp for Manchester United. Kjelder ESPN har vore i kontakt med, seier at svensken er i ferd med å diskutere in kontrakt med LA Galaxy. Zlatan har ikkje spela for United sidan han slo opp sin kneskade 2. juledag.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Bolt skal trene med Dortmund

  Usain Bolt skal trene med Borussia Dortmund fredag. Det er hans utstyrsleverandør, som er den samme som Dortmund bruker, som står bak treningen. Treningen vil være åpen for publikum og vil ha stor mediedekning, melder NTB.

  Athletics - Men's 100m Victory Ceremony
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Gjekstad blir ny Viperstrener

  Den tidligere Larvik-treneren Ole Gustav Gjekstad gjør trenercomeback i Vipers Kristiansand. Han tar over for Kenneth Gabrielsen, som gir seg etter sesongen, ett år før kontraktstiden går ut. Det skriver TV2.

  Ole Gustav Gjekstad
  Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par