Hopp til innhold

Norge vant bronse i ny OL-disiplin – ble samtidig historiske

Alpingjengen kjørte inn til bronse i nattens lagkonkurranse. Aldri før har en nasjon tatt 38 medaljer under et vinter-OL.

Alpingjengen kjørte inn til bronse i nattens lagkonkurranse. Aldri før har en nasjon tatt 38 medaljer under et vinter-OL.

Norge slo med det USAs rekord fra Vancouver for åtte år siden, med 37 pallplasser i et vinter-OL.

– Vi hadde en felles målsetting for troppen på 30 medaljer hvorav 10 i gull. Det betyr at resultatene i dette OL overgår våre tidligere forventninger, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Bronsemedaljen forbedret også en ny rekord for de norske alpinistene med seier over Frankrike. Den sjuende alpintmedaljen i Pyeongchang er to mer enn det nest beste OL. Det kom under OL på Lillehammer og ga fem medaljer – ett gull, to sølv og to bronse.

NRK-ekspert Lars Elton Myhre er overrasket over hvor bra Norge gjorde det i natt.

– Norge var ikke blant de største favorittene. Vi fikk en gunstig trekning i de to første rundene, og i semifinalen kjørte vi veldig bra. Finaleplassen var under rekkevidde, det sto om marginer, sier han.

Norge

VANT BRONSEMEDALJE: Norge tok sin 38. medalje i lagkonkurransen i natt.

Foto: Martin Bernetti / AFP

Østerrike ble for sterke

Etter å ha feid OUR (Russland) av banen i åttendedelsfinalen, ble det vanskeligere mot Storbritannia. Etter to seiere og to tap gikk Norge videre på tid. Bare 21 hundredeler foran britene.

I semifinalen ventet storfavoritten Østerrike.

Kristin Lysdahl tapte mot Katharina Liensberger i første par, før Leif Kristian Nestvold-Haugen vant mot Michael Matt. Men med to tap på rappen etter det, måtte Norge kapitulere, og gjøre seg klar til bronsefinale mot Frankrike.

Pyeongchang 2018 Winter Olympics

IMPONERTE: Leif Kristian Nestvold-Haugen imponerte stort i sitt siste par.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Nestvold-Haugen avgjorde

I finalen lå Norge bak Frankrike, da Nestvold-Haugen var igjen i siste par på toppen av bakken. Han taklet presset strålende og kjørte Norge inn til bronsen, 12 hundredeler foran Frankrike. Dette er Norge sin 38. medalje under OL i Pyeongchang.

– Jeg visste jeg måtte vinne. Vi skulle ikke dra herfra uten medalje, sier Nestvold-Haugen til NRK.

I finalen klarte Sveits å beseire Østerrike, etter at Marco Schwarz kjørte ut i den siste duellen.

– Sveits var helt rå i dag, sier Lars Elton Myhre.

Det norske laget besto av Nina Haver-Løseth, Kristin Lysdahl, Maren Skjøld, Sebastian Foss-Solevåg, Leif Kristian Nestvold-Haugen og Jonathan Nordbotten.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal