OL-drømmen knust - vurderer å legge opp

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Norge og Thomas Ulsrud sviktet i omspillskampen mot Storbritannia, og er ute av OL. Nå vurderer hele Norges «klovnebukser» å gi seg.

Thomas Ulsrud (left ) and Torger Nergård

Thomas Ulsrud og Torgeir Nergård deppet etter tapet.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

 • Norge–Storbritannia 5–6
Sochi Olympics Curling Men David Murdoch

David Murdoch satte den avgjørende steinen og kunne juble.

Foto: Robert F. Bukaty / Ap

– Vi spiller ut sesongen, så får vi gå noen runder med oss selv, Pål Trulsen og Olympiatoppen, sier skip Thomas Ulsrud etter omspillstapet.

Han og lagkompisene tapte en svært jevn kamp mot Storbritannia 6–5 – og ender dermed på en skuffende femteplass i OL.

Ulsrud er usikker på curling-fremtiden.

– Det er lenge til neste OL. Jeg er gammel. Vi skal spille VM, så får vi se hva vi gjør videre. Det er vanskelig å satse for oss som er amatører, sier han og legger til.

– Motstanderne våre er lønna av sponsorer, forbund og lignende. Da blir det lettere for dem å fortsette å satse. Vi trener en time på kvelden etter å ha levert unger i barnehagen og vært på jobb. Motstanderne våre trener hele dagen.

– Helt jævlig

Ulsrud og lagkompisene var svært skuffet da de møtte pressen etter kampen. Kanskje ikke så rart – forrige OL storspilte laget og tok sølv.

– Akkurat nå er det helt jævlig. Jeg trodde aldri jeg skulle spille omspillskamp. Jeg trodde i hvert fall vi skulle spille semifinale, sier han.

Christoffer Svae mener laget har gjort så godt de kan, og at de ikke har ressurser eller mulighet til å gjøre mer.

– Thomas har vært selvfinansiert fulltid, det har nok ikke han anledning til å fortsette med. Jeg jobber ikke nok til å klare meg, så jeg må nok jobbe litt mer. De andre har vanlige jobber. Sånn som det utvikler seg videre, har vi ikke sjans til å nå sluttspillet om fire år hvis vi ikke får noen samarbeidspartnere som gjør at vi kan spille fulltid, sier Svae.

– Kan det være siste OL?

– Dette kan være siste OL hvor det er noe amatørlag, svarer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sochi Olympics Curling Men Thomas Ulsrud

Hele Norges «klovnebukser» røk ut av OL mot Storbritannia.

Foto: Wong Maye-E / Ap

OL-drømmen knust av kjempestein

Storbritannias rutinerte skip David Murdoch ødela for Norge da han traff perfekt i den 10. og avgjørende omgangen.

Han sikret laget sitt to poeng – og en 6-5-seier.

– Den siste steinen er den beste jeg har satt i hele mitt liv. Det var en veldig vanskelig stein i tillegg setter jeg den i et OL. Det føles fantastisk, sier Storbritannias rutinerte skip David Murdoch til NRK.no.

Han beskriver kampen som «ekstremt jevn».

– Det var veldig spennende å være på, sier Murdoch.

Norge åpnet best

Norge måtte ut i omspillskamp mot Storbritannia etter å ha tapt mot Danmark mandag. Det ble en thriller til siste slutt:

Lagene vekslet på å ta ett poeng hver i de fire første omgangene av kampen, men i den femte omgangen satte Thomas Ulsrud en kjempestein som sikret Norge to poeng.

Britene blanket i de to neste, og utlignet i den åttende omgangen. Ulsrud ønsket å blanke i den nest siste omgangen, men misset.

Norge satte imidlertid press på britene i siste omgang, og det så lenge ut som om det skulle gå til ekstraomganger.

Men Murdoch fikk full klaff med kampens siste stein slik at britene lå igjen med de to beste steinene i boet. Dermed kunne de juble for seier.

De møter Sverige til semifinale senere i dag.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater, Norge - Storbritannia i curling» i nytt vindu

Siste nytt

 • Usikker Sagosen før mesterligakamp

  Det er høyst usikkert om Kiels Sander Sagosen spiller mesterligakampen mot gamleklubben Paris St. Germain onsdag.

  Lokalavisen Kieler Nachrichten skriver at håndballstjernen Sagosen fortsatt var syk mandag og hadde feber på grunn av en infeksjon.

  Avisen melder at «det står et stort spørsmålstegn bak Sagosen før kampen». Kiel har hjemmebane denne uka før returen spilles i Frankrike en uke senere.

  Sammenlagtvinneren er sikret plass i Champions League-sluttspillet 12. og 13. juni.

  Sander Sagosen
  Foto: Khaled Elfiqi / AFP
 • Ukrainsk spiss til Stabæk

  Stabæk har skrevet kontrakt med den ukrainske spissen Oleksij Khoblenko (27). Han kommer fra klubben Dnipro i hjemlandet.

  Stabak.no skriver at 27-åringen også har bakgrunn fra klubbene Dinamo Kiev, Poltava, Hoverla Uzhhorod, Tsjornomorets Odesa, Lech Poznan og Dinamo Brest.

 • Haaland med størst verdiøkning

  Erling Braut Haaland har hatt størst verdiøkning og rangeres som verdens nest mest verdifulle fotballspiller av revisjonsgiganten KPMG.

  Tirsdag publiserte KPMG sin ferske indeks for spillerverdier i verdensfotballen, og der får den norske Borussia Dortmund-stjernen et markant løft.

  Haalands nåværende markedsverdi settes til 130,8 millioner euro, som tilsvarer 1,3 milliarder kroner etter dagens kurs. Det er en økning på 210 millioner kroner siden februar.

  Paris Saint-Germain-stjernen Kylian Mbappé troner fortsatt klart øverst med en markedsverdi på 1,89 milliarder kroner. Haaland slår seg inn i topp ti og er nummer to, 35 millioner kroner foran Tottenham-spissen Harry Kane.

  Marcus Rashford (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City) og Neymar (PSG) følger på de neste plassene. (NTB)

  Haaland-jubel
  Foto: RONNY HARTMANN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal