Norge unngår USA i kvalifisering: – Et lag vi kan slå

Norge tapte for Tyskland på straffer i OLs tredje gruppespillskamp i ishockey, noe som kan vise seg å slå positivt ut. Det «heldige» tapet sørger for lettere motstand i kvalifiseringen til sluttspillet.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Ishockey.

SLIPPER USA: Slovenia er Norges neste motstander i OL.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter å ha tapt kampen mot Tyskland på straffer er det nå klart at Norge skal møte Slovenia i neste runde. Tapet sørget dermed for at de norske havner sist i gruppa og unngår hockeystormakten USA. Dermed blir det lettere motstand i playoff til sluttspillet.

– Slovenia kan vi slå

Landslagstrener Petter Thoresen mente de likevel gjorde alt de kunne for å vinne mot Tyskland.

– Jeg var veldig opptatt av at gutta skulle få sin første seier i dag, og vi var veldig sultne på det. Jeg har ikke tenkt på hvem vi møter, jeg lever i nuet, sier Thoresen, og legger til:

Slovenia er et lag vi kan slå, absolutt.

Visekaptein Patrick Thoresen, som ikke er fornøyd med sin egen innsats i dagens kamp, er overrasket over at det blir slovensk motstand i playoffen.

– Jeg hadde kanskje ikke sett for meg at de skulle ligge der de ligger etter tre kamper. De kommer nok inn i kampen med masse selvtillit, sier han.

Tommy Kristiansen sier at de ikke skal ta lett på Slovenia, selv om USA hadde vært vanskeligere.

– Det er en grunn til at Slovenia kom på andreplass. De har gjort det veldig bra. Vi må opp et par hakk for å komme til kvartfinale, sier han.

Haugen

IMPONERTE: Lars Haugen imponerte stort i dagens kamp mot Tyskland.

Foto: Brendan Smialowski / AFP

Haugen imponerte

Keeper Lars Haugen som har fått kritikk for sitt målvaktspill hittil i mesterskapet var en av kampens store giganter mot Tyskland, og reddet Norge i mange farlige situasjoner.

– Vi slipper til veldig store sjanser, men vi kriger, så de tar oss i hvert fall ikke på innsatsen. Det er små marginer på straffekonkurranse, sier Haugen selv.

Han får også skryt av flere av lagkameratene og landslagssjefen. Petter Thoresen mener blant annet at ett mål burde være nok til å vinne slike kamper.

– Det er herlig jobba av gutta. Haugen sto helt rått i mål, vi slipper inn ett mål, og det tar vi med oss. Det skal være nok til å vinne kamper, men det var det ikke i dag, sier landslagssjefen.

Patrick Thoresen mener også at Haugen var stor grunn i at Norge nådde en straffekonkurranse, men at den offensive førsterekka ikke holdt den standarden som kreves i slike kamper.

– Lars spiller en kanonmatch i mål. Alle kommer opp på nivå i dag bortsett fra rekka vår. Der må jeg og Olimb-brødrene ta selvkritikk. Vi får mye ansvar i offensive situasjoner, men vi er ikke så vasse som vi skal være i slike situasjoner, sier Thoresen.

Siste nytt

 • Ny Zuccarello-assist

  Minnesota Wild trengte overtid for å tukte tabelljumbo Anaheim Ducks 4-3 i nattens NHL-kamp.

  Mats Zuccarello noterte seg for én assist i kampen, hans 22. totalt, og fikk totalt 17.21 minutter på isen.

  Minnesota Wild er allerede klare for sluttspillet.

  zucca
  Foto: Andy Clayton-King / AP
 • Foss klar for sin andre Giro-start

  I fjor fikk Tobias Foss debuten i prestisjetunge Giro d'Italia amputert som følge av koronasmitte i laget. Nå er han klar for det som føles som en ny debut.

  Lørdag står Foss på startstreken i Giro d'Italia som eneste nordmann.

  – Det er i del to av løpet det skjer mest med kroppen og hodet, så egentlig ser jeg på dette som min første Grand Tour. Det blir spennende å se hvordan kroppen og hodet responderer etter den siste uka, sier han til NTB.

  Foss
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Hovland henger med

  Viktor Hovland (23) avsluttet dagen med en bogey, men er ikke mer enn fem slag bak teten i PGA-turneringen i Charlotte i North Carolina.

  Hovland, som ligger som nummer elleve på verdensrankingen, hadde fire bogeyer og tre birdier på dag nummer to i Charlotte.

  Kristoffer Ventura klarte ikke den antatte cuten på to over par. Ventura havnet på fire over par etter at han brukte 74 slag på den første dagen, mens det ble 72 slag på dag to etter sju bogeyer og seks birdier.

  fGSKSxJ6CRo
  Foto: Jacob Kupferman / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal