Landslagssjefen: – Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne

TORSHAVN/OSLO (NRK): Lille Færøyene yppet seg stadig på kunstgresset i Torshavn, men Bjørn Maars Johnsen sørget for at Norge tok alle tre poengene.

Bjørn Maars Johnsen

MATCHVINNER: Her feirer målscorer Bjørn Maars Johnsen (t.v.) etter å ha sendt Norge opp i 1-0.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er den spillemessig svakeste kampen under min tid, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

– Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Vi visste at det ikke er lett å komme hit. De er fantastisk godt organiserte og gjør ikke feil. Vi har noen perioder hvor vi spiller greit, men er veldig stresset gjennom kampen. Vi spiller tregt, sier Lagerbäck.

Færøyene var nemlig nær ved å ryste Norge ved flere anledninger. Det måtte også en solid dose flaks til for å beholde 1-0-ledelsen.

I det 75. minutt fikk Færøyene en eventyrlig mulighet til å utligne, men headingen fra Odmar Færö traff innsiden av stolpen og trillet gjennom feltet uten at noen fikk pirket den over streken.

Stikk fra Færøyene

Det var store sjanser begge veier gjennom kampen, men hjemmelaget hadde også den største muligheten i 1.-omgang.

Igjen var det noen centimetere som hindret Færøyene og Klaemint Olsen fra å overliste Norge-keeper André Hansen.

– Det er en tom følelse jeg står med nå, sier Brandur Olsen til NRK.

– Vi spiller en god kamp. Vi er bedre enn Norge i dag.

Færøyenes landslagssjef Lars Olsen irriterte seg over tapet.

– Spillerne er skuffet, og det er også jeg. Jeg er også ergelig for jeg synes faktisk at på mange parametere, er vi det beste laget i dag. Men vi klarer ikke helt å bruke det til noe. Vi scorer ikke på de sjansene vi har, sier Olsen til NRK.

Men han var likevel en smule optimistisk på Norges vegne.

– Vi har ikke spilt mot Sverige, men jeg vil si Norge kan hamle opp med Romania. Jeg tror Spania vinner gruppen sikkert. Norge har like store muligheter som Romania og Sverige, mener Færøyenes trener.

Olsen

OPPGITT: Færøyene-sjef Lars Olsen (t.h.) var frustrert etter tapet for Norge og Lars Lagerbäck.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Selv om Markus Henriksen og Tarik Elyounoussi også hadde sine sjanser, var det etter hvert et fantasiløst Norge som slo innlegg fra dårlige posisjoner.

De norske spillerne er klare på at det var kun tre poeng som gjaldt mandag kveld.

– Vi kom for tre poeng, og det har vi nå, sier Håvard Nordtveit til NRK.

– Absolutt ingen imponerende forestilling

Assistenttrener Per Joar Hansen slo fast at Norge måtte opp «mange hakk» etter pausen, og betalingen kom etter fire minutter da Ole Selnæs fant hodet til Bjørn Maars Johnsen.

Så skulle altså Færøyene igjen komme farlig nær nettmaskene, men isteden doblet Johnsen ledelsen knappe ti minutter før slutt.

Da hadde også Ola Kamara brent en gedigen mulighet etter å ha kommet inn for Tarik Elyounoussi.

– Det er absolutt ingen imponerende forestilling av Norge. Vi var litt heldige i dag som klarte å holde nullen, kommenterer NRK-ekspert Morten Morisbak Skjønsberg.

SPIKEREN: Her setter Bjørn Maars Johnsen inn sin andre scoring for dagen.

Mandagens tomålsscorer ser fram mot det skandinaviske møtet i Stockholm 8. september.

– Den kampen blir en finale for oss, sier Johnsen. – Vi spiller med mindre press på bortebane. Det kommer til å bli en god kamp, som på Ullevaal, der vi skulle vunnet, sier Johnsen, og sikter til 3-3-kampen i vår.

– Hver kamp blir egentlig en finale, legger han til.

Deretter følger to tøffe kampen mot Romania borte og Spania hjemme, før avslutningen mot Færøyene og Malta.

– Vi må gjøre det vi kan slik at vi er i posisjon før de kampene, sier Bjørn Maars Johnsen.

Spania senket Sverige

Samtidig trengte gruppefavoritt Spania en god time for å overliste Sverige, men to straffespark bidro sterkt til spansk 3-0-seier.

Det er godt nytt for Lars Lagerbäcks menn, som med sine fem poeng nå har to poeng opp til «söta bror» etter fire kamper.

Også Romania har sju poeng etter en forventet 4-0-seier borte mot Malta mandag kveld.

– Vi hadde en tøff start på gruppen, men nå har vi to gunstige kamper - denne og Malta. Svenskene har sagt at det allerede er over, men nå kan vi sette litt press på dem, sier tomålshelt Johnsen til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Atletico reddet poeng på overtid

  Juventus fikk en god start på årets mesterligasesong da de tok ledelsen 2–0 mot Atlético Madrid på bortebane, men hjemmelaget kom knallsterkt tilbake. Juan Cuadrado og Blaise Matuidi sørget en 2-0-ledelse til laget fra Torino, mens Stefan Savic reduserte til 2-1 20 minutter før full tid. På overtid sørget Hector Herrera for at det ble ett poeng til begge lagene i sesongdebuten. I den andre kampen i gruppen sørget Lokomotiv Moskva for en fin start på turneringen, da de slo Bayer Leverkusen 2–1 i Tyskland.

  X01622
  Foto: SUSANA VERA
 • Manchester City overlegne i Ukraina

  Manchester City vant komfortabelt 3–0 borte mot Sjakhtar Donetsk i første kamp av mesterligaens gruppespill. Riyad Mahrez, İlkay Gündoğan og Gabriel Jesus scoret målene for gjestene. I den andre kampen i gruppen slo Rosenborgs overmenn, Dinamo Zagreb, Atalanta hele 4–0.

  AFP_1KE5HM
  Foto: SERGEI SUPINSKY / AFP
 • Di Maria herjet med Real Madrid

  Tidligere Real Madrid-spiller Angel Di Maria stod for to av målene da PSG slo Real Madrid 3-0 i første kamp av mesterligaens gruppespill. Begge Di Marias mål kom i første omgang, mens Thomas Meunier økte ledelsen på overtid av den andre omgangen. Både Gareth Bale og Karim Benzema satt også ballen i mål, men scoringene ble annullert for henholdsvis hands og offside.

  X02011
  Foto: BENOIT TESSIER

Sendeplan

Kl. Program Kanal