Norge tok sjokkpoeng i VM-drama: – Akkurat nå er det surt

PARIS/OSLO (NRK): Norge så ut til å miste alle poengene etter en drømmestart mot Finland, men så kriget Andreas Martinsen inn ett meget viktig poeng.

ICEHOCKEY-WORLD/ 2017 IIHF World Championship

SEN UTLIGNING: Her feirer de norske spillerne etter at Andreas Martinsen sørget for 2-2 og ett poeng like før sluttsignalet.

– Det tror jeg også. Hvis vi gjør jobben til slutt, kan det poenget være veldig viktig, sier Patrick Thoresen til NRK.

Han var både fornøyd over poenget og skuffet over tapet etter at Finland straffet Norge i spillforlengelse og kontret inn 3-2.

Det ble, tross alt, en nedtur for Norge som jaget to poeng etter å ha startet forlengelsen i overtall.

Ett poeng kan likevel bli helt avgjørende for Norge.

– Vi spiller uavgjort mot Finland og Tsjekkia, og det er utrolig sterkt. Det skal vi ta med oss, men akkurat nå er det surt, sier Lars Haugen til NRK.

Svak 2. periode

Anders Bastiansen vartet først opp med en nydelig styring på skuddet fra Mattias Nørstebø i avslutningen av 1. periode.

Ledelsen blåste kraftig liv i kvartfinalehåpet for Norge, som jakter sin fjerde kvartfinale i et VM.

Nye utvisninger skulle imidlertid gjøre poengjakten vanskeligere.

Da Dennis Sveum ble utvist for interference fem minutter ut i 2. periode, brukte Finland kun seks sekunder på å utligne.

Norge hadde også ridd av et undertall da Finland tok ledelsen fem minutter senere. Julius Honka scoret på langskudd i det som var en knallsterk periode for nabolandet.

Må håpe på Sveits- og Finland-tap

Petter Thoresens menn skulle imidlertid få noen gode sjanser i den siste perioden – særlig i overtall.

Først ved Mathis Olimb, som smalt pucken i stolpen fra distanse.

Men så, med 29 sekunder igjen av kampen, kriget Andreas Martinsen inn utligningen som sikret ett poeng i jakten på en kvartfinalebillett.

– Vi spiller smart og riktig, men det er litt surt at det ikke blir flere (poeng), sier Martinsen til NRK.

Nå venter stormakten Canada (mandag) før Hviterussland uansett er nødt til å slås i den siste kampen.

Kvartfinalehåpet avhenger nå i stor grad av Sveits (9 poeng) og Finland (9 poeng), som kjemper mot Norge (8 poeng) om 3.- og 4.-plassen i gruppe B.

Sveits møter Canada, Finland og Tsjekkia, og hvis sveitserne kun får ett poeng på de tre kampene, holder det med norsk seier over Hviterussland for å nå en kvartfinale.

Jo flere poeng Sveits får, jo flere poeng må Norge ta mot Canada.

Samtidig står Finland overfor to tøffe kamper mot nettopp Sveits og Canada.

NRK oppdaterer saken.

• Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

– Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

Soccer Spain Rubiales
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)