NRK Meny
Normal

Haugen reddet norsk poeng: – Han var helt sjuk

OSLO/PARIS (NRK): Norge holdt Tsjekkia til 0-0 etter 60 minutter i VM-duellen, men måtte nøye seg med ett poeng da hockeystormakten avgjorde i spill tre mot tre.

VM ishockey Tyskland - Paris 2017.

NORGES BESTE: Lars Haugen storspilte i det norske buret og holdt nullen i ordinær tid mot Tsjekkia. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

1.25 ut i spilleforlengelsen kom avgjørelsen da Tsjekkia kom to mot én. Lars Haugen stoppet to forsøk, men returen spratt tilbake i matchvinneren Jan Kovar og pucken skled sakte over streken.

Det betyr ett norsk poeng mot storfavoritten som vant skuddstatistikken 32-10. Målvakt Lars Haugen skal ha mye av æren for at kvartfinalehåpet nå lever for fullt for de norske iskrigerne.

– Haugen var helt sjuk. Han holdt oss inne i kampen, sier Ken André Olimb til NRK.

Beskjeden Haugen

Färjestad-målvakt Haugen ble fortjent kåret til Norges beste, men ville ikke være med på at han reddet det som kan vise seg å bli et meget viktig poeng.

– Jeg ventet på at de skulle komme skikkelig, men guttene foran meg jobbet så hardt at de ikke kom til de store sjansene. Jeg kan telle på to-fingre hvor mange store muligheter de hadde. Vi spilte absolutt på nivå med tsjekkerne. Jeg er veldig stolt over guttene og måte vi spilte på. Det var en ekstremt bra match av oss, sier Haugen til NRK.

– Og av deg?

– Helt ok av meg.

Mats Rosseli Olsen leverte en sterk kamp mot hockeystormakten og takker blant annet Haugen for at Norge har et solid håp om å nå en kvartfinale.

– Uten Haugen hadde vi ikke tatt poeng her. Innstillingen, jobbingen og Haugen fikset poenget. Dette var ikke et poeng vi hadde regnet med, men rett etterpå er det litt kjedelig.

Hadde muligheten

Selv om Tsjekkia var det beste laget kom Norge mer og mer med i matchen og hadde sine sjanser til å avgjøre. Nærmest var kanskje Sondre Olden da Norge kom to mot én, men avslutningen i hjørnet ble reddet. Også Ken André Olimb kunne avgjort da han ble servert av broren Mathis.

– Jeg trodde kanskje den skulle gå inn. Surt, men vi skal ta med oss laginnsatsen. Det var så mange skudd som ble blokkert, sier Olimb.

Alexander Bonsaksen beskriver poenget som «livsviktig» i kampen om videre VM-spill. Norge møter Finland, Canada og Hviterussland i oppgjørene som avgjør om det blir kvartfinale eller ikke.

– Kvartfinalehåpet lever i høyeste grad, mener assistenttrener Sjur Robert Nilsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hadde møte om Northugs oppførsel

  Landslagsutøvere i langrenn og Norges Skiforbund diskuterte Petter Northugs oppførsel i et møte tirsdag.

  Telefonmøtet ble holdt mellom enkelte personer i Norges Skiforbund og de tillitsvalgte i elitelandslagene for langrenn, skriver VG.

  Avisen skriver at flere i utøvergruppen har reagert negativt på Northugs Instagram-stunt. I tillitsmannsutvalget sitter Ingvild Flugstad Østberg, Eirik Brandsdal, Martin Johnsrud Sundby og Ragnhild Haga.

  Northug
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • Røste ber Norge vente med OL

  Skipresident Erik Røste ber Norge vente med en ny OL-søknad. Både Telemark og Vestlandet har meldt sin interesse for å arrangere OL i 2026.

  – Etter min mening er det for tidlig å starte en ny prosess allerede nå, sier han til NTB.

  Skipresidenten
  Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
 • Målfest for Zuccas Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers vant 6–1 på bortebane mot Carolina Hurricanes onsdag. 20 sekunder inn i tredje periode slo Chris Kreider til med sin andre scoring, godt hjulpet av en kjempeassist fra Zucca.

  Mats Zuccarello
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad