Nå er hun best – Bjørgen har flest medaljer i vinter-OL

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Jessica Diggins sikret USAs første OL-gull i langrenn noensinne. Med norsk bronsemedalje har også Bjørgen skrevet seg inn i historiebøkene.

Marit Bjørgen

BEST: Til tross for at det «bare» ble bronse på lagsprinten, har nå Marit Bjørgen flest medaljer i vinter-OL.

Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix / Cornelius Poppe / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Før dagens renn sto USA med en medalje i langrenn. Det var Bill Koch som tok sølv under OL i Innsbruck i 1976. Diggins sørget med det for USAs første gull noensinne, og deres andre OL-medalje i langrenn i historien.

Falla gikk skuffet ut av målområdet med en bronse. Nok en gang ble det stafettsølv for «Silver-Stina» og Charlotte Kalla. Falla mistet mye fart i nedoverbakken mot slutten, da Nilsson knuffet litt på den norske jenta.

– Jeg har ikke snakket med henne, men det er sånt som skjer i sprint. Det er litt uhell og sånt, og man må regne med det, men det er kjedelig at det skal skje i en OL-finale på lagsprint, forteller Falla.

Flest medaljer i vinter-OL

Sisteetappen i lagsprinten ble en vanvittig spennende affære. Norge, Sverige og USA lå side om side mot slutten, og i siste bakke ledet Falla. Så gled Nilsson opp på siden, men hun klarte ikke å kvitte seg med Falla og Diggins.

Mot slutten var Falla helt ferdig, og hun klarte ikke å henge med.

Bronsemedaljen til Norge sikret også en annen milepæl for Norges langrennsdronning, Marit Bjørgen. Med nok en OL-medalje på merittlisten går hun nå inn i historiebøkene som den med flest medaljer i vinter-OLs historie.

Det var hennes 14. OL-medalje, der syv er gull, fire sølv og tre bronse. Selv om hun har flest medaljer er Ole Einar Bjørndalen fortsatt foran som tidenes mestvinnende i vinter-OL med ett gull mer enn Bjørgen, men han har da 13 OL-medaljer, en mindre enn Bjørgen. Falla tror mulighetene er gode for at hun også tangerer Bjørndalens gullrekord.

– Det er lite jeg håper mer på enn akkurat det. Jeg holder med Marit, og er det noen som skal klare det er det, er det henne, sier Falla.

Bjørgen selv er også innstilt på å gi alt på tremila, slik at hun kan få det gullet.

– Nå blir det å lade opp mest mulig til tremila. Jeg gleder meg veldig. Klassisk har vært bedre enn skøyting for meg i vinter, så det blir bra, forteller Bjørgen til NRK.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Langsprint.

NORGES LAG: Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla gikk for Norge.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Ledet fra start

Norge tok teten umiddelbart i finalen. Bjørgen gikk i ledelsen og koblet grepet om seieren med en gang. Hun gikk først opp vekslingssiden, men en dårlig veksling gjorde at Norge rotet bort ledelsen. Etter hvert ble det klart at Sverige, Norge og USA skilte seg ut i tet.

Kikkan Randall har ikke vært helt i slag denne sesongen, men klarte å henge på Bjørgen og Kalla.

– Jeg var for så vidt litt overrasket. Jeg trodde kanskje hun (Kikkan Randall) skulle være med, men hun gikk bedre enn hun har gjort på lenge i dag, sier Bjørgen.

Siste nytt

 • Hovland avslutta forrykande

  Viktor Hovland avslutta med birdie og leiar nå PGA-turneringa i golf i Puerto Rico før søndagens avslutningsrunde. Hovland låg på delt leiarplass før laurdagens tredjerunde, men med godt spel la han alle konkurrentane bak seg. Han varta opp med heile åtte birdiar og kan nå ta sin aller fyrste siger på PGA-touren. Åtte slag under par på runda og totalt 18 slag under par i turneringa er fasiten etter endt spel laurdag.

  Viktor Hovland i Puerto Rico
  Foto: Kevin C. Cox / AFP
 • Real Madrid gjekk på smell

  Real Madrid rauk på eit surt 0-1 tap heime mot Levante laurdag kveld. 11 minutt før full tid blei Jose Luis Morales matchvinnar da han traff perfekt på volley frå spiss vinkel. Barcelona vann derimot 5-0 mot Eibar og har dermed tatt over serieleiinga og har to poeng ned til hovudstadslaget.

  Real Madrid tapte mot Levante
  Foto: Alberto Saiz / AP
 • Kristoff krasja med gutt etter mål

  Alexander Kristoff var uheldig og krasja med ein liten gut etter å ha passert målstreken i sykkelrittet Algarve rundt. Både Kristoff og guten blei lettare skada i uhellet som skjedde på veg ned etter målgang frå fjelletappen i Tavira. – Eg køyrde normalt, og plutseleg kom ein gut springande ut rett framfor meg, og da var det umogleg å unngå og krasje, seier Kristoff til TV 2.

  Alexander Kristoff
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal