Nå er hun best – Bjørgen har flest medaljer i vinter-OL

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Jessica Diggins sikret USAs første OL-gull i langrenn noensinne. Med norsk bronsemedalje har også Bjørgen skrevet seg inn i historiebøkene.

Marit Bjørgen

BEST: Til tross for at det «bare» ble bronse på lagsprinten, har nå Marit Bjørgen flest medaljer i vinter-OL.

Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix / Cornelius Poppe / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Før dagens renn sto USA med en medalje i langrenn. Det var Bill Koch som tok sølv under OL i Innsbruck i 1976. Diggins sørget med det for USAs første gull noensinne, og deres andre OL-medalje i langrenn i historien.

Falla gikk skuffet ut av målområdet med en bronse. Nok en gang ble det stafettsølv for «Silver-Stina» og Charlotte Kalla. Falla mistet mye fart i nedoverbakken mot slutten, da Nilsson knuffet litt på den norske jenta.

– Jeg har ikke snakket med henne, men det er sånt som skjer i sprint. Det er litt uhell og sånt, og man må regne med det, men det er kjedelig at det skal skje i en OL-finale på lagsprint, forteller Falla.

Flest medaljer i vinter-OL

Sisteetappen i lagsprinten ble en vanvittig spennende affære. Norge, Sverige og USA lå side om side mot slutten, og i siste bakke ledet Falla. Så gled Nilsson opp på siden, men hun klarte ikke å kvitte seg med Falla og Diggins.

Mot slutten var Falla helt ferdig, og hun klarte ikke å henge med.

Bronsemedaljen til Norge sikret også en annen milepæl for Norges langrennsdronning, Marit Bjørgen. Med nok en OL-medalje på merittlisten går hun nå inn i historiebøkene som den med flest medaljer i vinter-OLs historie.

Det var hennes 14. OL-medalje, der syv er gull, fire sølv og tre bronse. Selv om hun har flest medaljer er Ole Einar Bjørndalen fortsatt foran som tidenes mestvinnende i vinter-OL med ett gull mer enn Bjørgen, men han har da 13 OL-medaljer, en mindre enn Bjørgen. Falla tror mulighetene er gode for at hun også tangerer Bjørndalens gullrekord.

– Det er lite jeg håper mer på enn akkurat det. Jeg holder med Marit, og er det noen som skal klare det er det, er det henne, sier Falla.

Bjørgen selv er også innstilt på å gi alt på tremila, slik at hun kan få det gullet.

– Nå blir det å lade opp mest mulig til tremila. Jeg gleder meg veldig. Klassisk har vært bedre enn skøyting for meg i vinter, så det blir bra, forteller Bjørgen til NRK.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Langsprint.

NORGES LAG: Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla gikk for Norge.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Ledet fra start

Norge tok teten umiddelbart i finalen. Bjørgen gikk i ledelsen og koblet grepet om seieren med en gang. Hun gikk først opp vekslingssiden, men en dårlig veksling gjorde at Norge rotet bort ledelsen. Etter hvert ble det klart at Sverige, Norge og USA skilte seg ut i tet.

Kikkan Randall har ikke vært helt i slag denne sesongen, men klarte å henge på Bjørgen og Kalla.

– Jeg var for så vidt litt overrasket. Jeg trodde kanskje hun (Kikkan Randall) skulle være med, men hun gikk bedre enn hun har gjort på lenge i dag, sier Bjørgen.

Sportsnyheter

Norge sjanseløse uten Granerud: – Det er et hoppmareritt

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Norge var ansett som en av de store utfordrerne til å ta VM-gull i lagkonkurransen i stor bakke, men etter en svak førsteomgang var de norske herrene aldri i nærheten av pallen.

Gråtkvalt Weng avslørte ukjente drama: – Alt har vært helt håpløst

OBERSTDORF (NRK): Heidi Weng har tidvis vært en skygge av seg selv i vinter. Etter å ha avsluttet VM med sølv på tremila, avslører hun at det har vært mye motgang det siste året.

Siste nytt

 • Sørloth fortsatte den gode formen

  Etter en trang start i Leipzig har Aleksander Sørloth begynt å finne formen som gjorde han til Timo Werners erstatter.

  Lørdag startet han i bortekampen mot Freiburg og svarte med å legge på til 2-0 etter 64 minutter da han fikk ballen servert på åpent mål.

  79 minutter ut i kampen ble han spilt igjennom. Han la igjen til svenske Emil Forsberg, som plasserte ballen nede i kroken til 3-0, som også ble sluttresultatet.

  Dermed står Sørloth med tre mål og to målgivende i Bundesliga. Tidligere i uken hadde han også to målgivende pasninger mot Wolfsburg i cupen.

  Leipzig klatret med seieren opp i serieledelsen, før Bayern München skal møte Dortmund og Haaland lørdag kveld.

  Aleksander Sørloth
  Foto: RALPH ORLOWSKI / AFP
 • Strømsheim imponerte med fulle hus

  Pallen glapp for de norske skiskytterne på herresprinten i Nove Mesto lørdag. Det ble en svært jevn konkurranse der franske Simon Desthieux var aller best og vant et verdenscuprenn for første gang i karrieren.

  Beste nordmann ble Sturla Holm Lægreid på 4. plass med én bom. Like bak kom Tarjei Bø. Johannes Thingnes Bø fikk trøbbel med skytingen, og med totalt tre bom ble det for mye å hente i løypa. Verdenscuplederen endte til slutt på 11. plass med klart beste langrennstid.

  – Ingen toppdag for nordmennene, konkluderte NRKs ekspert Ola Lunde.

  For Endre Strømsheim ble det riktignok en stor opptur på sprinten i Nove Mesto. Han hadde ikke gått verdenscup siden 2018/2019-sesongen, og var eneste nordmann som klarte å skyte feilfritt. Dermed kunne 23-åringen gå inn til en solid 12. plass.

  – Jeg visste at jeg måtte være offensiv og effektiv på standplass, siden langrennsformen min varierer litt. Så jeg tenkte at jeg skulle ha ti raske treff i dag. Og å få til det på første forsøk i verdenscupen i år er utrolig deilig, sier Strømsheim.

 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal