Løke sendte Ukraina tilbake til Svartehavet

Ukraina hang med Norge i et kvarter i EM-kampen i Håkons Hall. Så ble Heidi Løke byttet inn.

Heidi Løke

Heide Løke traff med seks av seks avslutninger tirsdag.

Thorir Hergeirsson

Det var all grunn til til å vende tommelen opp for trener Thorir Hergeirssons innbytte av Heidi Løke.

Kampreferat:

Ukraina - Norge 19-32

Etter fjorten minutters spill av EM-kampen mellom Norge og Ukraina var stillingen 4-4. Norge hadde akkurat bommet på straffe, og det var lett å la tankene fare til det flaue nederlaget mot Sverige i forrige runde.

Da Norges skuddprosent falt helt ned under 30 prosent, fikk trener Thorir Hergeirsson nok, og satte inn superstrekspiller Heidi Løke.

Les: Heidi Løke spiller mot Ukraina

Med 28-åringen tilbake på streken kjørte Norge rett ifra stakkars Ukraina. Larvik-spilleren scoret to strake, og plutselig så det ut som om Norge var tilbake i gullformen de viste tidligere i mesterskapet.

Perfekt kveld for Løke

Løke forsøkte seg på fire skudd i første omgang, og scoret på alle fire. Til pause hadde hun ledet Norge fra uavgjort 4-4 til ledelse 13-6.

Til slutt endte hun med seks scoringer på seks skudd, og det på bare 23 minutters spill.

Les: - Norge er for avhengige av Løke

Ingenting avgjort

Norge tok et langt steg mot semifinale, men fortsatt er ingenting sikret.

Sverige leder gruppen med seks poeng, samme poengsum som Norge. Svenskene går foran oss på innbyrdes oppgjør.

Norge må fortsatt vinne siste kamp mot Nederland for å være sikret avansement. Nederlenderne ligger to poeng bak. Kampen spilles onsdag klokken 20.15.

Ukraina står fortsatt med null poeng i EM, og har ingen mulighet til å gå til semfinale.

Les: Nektes å bruke publikums penner

Toneangivende Herrem

De norske spillerne lot seg tydeligvis inspirere av Løke, og flere av dem leverte solide prestasjoner. Camilla Herrem scoret fire mål på fem skudd, mens Nora Mørk scoret fem mål på åtte forsøk.

Gro Hammerseng startet kampen godt, og endte til slutt med tre scoringer.

Katrine Lunde Haraldsen reddet 15 av 29 skudd, og hadde ifølge den offisielle statistikken en redningsprosent på 52.

Ingen ukrainere scoret over 3 mål i kampen.

Les: - Norge hadde godt av å tape

Tonje Larsen

Tonje Larsen scorer mot Ukraina.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».