Norge klar for VM-finale: – Det er en guttedrøm

HAMBURG/OSLO (NRK): I dramaet i Hamburg sto Norge imot, men det ble en tøff batalje mot det tyske mannskapet.

Germany Handball World Championship

STILNET PUBLIKUM: Sander Sagosen og Norge stilnet det tyske publikummet.

– Det er vanskelig å sette ord på dette. Jeg er så stolt og fornøyd, sa Sander Sagosen til NRK etter kampen og fortsatte:

– Vi klarer å ta oss videre med at vi spiller med hjertet utenpå drakta, vi bevarer roen i en atmosfære som er helt sinnssyk. Det er en guttedrøm å stå utpå der og få spille sånne kamper. Så gjør vi jobben for hverandre, og jeg er rett og slett bare så stolt av alle sammen, sa en rørt Sagosen.

Og at atmosfæren var ellevill, var det liten tvil om.

Det tyske hjemmepublikummet var på kokepunktet allerede da nasjonalsangene ble sunget, og temperaturen i hallen bare steg for hvert sekund som gikk.

Hysjet på publikum

Det var hett på tribunene, men på banen var det om mulig enda hetere.

– Du hører ingenting, du er inne i en boble. Du gjør bare det du gjør på trening hver dag, og så enser du ikke hva det er som skje før du begynner å se rundt deg, sier Petter Øverby til NRK.

I løpet av den første omgangen delte de tsjekkiske dommerne ut hele åtte tominuttere, fem av dem til hjemmelaget. Hver gang reagerte hjemmepublikummet sterkt.

– Det var en fantastisk atmosfære. Tyskerne er et kjempedeilig publikum. Det er masse entusiasme og mye vilje, roste Gøran Johannessen publikummet etter kampen.

Sagosen fikk æren av å sette det siste målet til Norge, og da valgte han å hysje på publikum.

– Det var deilig det. Det må være lov å gi et lite signal, sier han selv.

Rødt kort etter rasering

I den andre omgangen fortsatte den røffe behandlingen fra de tyske spillerne.

Magnus Abelvik Rød fikk like etter sidebyttet et slag i ansiktet.

– Tyskerne spiller stygt, og det er mange etterslengere, raste NRKs ekspertkommentator Håvard Tvedten.

I den samme situasjonen tråkket også Rød over, og måtte ut av banen. Men etter litt behandling var en strålende Rød tilbake på banen.

Rød

HERJET: Magnus Abelvik Rød herjet i semifinalen mot Tyskland og scoret 7 mål. Så ble han skadet.

For tominutterne haglet mot det tyske laget, og da Hendrik Pekeler til slutt fikk rødt kort sparket han til flere gjenstander bak mål.

– Sånn oppførsel skal vi ikke ha, kom deg på tribunen! mente NRKs kommentator Patrick Rowlands.

Banens beste skadet

Så to og et halvt minutt skjedde det som ikke skulle skje.

Abelvik Rød gikk opp for å skyte, men skrek i smerte da han landet og holdt seg til benet.

Rød lå og vred seg i smerte, og måtte til slutt hjelpes av banen av det norske trenerteamet.

Uansett. Norge spiller sin andre VM-finale på like mange år. I 2017 ble det tap for hjemmelaget Frankrike. Søndag venter Danmark på hjemmebane etter at de utklasset et svakt Frankrike med 38-30 i sin semifinale.

– Det er nesten vanskelig å sette ord på hvor stort det er å stå i den andre VM-finalen på rad, sier Bjarte Myrhol.