Norge tapte som ventet

Norge tapte som ventet i sin åpningskamp i ishockey-VM lørdag kveld. En av VM-favorittene, Slovakia, vant kampen 3-0.

Slovakia ble for sterke for Norge
Foto: IVAN SEKRETAREV / AP

Norge holdt nullen i 12 minutter mot Slovakia i kampen, men da var det også slutt på moroa.

To kjappe

Slovakia scoret to mål på et minutt. Først kunne Marek Uram ordne 1-0 fra lang avstand, og like etter ordnet Zdeno Chara 2-0, riktignok via en norsk spiller. Etter det hadde Slovakia flere gode muligheter i første periode, men flere mål ble det ikke.

Slovakia roet tempoet, men på slutten av andre periode kunne likevel Radivojevic løfte pucken i mål til 3-0.

I tredje periode var Slovakia fortsatt det beste laget, men flere mål ble det ikke.

Se målene til Slovakia

- Vi hadde masse mulighetertil å gå opp til 1-0, og til å redusere til 1-2, Men det er klart at når vi stiller med ti spillere fra GET-ligaen og syv debutanter, så må vi være veldig fornøyde med gjennomføringen. Og vi har alltid en sjanse, men da må vi ha litt mere flyt og kanskje en dommer som bøåser begge veier, sa Roy Johansen til NRKSport.no etter kampen.

- Uvisst hvor vi står

- Det er vanskelig å vite hvor vi står etter denne kampen. Defensivt er det til tider bra, men jeg synes vi skaper for lite offensivt, sier NRKs ekspertkommentator Petter Salsten.

- Jeg synes ingen av de norske spillerne klarer å prege kampen og det bekymrer meg litt. Det kan hende vi bare hadde en dårlig dag, men det kan også hende vi ikke er bedre, sier Salsten.

- Tøffe kamper i vente

De to neste kampene er mot Canada og Tyskland, og Salsten tror det blir tøft.

- Begge lagene spiller fysisk og jeg er spent på hvordan årets norske lag tåler slike kamper. Uansett må det kollektive angrepsspillet bli bedre. Mot Slovakia var det for mye en og en offensivt, sier Salsten.

I den andre kampen i Norges gruppe vant Canada 3-2 mot Tyskland tildigere i dag.

Siste nytt

 • Bøkko: – Vi blir pisset på

  Nordmennene skuffet på 1500-meteren i Japan. Sverre Lunde Pedersen ble beste norske på 7.-plass, hele 1,75 sekunder bak vinneren Denis Juskov (1.44,55). – Vi blir pisset på her, sier Håvard Bøkko, som ble nummer 11.

  – Det er kjedelig å bli slått med over to sekunder. Vi har en jobb å gjøre, fortsetter han.

  Bøkko
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Svindal skadet tommelen

  Aksel Lund Svindal falt på gårsdagens Super-G-trening i Copper Mountain og skadet tommelen på venstrehånden. Det er ikke brudd, men så smertefullt at han ikke greier å holde staven selv. Derfor måtte han teipe fast staven i hånden på dagens trening og risikerer å gjøre det samme i sesongdebuten neste lørdag. – Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sier en positiv Svindal til NRK.

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter
Sesongstart langrenn: Sprint fri teknikk, prolog
V-cup skøyter: 1500 m kvinner
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint, prolog
V-cup skøyter: 500 m menn
VM-minner
V-cup skøyter: 500 m menn
VM-minner
NRK Sport direkte: Vinterstudio
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner