NRK Meny
Normal

Norge tapte som ventet

Norge tapte som ventet i sin åpningskamp i ishockey-VM lørdag kveld. En av VM-favorittene, Slovakia, vant kampen 3-0.

Slovakia ble for sterke for Norge
Foto: IVAN SEKRETAREV / AP

Norge holdt nullen i 12 minutter mot Slovakia i kampen, men da var det også slutt på moroa.

To kjappe

Slovakia scoret to mål på et minutt. Først kunne Marek Uram ordne 1-0 fra lang avstand, og like etter ordnet Zdeno Chara 2-0, riktignok via en norsk spiller. Etter det hadde Slovakia flere gode muligheter i første periode, men flere mål ble det ikke.

Slovakia roet tempoet, men på slutten av andre periode kunne likevel Radivojevic løfte pucken i mål til 3-0.

I tredje periode var Slovakia fortsatt det beste laget, men flere mål ble det ikke.

Se målene til Slovakia

- Vi hadde masse mulighetertil å gå opp til 1-0, og til å redusere til 1-2, Men det er klart at når vi stiller med ti spillere fra GET-ligaen og syv debutanter, så må vi være veldig fornøyde med gjennomføringen. Og vi har alltid en sjanse, men da må vi ha litt mere flyt og kanskje en dommer som bøåser begge veier, sa Roy Johansen til NRKSport.no etter kampen.

- Uvisst hvor vi står

- Det er vanskelig å vite hvor vi står etter denne kampen. Defensivt er det til tider bra, men jeg synes vi skaper for lite offensivt, sier NRKs ekspertkommentator Petter Salsten.

- Jeg synes ingen av de norske spillerne klarer å prege kampen og det bekymrer meg litt. Det kan hende vi bare hadde en dårlig dag, men det kan også hende vi ikke er bedre, sier Salsten.

- Tøffe kamper i vente

De to neste kampene er mot Canada og Tyskland, og Salsten tror det blir tøft.

- Begge lagene spiller fysisk og jeg er spent på hvordan årets norske lag tåler slike kamper. Uansett må det kollektive angrepsspillet bli bedre. Mot Slovakia var det for mye en og en offensivt, sier Salsten.

I den andre kampen i Norges gruppe vant Canada 3-2 mot Tyskland tildigere i dag.

Siste nytt

 • Kirkevold forlenget målrekorden

  Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Søndag scoret Hobro-spissen i sin tiende kamp på rad i 4-0-seieren over Nordsjælland, skriver NTB. Den forrige rekorden var mål i åtte kamper på rad.

  Kirkevold
  Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Bjørgen måtte utsette høydeopphold

  Marit Bjørgen har vært smittet av streptokokker og måtte utsette avreisen til landslagets høydesamling i Val Senales, skriver Adresseavisen. 37-åringen skulle egentlig slutte seg til landslaget i Italia onsdag, men ankommer først søndag, skriver avisen.

  Bjørgen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg