NRK Meny
Normal

Åtte fryktelige minutter førte til Norges første tap

Norge raknet fullstendig før pause og klarte aldri å hente seg inn igjen mot Ungarn. Landslagssjef Thorir Hergeirsson er ikke bekymret.

Ida Alstad

Norge spilte sin svakeste kamp i EM så langt mot Ungarn. Her er det Pernille Wibe som prøver å vri seg fri.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Ungarn - Norge 29 -25

Nora Mørk scorer mot Ungarn

Flere sentrale spillere ble spart mot Ungarn, blant annet spilte Nora Mørk litt mindre enn vanlig.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Vi rakner de siste fem til åtte minuttene i førsteomgang. Det er fordi vi rullerer spillere og slurver fremover. Ellers er det godkjent, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson etter å ha vært med på EMs første tap.

Norge var flere ganger oppe i tremålsledelser mot Ungarn, men de åtte siste minuttene av førsteomgang var egentlig direkte årsak til at det ble tap.

7-0 på åtte minutter

I løpet av denne perioden scoret nemlig Ungarn syv mål og Norge ingen. Dette gjorde at Ungarn hadde sikret seg en firemålsledelse da kampen var halvspilt, og de norske damene klarte aldri å ta igjen dette forspranget.

– Det blir en luke vi ikke klarer å tette igjen, men jeg synes ikke det er bekymringsfullt utifra hvordan vi disponerte laget da, forklarer Hergeirsson, som valgte å spare flere sentrale spillere i denne kampen.

Klare for semifinale

Norge har allerede vunnet sin gruppe og er klare for semifinale mot Sverige i håndball-EM, så i det store og hele har ikke tapet den største betydningen.

– Vi skal ikke tenke på resultatet i dag, men ta med oss det som var bra inn til neste kamp. Sverige blir tøft, de har et bedre lag enn på lenge. Men sjansen for finale er veldig stor, sier Nora Mørk.

I tillegg til at Hergeirsson sparte flere spillere mot Ungarn, måtte blant andre linjespiller Heidi Løke ta den uvante rollen på venstrekant. Både Camilla Herrem og Sanna Solberg måtte stå over kampen på grunn av sykdom, men man øyner håp om at de kan rekke fredagens semifinale.

Siste nytt

 • Fem kamper for Ylven

  Vålerengas Martin Laumann Ylven er utestengt i fem kamper for den røffe taklingen mot Alexander Wall i søndagens kamp mot Frisk Asker.

  Vålerenga har akseptert straffen.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sveitsisk støtte til OL i Sion

  Den sveitsiske regjeringen garanterer 6,7 milliarder kroner i økonomisk støtte dersom Sion arrangerer vinter-OL i 2026, men de er fortsatt avhengig av folkets støtte i en folkeavstemning.

  Video V-cup alpint: Superkombinasjon utfor 13.01.12
  Foto: Nyhetsspiller
 • Norge opnar mot Sverige

  Norge innleder OL-turneringen i ishockey for menn mot sterke Sverige 15. februar. Vel et døgn senere droppes pucken til oppgjøret mot Finland. Så venter en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Tyskland.

  Utslagskampene spilles 20. februar, kvartfinalene 21. februar, semifinalene 23. februar og finalen 25. februar.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vipers-Oppsal