NRK Meny
Normal

Åtte fryktelige minutter førte til Norges første tap

Norge raknet fullstendig før pause og klarte aldri å hente seg inn igjen mot Ungarn. Landslagssjef Thorir Hergeirsson er ikke bekymret.

Ida Alstad

Norge spilte sin svakeste kamp i EM så langt mot Ungarn. Her er det Pernille Wibe som prøver å vri seg fri.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Ungarn - Norge 29 -25

Nora Mørk scorer mot Ungarn

Flere sentrale spillere ble spart mot Ungarn, blant annet spilte Nora Mørk litt mindre enn vanlig.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Vi rakner de siste fem til åtte minuttene i førsteomgang. Det er fordi vi rullerer spillere og slurver fremover. Ellers er det godkjent, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson etter å ha vært med på EMs første tap.

Norge var flere ganger oppe i tremålsledelser mot Ungarn, men de åtte siste minuttene av førsteomgang var egentlig direkte årsak til at det ble tap.

7-0 på åtte minutter

I løpet av denne perioden scoret nemlig Ungarn syv mål og Norge ingen. Dette gjorde at Ungarn hadde sikret seg en firemålsledelse da kampen var halvspilt, og de norske damene klarte aldri å ta igjen dette forspranget.

– Det blir en luke vi ikke klarer å tette igjen, men jeg synes ikke det er bekymringsfullt utifra hvordan vi disponerte laget da, forklarer Hergeirsson, som valgte å spare flere sentrale spillere i denne kampen.

Klare for semifinale

Norge har allerede vunnet sin gruppe og er klare for semifinale mot Sverige i håndball-EM, så i det store og hele har ikke tapet den største betydningen.

– Vi skal ikke tenke på resultatet i dag, men ta med oss det som var bra inn til neste kamp. Sverige blir tøft, de har et bedre lag enn på lenge. Men sjansen for finale er veldig stor, sier Nora Mørk.

I tillegg til at Hergeirsson sparte flere spillere mot Ungarn, måtte blant andre linjespiller Heidi Løke ta den uvante rollen på venstrekant. Både Camilla Herrem og Sanna Solberg måtte stå over kampen på grunn av sykdom, men man øyner håp om at de kan rekke fredagens semifinale.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal