Åtte fryktelige minutter førte til Norges første tap

Norge raknet fullstendig før pause og klarte aldri å hente seg inn igjen mot Ungarn. Landslagssjef Thorir Hergeirsson er ikke bekymret.

Ida Alstad

Norge spilte sin svakeste kamp i EM så langt mot Ungarn. Her er det Pernille Wibe som prøver å vri seg fri.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Ungarn - Norge 29 -25

Nora Mørk scorer mot Ungarn

Flere sentrale spillere ble spart mot Ungarn, blant annet spilte Nora Mørk litt mindre enn vanlig.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Vi rakner de siste fem til åtte minuttene i førsteomgang. Det er fordi vi rullerer spillere og slurver fremover. Ellers er det godkjent, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson etter å ha vært med på EMs første tap.

Norge var flere ganger oppe i tremålsledelser mot Ungarn, men de åtte siste minuttene av førsteomgang var egentlig direkte årsak til at det ble tap.

7-0 på åtte minutter

I løpet av denne perioden scoret nemlig Ungarn syv mål og Norge ingen. Dette gjorde at Ungarn hadde sikret seg en firemålsledelse da kampen var halvspilt, og de norske damene klarte aldri å ta igjen dette forspranget.

– Det blir en luke vi ikke klarer å tette igjen, men jeg synes ikke det er bekymringsfullt utifra hvordan vi disponerte laget da, forklarer Hergeirsson, som valgte å spare flere sentrale spillere i denne kampen.

Klare for semifinale

Norge har allerede vunnet sin gruppe og er klare for semifinale mot Sverige i håndball-EM, så i det store og hele har ikke tapet den største betydningen.

– Vi skal ikke tenke på resultatet i dag, men ta med oss det som var bra inn til neste kamp. Sverige blir tøft, de har et bedre lag enn på lenge. Men sjansen for finale er veldig stor, sier Nora Mørk.

I tillegg til at Hergeirsson sparte flere spillere mot Ungarn, måtte blant andre linjespiller Heidi Løke ta den uvante rollen på venstrekant. Både Camilla Herrem og Sanna Solberg måtte stå over kampen på grunn av sykdom, men man øyner håp om at de kan rekke fredagens semifinale.

Siste nytt

 • Sheffield United slo Arsenal

  Etter 30 minutter sendte Lys Mousset hjemmelaget Sheffield United opp til 1-0. Det ble også resultatet. Med seieren klatrer Sheffield United opp på 9.-plass i Premier League. Arsenal gikk på sesongens andre ligatap og befinner seg på 5. plass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Hegerberg nominert til Ballon d'Or

  Ada Hegerberg er igjen nominert til Ballon d'Or, også kalt Gullballen, som regnes som den mest prestisjetunge individuelle prisen en fotballspiller kan vinne. Hegerberg vant prisen i fjor, som første kvinne noensinne.

  Fotballspiller Ada Stolsmo Hegerberg vinner "Gullballen" som årets fotballspiller under Idrettsgallaen 2017 i Hamar OL-amfi lørdag kveld.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Djurgården på tabelltopp

  Djurgården, med norske Fredrik Ulvestad og Aslak Fonn Witry på laget, vant 1-0 borte mot IFK Göteborg og leder dermed Allsvenskan med tre poeng. Per Kristian Bråtveit satt på benken. Med to kamper igjen skiller kun tre poeng fjerde til førsteplass.

  fotboll, allsvenskan2019, Djurgårdens IF, IK Sirius FK, allsvenskan
  Foto: Maja Suslin/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal