Åtte fryktelige minutter førte til Norges første tap

Norge raknet fullstendig før pause og klarte aldri å hente seg inn igjen mot Ungarn. Landslagssjef Thorir Hergeirsson er ikke bekymret.

Ida Alstad

Norge spilte sin svakeste kamp i EM så langt mot Ungarn. Her er det Pernille Wibe som prøver å vri seg fri.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Ungarn - Norge 29 -25

Nora Mørk scorer mot Ungarn

Flere sentrale spillere ble spart mot Ungarn, blant annet spilte Nora Mørk litt mindre enn vanlig.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Vi rakner de siste fem til åtte minuttene i førsteomgang. Det er fordi vi rullerer spillere og slurver fremover. Ellers er det godkjent, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson etter å ha vært med på EMs første tap.

Norge var flere ganger oppe i tremålsledelser mot Ungarn, men de åtte siste minuttene av førsteomgang var egentlig direkte årsak til at det ble tap.

7-0 på åtte minutter

I løpet av denne perioden scoret nemlig Ungarn syv mål og Norge ingen. Dette gjorde at Ungarn hadde sikret seg en firemålsledelse da kampen var halvspilt, og de norske damene klarte aldri å ta igjen dette forspranget.

– Det blir en luke vi ikke klarer å tette igjen, men jeg synes ikke det er bekymringsfullt utifra hvordan vi disponerte laget da, forklarer Hergeirsson, som valgte å spare flere sentrale spillere i denne kampen.

Klare for semifinale

Norge har allerede vunnet sin gruppe og er klare for semifinale mot Sverige i håndball-EM, så i det store og hele har ikke tapet den største betydningen.

– Vi skal ikke tenke på resultatet i dag, men ta med oss det som var bra inn til neste kamp. Sverige blir tøft, de har et bedre lag enn på lenge. Men sjansen for finale er veldig stor, sier Nora Mørk.

I tillegg til at Hergeirsson sparte flere spillere mot Ungarn, måtte blant andre linjespiller Heidi Løke ta den uvante rollen på venstrekant. Både Camilla Herrem og Sanna Solberg måtte stå over kampen på grunn av sykdom, men man øyner håp om at de kan rekke fredagens semifinale.

Siste nytt

 • Olsbu med sterk 3. plass

  Marte Olsbu Røiseland ble beste norske kvinne på fellesstarten i skiskytteråpningen på Sjusjøen i dag. Sørlendingen viste solid form både i sporet og på standplass (19 av 20 treff), og gikk inn til en finfin 3. plass i den nasjonale norske åpningen.

  Italienske Dorothea Wierer skjøt fullt og seiret på Natrudstilen stadion. Denise Herrmann gikk knallsterkt på sisterunden og parkerte Olsbu. Det ble dermed tysk 2. plass.

  – Det smaker kjempegodt. Det er ikke til å legge skjul på at jeg har vært litt ekstra nervøs i år når jeg ikke har fått matchet seg med de andre. Man har alltid en indre følelse på at den jobben man har gjort er god nok, men det er alltid greit å få det bekreftet, sier Olsbu Røiseland til NRK.

  Tiril Eckhoff skjøt på seg to runder, men leverte en kanonavslutning, og gikk seg opp til ​​5. plass på hjemmebane.
  Karoline Knotten ble tredje beste norske, på 11. plass, mens Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 16.

  Sesongstart Skiskyting Sjusjøen
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Krog til sykehus etter fall

  Kombinertutøver Magnus Krog falt stygt under hoppkonkurransen under NM i kombinert søndag. Det var Nettavisen som var først ute med å melde nyheten. Krog hoppet 81 meter i K90-bakken i den svenske byen før han landet, men mistet kontrollen like etter landing. Han fikk behandling av medisinsk personell, men ble etter hvert sendt videre til sykehus for ytterligere undersøkelser. (NTB)

  Krog til VM.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Det meste gikk galt for Hovland

  De to norske golfproffene Viktor Hovland og Kristoffer Ventura må reise tomhendt hjem fra Mexico etter at ingen klarte «cuten» lørdag. Før den andre runden av årets nest siste PGA-turnering Mayakoba Golf Classic lå nordmennene på henholdsvis 31.- og 44.-plass. Men på lørdagens runde gikk det meste imot unggutta som til slutt havnet utenfor «cuten».

  Dermed misset Hovland cuten for første gang siden januar, og for første gang som proff på PGA-touren. Han endte på en 83.-plass. Hovland var på forhånd regnet som en av favorittene til å vinne turneringen. Ventura endte på 93.-plass. (NTB)

  Greenbrier Golf
  Foto: Steve Helber / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal