Hopp til innhold

Åtte fryktelige minutter førte til Norges første tap

Norge raknet fullstendig før pause og klarte aldri å hente seg inn igjen mot Ungarn. Landslagssjef Thorir Hergeirsson er ikke bekymret.

Ida Alstad

Norge spilte sin svakeste kamp i EM så langt mot Ungarn. Her er det Pernille Wibe som prøver å vri seg fri.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Ungarn - Norge 29 -25

Nora Mørk scorer mot Ungarn

Flere sentrale spillere ble spart mot Ungarn, blant annet spilte Nora Mørk litt mindre enn vanlig.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Vi rakner de siste fem til åtte minuttene i førsteomgang. Det er fordi vi rullerer spillere og slurver fremover. Ellers er det godkjent, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson etter å ha vært med på EMs første tap.

Norge var flere ganger oppe i tremålsledelser mot Ungarn, men de åtte siste minuttene av førsteomgang var egentlig direkte årsak til at det ble tap.

7-0 på åtte minutter

I løpet av denne perioden scoret nemlig Ungarn syv mål og Norge ingen. Dette gjorde at Ungarn hadde sikret seg en firemålsledelse da kampen var halvspilt, og de norske damene klarte aldri å ta igjen dette forspranget.

– Det blir en luke vi ikke klarer å tette igjen, men jeg synes ikke det er bekymringsfullt utifra hvordan vi disponerte laget da, forklarer Hergeirsson, som valgte å spare flere sentrale spillere i denne kampen.

Klare for semifinale

Norge har allerede vunnet sin gruppe og er klare for semifinale mot Sverige i håndball-EM, så i det store og hele har ikke tapet den største betydningen.

– Vi skal ikke tenke på resultatet i dag, men ta med oss det som var bra inn til neste kamp. Sverige blir tøft, de har et bedre lag enn på lenge. Men sjansen for finale er veldig stor, sier Nora Mørk.

I tillegg til at Hergeirsson sparte flere spillere mot Ungarn, måtte blant andre linjespiller Heidi Løke ta den uvante rollen på venstrekant. Både Camilla Herrem og Sanna Solberg måtte stå over kampen på grunn av sykdom, men man øyner håp om at de kan rekke fredagens semifinale.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal