Hopp til innhold

Ny overtidssmell for Norge: – Nesten utilgivelig

BRATISLAVA/OSLO (NRK): I sin andre kamp på rad slapp Norge inn mål sekunder før slutt.

Privatlandskamp i fotball herrer: Slovakia - Norge

I MÅL: Rune Jarstein måtte til slutt se Slovakia få ballen forbi ham, da Stanislav Lobotka satte inn seiersmålet på overtid.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det blir litt «Déjà vu», sier NRKs ekspert Karl-Petter Løken.

For som mot Makedonia, slapp Norge inn mål på overtid.

Vertene trillet ball, fikk den videre til Stanislav Lobotka på fem meter. Han fintet seg forbi innbytter Jørgen Skjelvik og plasserte ballen rundt Rune Jarstein, via stanga og i mål. Da var det spilt 92 minutter og 50 sekunder.

– Det er nesten utilgivelig å slippe inn på overtid i andre kamp på rad. Og måten det skjer på. Hele forsvaret er intakt, men vi blir spilt ut. Det er rett og slett dårlig av Skjelvik, mener Løken.

– Det er surt at det ryker på overtid. Det kan ikke bli en vane, og det handler om kynisme og om å fullføre jobben. Kampen er ikke over før dommeren blåser, sier Tore Reginiussen til NRK.

Sliter foran mål

Lars Lagerbäck forventet at Norge løftet seg etter Makedonia-tapet og byttet ut over halve laget mot Slovakia. Og de norske herrene startet til dels friskt i Bratislava, men hadde igjen problemer med å skape sjanser. Store problemer.

Privatlandskamp i fotball herrer: Slovakia - Norge

NESTEN: Ola Kamara var nære scoring på overtid. I stedet fikk Norge mål imot i sluttsekundene.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

For heller ikke i denne kampen klarte Norge å score mål.

– Man vil jo alltid være farlig foran mål, så det blir jo litt frustrerende når man ikke kommer seg til målsjanser, men vi får legge ned jobben og satse på at det kommer, sier spiss Alexander Sørloth.

Ola Kamara var riktig nok veldig nære et snaut minutt før Slovakias scoring, men MLS-spillerens heading gikk like til side på mål.

– Det har mye å gjøre med at det mangler samhandling, men vi må skape noe for oss selv også, sier Kamara om Norge «angreps-problemer».

– Ser lysere på 2018

Slovakia hadde hoveddelen av spillet, og trillet og trillet ball. Vertene kom også til flere muligheter, men godt defensivt norsk spill – og en solid Jarstein – hindret lenge scoring imot til det gjenstod 10 sekunder av privatlandskampen.

Dermed gikk Norge på sitt andre tap på fire dager.

– Vi møter et bra lag og står ganske bra forsvarsmessig, og vi er tilbake på rett spor. Mer intensitet, bedre forsvar, og selv om vi taper mange baller, så er det intensjoner der. Vi kan se litt lysere på 2018 nå enn etter forrige kamp, sier Lagerbäck til MAX.

– Det ble mye forsvar i dag, men vi møter et godt lag. De er ranket mye høyere, så at vi blir presset må vi regne med. Det er et knepp opp fra Makedonia, men vi må få seiere og gode prestasjoner i treningskamper også, understreker Reginiussen.

– Det er to landskamper under pari, og under forventninger etter det vi så mot Nord-Irland. Og det viser at vi i hvert fall er helt avhengig av å ha førstevalgene våre på plass, selv om det blir noen små marginer i begge disse kampene, sier Løken.

Landslaget fotball: Privatlandslandskamp Slovakia-Norge.

FORSØK: Mohamed «Moi» Elyounoussi viste gode tendenser for Norge, men også han slet med uttellingen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Siste nytt

  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal