NRK Meny
Normal

Forbannet Thoresen etter nytt VM-tap

STOCKHOLM/OSLO (NRK.no): Norge gikk på sitt andre strake tap i ishockey-VM i møtet med Sverige. Det gjør Patrick Thoresen forbanna.

Thoresen og Tallinder

Mens Sveriges Henrik Tallinder kunne glise for seier og tre poeng, var det en forbannet Petter Thoresen som snakket med pressen etter kampen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Axelsson og Thoresen

De norske spillerne var tydelig frustert de siste minuttene av kampen. Patrick Thoresen havnet i klinsj med Sveriges Dick Axelsson.

Roy Johansen

Roy Johansen var fornøyd med spillerne tross tapet. – De gur 100 prosent. Mer enn det kan vi ikke forlange, sier han.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Norge - Sverige

Marius Holtet da Norge nytt håp da han reduserte til 2-1 i midtperioden.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
– Ja, jeg er absolutt forbanna. Du taper to kamper på rad, med 7-1 og 5-1
. Det er dritkjedelig, sier Patrick Thoresen til NRK etter kampen.

Norge øynet håp om poeng etter Marius Holtets 1-2-redusering mot Sverige i midtperioden, men bare fire minutter ut i den siste ble det tungt for de norske spillerne.

Andreas Jamtin og Elias Falth scoret med bare 48 sekunders mellomrom, og plutselig var Sverige i 4-1-ledelse.

– Det er klart man blir forbanna og skuffa. Vi kunne gjort det litt bedre, men vi møter et veldig, veldig bra lag, sier Martin Røymark til NRK.

Tror fortsatt på kvartfinale

Norge tok ut keeper Lars Haugen i overtall vel fire minutter før slutt, men istedenfor redusering økte Sverige ledelsen og sikret 5-1-seier.

Likevel var landslagstrener Roy Johansen fornøyd med innsatsen til de norske spillerne.

– Jeg må se litt bak resultatet, og jeg er fornøyd. Vi taper 5-1, men det er åpent. Alle spillerne gjør en fantastisk innsats og gir 100 prosent. Mer enn det kan vi ikke forlange. Da må vi akseptere at vi taper for et bedre lag, sier Johansen til NRK.

Norge står fortsatt med seks poeng etter fire kamper. Veien til VM-kvartfinale blir dermed tøff, men Johansen har ikke gitt opp.

– Vi har heng på kvartfinale hvis vi vinner de tre siste kampene, sier Johansen.

Sverigs landslagstrener Pär Mårts var godt fornøyd etter seieren mot Norge.

– Jeg visste vi ikke ville få noe gratis, men jeg synes vi styrer kampen bra og forsvarer oss bra, sier han.

– Jeg synes Norge nesten ikke skaper noen ting. Det føles bra, sier han.

To baklengs i første periode

Johansen lovet knokkelkamp før møtet med Sverige, og de norske iskrigerne hevet seg betraktelig fra tirsdagens 7-1-tap mot Canada. Likevel måtte Norge finne seg i å ligge under med to mål da første periode var over.

Gabriel Landeskog sendte vertsnasjonen i føringen etter vel ni minutter spill, mens Loui Eriksson doblet ledelsen fire minutter senere.

– Det er mye bedre enn det vi presterte i går, men det er absolutt ikke godt nok heller. Vi må fortsette å jobbe og skape eget spill. Skal vi vinne må vi opp og score mål, sa Patrick Thoresen til Max i pausen.

Holtet reduserte

Svenskene kom ut med stort press i andre periode, men Norge forsvarte seg godt. God var også Lars Haugen da han stoppet Dick Axelssons straffeforsøk fem minutter ut i midtperioden.

11.53 ut i midtperioden kunne Norge endelig slippe scoringsjubelen løs. Marius Holtet brøt i midtsonen, satte fart mot mål og skjøt pucken bak Jacob Markström til redusering.

– Det var utrolig deilig, men vi har ett mål igjen - i hvert fall. Vi skal fortsette å gjøre som vi har gjort på slutten. Vi har tatt over spillet litt mer, sa Holtet til Max i pausen.

Likevel var det Sverige som åpnet best i siste periode, og med to kjappe mål opparbeidet svenskene en ledelse Norge aldri klarte å hente.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal