NRK Meny
Normal

Danmark straffet svakt norsk forsvarsspill

Norge var i scoringshumør mot Danmark, men det hjalp lite da forsvarsspillet sviktet. Danskene hamret inn 35 mål og vant den betydningsløse prestisjekampen.

Heidi Løke

Heidi Løke scoret fem mål mot Danmark, men det var ikke nok til å redde Norge fra et bittert tap for erkerival Danmark.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

 • Håndball-EM: Norge - Danmark 33-35
Silje Solberg

Silje Solberg fikk prøve seg fra start i EM-kampen mot Danmark. Hun reddet to av fire straffekast fra Danmark, men det var ikke nok for Norge til å ta seieren.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Heidi Løke

Heidi Løke var Norges toppscorer med fem mål før hvilen i EM-kampen mot Danmark.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB Scanpix

– Vi slapp inn 35 baklengsmål, da vinner du sjelden håndballkamper, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

– Vi er rufsete i returløp og forsvarsspill i starten av kampen og i andre omgang. Det er litt vanskelig å si hva som er årsaken, men det var en kamp et godt stykke unna det vi trenger for å vinne, sier han.

Norges 33 mål var ikke nok til å slå Danmark. Dermed gikk Norge på sitt tredje EM-tap siden 2002. Statistikken er likevel god for det norske laget: I de seks siste sluttspillene har de en seiersprosent på 89, ifølge NTB.

Forsvaret sviktet mot slutten

Norge hadde tilsynelatende grei kontroll da de ledet 28-25 vel kvarteret før slutt.

Så kom det norske laget inn i en periode uten mål, og plutselig hadde danskene snudd kampen og ledet 31-28 – ni minutter før slutt.

Perioden uten mål var imidlertid ikke problemet for Norge, for norske scoringer var det likevel nok av. I forsvar gikk det langt tyngre for de norske spillerne.

– Norge henger ikke med bakover i dag. Det blir lett å komme til skuddmuligheter for det danske laget – all ære til dem for det, kommenterte NRKs håndballekspert Øystein Havang.

Spilte bare for æren

Heldigvis for Norge, var kampen i realiteten betydningsløs - Norge var allerede klare for EM-semifinale etter Sverige-kampen tirsdag.

Danmarks drøm om semifinale ble i tillegg knust 20 minutter før kampstart mot Norge, da vertsnasjon Serbia slo Frankrike og sikret seg semifinalebillett tidligere torsdag kveld.

Dermed var det bare heder og ære å spille for i nabooppgjøret mellom Norge og Danmark, men Norge skulle også bruke kampen som trening inn mot semifinalen mot Ungarn.

Generalprøven var langt svakere enn det man kunne håpet på forhånd.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag