NRK Meny
Normal

– Det er det verste med sjakken

Simen Agdestein kjempet lenge, men måtte gi tapt mot Gabriel Sargissian. Dermed tapte Norge landskampen mot Armenia.

Simen Agdestein

Simen Agdestein tapte sitt parti i landskampen mot Armenia.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen spilte remis mot Levon Aronian.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Det er det verste med sjakken, det å tape. Spesielt når man har spilt så lenge.

Det sa en sliten Simen Agdestein da han gjestet NRKs studio etter å ha tapt mot Armenias Gabriel Sargissian. Agdestein kjempet lenge, og verdensmester Magnus Carlsen var skeptisk da han gjestet NRKs studio.

– Det er en skikkelig møkkastilling han har, sa Carlsen.

Agdestein måtte til slutt kaste inn håndkleet etter 75 trekk.

– Jeg presterte å få en dårlig stilling, det burde jo vært motsatt. Jeg måtte forsvare meg så lenge, og til slutt ble det noen feil, sa Agdestein.

Norge ble satt på sin største test hittil i sjakk-OL da de møtte regjerende mester Armenia i den femte runden i turneringen. Armenerne, anført av verdenstoer Levon Aronian, er rangert som det fjerde beste laget i turneringen.

De tre første partiene endte med remis, og Agdestein fikk den utakknemlige oppgaven med å prøve å sikre et uavgjortresultat mot armenerne. Det klarte han ikke, og Norge måtte seg seg slått 2,5-1,5.

– Uinspirert

På førstebordet ble det en duell mellom de to beste sjakkspillerne i verden, Magnus Carlsen og Levon Aronian. Aronian hadde hvite brikker og dermed en liten fordel, men ble holdt til remis av Carlsen.

– Det var relativt uinspirert. Jeg spilte en litt slapp åpning, vet ikke hvorfor jeg gjorde det. Det ble en litt dårlig stillng, men uten noen problemer for meg. Jeg fikk en mulighet til å avvikle et løpersluttspill, som jeg klarte greit. sa Carlsen i NRKs studio etter partiet.

Carlsen sa før partiet at han ønsket å spille interessant sjakk, noe han ble minnet på av NRKs programleder Ole Rolfsrud.

– Nei, det ble ikke noe av, sa Carlsen kort, til latter fra resten av studio.

Sterkt av Johannessen

Leif Erlend Johannessen sikret en forholdsvis god start for Norge, da han spilte remis mot Vladimir Akopian med hvite brikker. Partiet ble ferdig etter bare 30 trekk, og begge spillerne hadde nærmere 40 minutter igjen på klokka da de ble enige om remis. Et nytt godt resultat for Johannessen, hans motstander Akopian har over hundre flere rankingpoeng.

Jon Ludvig Hammer var nestemann som ble ferdig med parti, og også han spilte remis. Hammer spilte mot Sergei Movsesian med svarte brikker. Stillingen var jevn hele hele veien, og etter 35 trekk ble spillerne enige om remis. Hammer var fornøyd med resultatet.

– Hvis jeg hadde muligheten skulle jeg gå for seier, men det fikk jeg aldri, og jeg måtte spille svært presist for å klare remis, sa Hammer i NRKs studio etter partiet.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint