Norge tapte håndballthriller

Norge ledet hele kampen, men tapte i siste sekund mot Danmark. Nrksport.no fulgte kampen mål for mål.

Slutt: Norge - Danmark 22-23

60 min 22-23 - Eggert Jensen: Avgjør kampen med en lobb fra straffemerket.

60 min - Ege redder, men Danmark får straffe i det tiden er ute. Kampen skal avgjøres med dansk straffe.

60 min - Håvard Tvedten bommer på straffen! Danmark får en siste mulighet i angrep.

60 min - Norge får straffe i det det gjenstår et drøyt halvt minutt.

59 min 23-23 - Hansen: Banken ballen i mål bak Ege.

59 min - Danmark tar time-out. Robert Hedin benytter anledningen til å hisse opp spillerne sine.

59 min - For en redning av Hvidt. Kjelling skyter knallhardt, men den danske målvakten slår ballen i tverrliggeren.

57 min 23-22 - Tvedten: Sender Norge i ledelsen igjen fra kant.

56 min 22-22 - Mogensen: Har scoret danskenes tre siste mål. Danmark er likt med Norge får første gang siden det 13. spilleminuttet.

56 min - Kjelling scorer, men målet blir annulert etter at Lund har satt en feil sperre.

55 min 22-21 - Mogensen: Satser rett mot Mamelund og skyter i mål.

55 min - Steinar Ege gjør det igjen. Norges målvakt storspiller for øyeblikket!

53 min 22-20 - Bjørnsen: Norge går rett i angrep og er igjen to mål foran.

53 min - En strålende redning av Ege.

52 min 21-20 - Mogensen: Bryter gjennom det norske forsvaret. Nå er danskene bare ett mål bak.

51 min 21-19 - Eggert Jensen: Lobber over Erevik som får en sjelden mulighet mellom stengene.

51 min - Danmark får straffe. De norske spillerne er lite fornøyd med den avgjørelsen.

49 min - Norge har flaks. Mikkel Hansen smeller ballen i stolpen.

47 min 21-18 - Løke: Scorer i det Norge er i ferd med å bli avblåst for passivt.

46 min - Erlend Mamelund blir utvist i to minutter. Det hjelper lite at han protesterer på avgjørelsen.

45 min 20-18 - Lindberg: Scorer sitt femte mål i kampen.

45 min 20-17 - Kjelling: Tar sats i været og holder igjen ballen. Danskene blir fintet bort og Kjelling scorer.

44 min - Mads Nielsen får sin andre to-minutter i kampen.

43 min 19-17 - Jørgensen: Scorer sitt første mål i mesterskapet.

43 min - Hvidt redder enkelt skuddet fra Kjelling.

42 min - Ege har storspilt etter pause. Nå ligger han og venter på skuddet fra distanse.

41 min - Bjarte Myrhol blir utvist i to minutter. Det samme blir Michael Knudsen for Danmark.

40 min 19-16 - Lindberg: Hans Lindberg scoret Danmarks tre første mål. Nå setter han inn sitt fjerde fra kant.

39 min 19-15 - Hansen: Finter seg forbi Myrhol og scorer enkelt.

39 min 19-14 - Kjelling: Danmark mister i angrep og Kjelling kontrer inn mål.

38 min - Ege fortsetter storspillet. Denne gangen stopper han skudd fra Mads Nielsen.

37 min 18-14 - Bjørnsen: Skrur ballen i mål fra høyrekant.

36 min 17-14 - Kjelling: Krangler seg fri og smeller ballen i mål. Norge holder danskene bak seg.

35 min - Glimrende redning av Ege på skudd fra Mikkel Hansen.

34 min 16-14 - Eggert Jensen: Setter inn sin andre straffe i løpet av kort tid.

34 min - Ege gjør en glitrende redning, men Danmark får straffe.

33 min - Norge holder på å bli avblåst for passivt, og Kjelling må sende avgårde et desperat skudd som går langt over mål.

32 min 16-13 - Eggert Jensen: skyter i mål over hodet på Ege fra straffemerket.

32 min - Danmark får straffekast.

32 min 16-12 - Myrhol: Scorer etter lekkert innspill av Kjelling.

31 min 15-12 - Knudsen: Skjærer enkelt gjennom det norske forsvaret.

31 min - Danmark starter med ballen i 2. omgang.

Pause: Norge - Danmark 15-11

30 min - Børge Lund får en to-minutter.

30 min 15-11 - Løke: Blir spilt fri av Kjelling og Norge leder med fire.

30 min - Kasper Nielsen blir utvist for andre gang i kampen.

30 min - Norge tar time-out. - Nå må vi ta det med ro, sier Robert Hedin til spillerne sine. Det er 48 sekunder igjen av omgangen.

29 min 14-11 - Tvedten: Skrur ballen i mål fra straffemerket.

29 min - Løke vender opp på strek og Norge får straffe.

27 min 13-11 - Eggert Jensen:

27 min 13-10 - Løke: Fine norske kombinasjoner.

26 min 12-10 - Laen: Kjelling skyter i blokken og Danmark er effektive i kontra.

26 min 12-9 - Kjelling: Setter inn sitt fjerde mål.

25 min 11-9 - Søndergaard: Danmark har scoret tre på rad.

24 min 11-8 - Hansen: Danmarks storskytter Mikkel Hansen setter inn sitt tredje mål.

22 min 11-7 - Spellerberg: Danmark bruker veldig lang tid i angrep og blir til slutt belønnet.

21 min 11-6 - Tvedten: Er sikker fra straffemerket.

21 min - Norge får straffe og Nilsen blir utvist i to minutter.

20 min 10-6 - Kjelling: Finter seg fri og skyter mellom beina på Hvidt.

20 min 9-6 - Hansen: Mikkel Hansen skyter som en kanon. Danmark reduserer.

18 min - Mads Nielsen prøver seg, men Steinar Ege redder.

18 min - Norge leder med fire mål og Danmark tar time-out.

18 min 9-5 - Kjelling: Scorer med et kontant underarmsskudd.

17 min 8-5 - Lund: For et skudd! Børge Lund satser rett mot forsvaret og dunker ballen opp i mål.

16 min - Ege redder straffeforsøket fra Lindberg.

16 min - Danmark fra straffekast.

16 min 7-5 - Myrhol: Glimrende innspill fra Lund til Myrhol som lobber i mål.

14 min 6-5 - Tvedten: Setter inn sitt andre på rad fra kant.

13 min 5-5 - Hansen: Tar sats og dunker inn mål fra distanse.

13 min 5-4 - Tvedten: Lobber elegant inn fra kant.

12 min 4-4 - Mogensen: Danskene setter inne sitt andre mål på rad i undertall.

12 min - Tvedten skyter rett i hodet på den danske målvakten Kasper Hvidt.

11 min 4-3 - Lindberg: Kantspilleren har scoret alle de danske målene så langt.

11 min - Kasper Nielsen blir utvist i to minutter.

10 min 4-2 - Lindberg: Setter inn sitt andre mål.

9 min 4-1 - Mamelund: Skyter via blokken og i mål.

8 min 3-1 - Lund: Børge Lund scorer i det Norge er i ferd med å bli avblåst for passivt spill.

6 min 2-1 - Lindberg: Scorer Danmarks første mål fra kant.

6 min - Eggert Jensen smeller ballen i tverrliggeren fra kant.

5 min - Bjarte Myrhol får en to-minutter.

4 min - Glitrende redning av Ege på skudd fra Mogensen.

4 min - Kristian Kjelling skyter via stolpen og ut.

2 min 2-0 - Myrhol: Norge har fått en pangstart. Myrhol kontrer Norge to foran.

1 min 1-0 - Kjelling: Norge tar ledelsen etter 30 sekunder.

1 min - Kampen er i gang

Her følger du kampen kast for kast fra kl 20.15.

Med norsk seier over Danmark i kveld er Norge oppe i seks poeng. Samme som Island, men Norge har sannsynligvis dårligere målforskjell (hvis vi ikke slår Danmark med minst 8 mål i kveld) og færre scorede mål (neste faktor til å skille lag på samme poengsum og lik målforskjell).

Norge klarer seg med andre ord ikke med uavgjort mot Island.

Danskene er i omtrent samme posisjon. Fire poeng FØR kampen mot Norge. Har igjen gruppe-ener Kroatia på torsdag. MÅ vinne der - også om de slår Norge.

Resultater/tabeller håndball-EM

Lagene:

Norge: 1 Steinar Ege, 3 Stian Vatne, 5 Frank Løke, 6 Kjetil Strand, 7 Lars Erik Bjørnsen, 8 Bjarte Myrhol, 9 Børge Lund, 10 Håvard Tvedten, 11 Erlend Mamelund, 12 Ole Erevik, 13 Christoffer Rambo, 15 Kristian Kjelling, 18 Vegard Samdahl, 19 Thomas Skoglund, 22 Christian Spanne, 24 Magnus Dahl.

Danmark: 1 KASPER HVIDT, 2 THOMAS MOGENSEN, 5 TORSTEN LAEN, 6 LARS JØRGENSEN, 9 LARS CHRISTIANSEN, 10 HENRIK KNUDSEN, 11 ANDERS EGGERT JENSEN, 12 NIKLAS LANDIN JACOBSEN, 13 BO SPELLERBERG, 14 MICHAEL KNUDSEN, 17 LASSE SVAN HANSEN, 18 HANS LINDBERG, 22 KASPER SØNDERGAARD, 24 MIKKEL HANSEN, 26 KASPER NIELSEN, 27 MADS NIELSEN.

• Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
  • Vålerenga utlignet NM-finalen mot Storhamar – hat trick fra Karterud

Jørgen Karterud ble nøkkelmann med tre mål da Vålerenga snudde til 5-2-seier over Storhamar i den andre finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey.

– Det er helt magisk. Man går rundt med frysninger hele matchen egentlig. Nei, det er helt magisk, spesielt som Vålerenga-gutt, sier Karterud til TV 2.

Onsdagens resultat på et fullsatt Jordal betyr at det står 1-1 sammenlagt i en serie som spilles i best av sju oppgjør.

Storhamar tok ledelsen ved Marcus Bryhnisveen etter drøyt ti minutter, men 70 sekunder senere var lagene like langt etter Karteruds første scoring for kvelden.

Karteruds andre mål sendte Vålerenga i føringen etter halvspilt midtperiode, og Alex Dostie økte til 3-1 kun 38 sekunder senere.

På benken tok Storhamar-trener Petter Thoresen grep umiddelbart. I timeouten skjelte han ut spillerne sine, og i pausen avslørte kaptein Patrick Thoresen at faren med rette hadde stemplet dem som «jævlig diva» og «ræva».

– Dette var dårlig, enkelt og greit. Det ser ut som vi er veldig høye på oss selv og er ekstremt fornøyde med kampen vi gjorde sist, sa Storhamar-veteranen til TV 2 før sluttperioden.

Dostie la på til 4-1 kort tid etter den siste pausen, mens Tommy Hjelm tente et lite Storhamar-håp med en kjapp redusering.

Nærmere kom ikke gjestene, og i stedet fullførte Karterud hat tricket i sluttsekundene.

Den første finalekampen vant Storhamar 5-1. Lagene møtes igjen på Hamar fredag.

Storhamar tok sist NM-pokalen i 2018, mens Vålerenga tok klubbens siste av 26 i 2009. (NTB)

Jørgen Karterud jubler for mål i 2. NM-finale mot Storhamar
  • Heggebø reddet Brann mot HamKam

Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.