TV-bildene frustrerte da Norge tapte første VM-kamp: – Tidenes dårligste

TV3 måtte beklage TV-bildene de sendte ut til det norske folk fra Norges første kamp i Egypt-VM. Den endte i tillegg med norsk tap mot Frankrike

Sagosen mot Frankrike

STJERNE: Sander Sagosen varierte i fargekvalitet mot Frankrike. På banen viste han derimot storspill i den første omgangen.

Foto: Skjermdump TV3

Det ble en intens åpningskamp for de norske håndballherrene mot det mange pekte på at var et svekket Frankrike. Til slutt endte det med et surt firemålstap for Norge.

– Vi sliter. Jeg vet ikke hvor mange 100-prosentsjanser vi bommet på. Nå er det kniven på strupen for oss. Det må vi leve med, sier Sander Sagosen til TV3.

Han scoret 10 av lagets 24 mål. Magnus Jøndal var nestemann på målscorerlista, med tre.

– Vi blir hengende bak fra start. Vi henter det inn, men så blir det tungt. Mangler bokseåpneren og må belage oss mye på Sander sine skudd. Jeg synes vi bommer på vanvittig mange skudd, og får ikke de enkle målene, sier landslagstrener Christian Berge til TV3.

– Vi må være så ærlige å si at det var for få spillere som spilte bra. Flere må spille på topp, mener kaptein Bjarte Myrhol.

Oppgitt ekspert

Men det som skapt nesten like mye engasjement, og til dels irritasjon, var TV-bildene fra Egypt. De skiftet nemlig fra mørkt til lyst, og motsatt flere ganger.

– Vi må bare beklage at den egyptiske kameramannen er fargeblind. Vi får ikke gjort noe med det, men det er ikke deg der hjemme det er noe galt med, sa TV3-kommentator Daniel Høglund.

– Når de vet at hele verden har en mulighet til å se hva som skjer i et VM, så presterer de å ha tidenes dårligste TV-overføring. Jeg forstår ingenting, sier en oppgitt og frustrert NRK-ekspert, Håvard Tvedten.

Han kommenterer Norges kamper på radiokanalen NRK Sport.

Har bedt om endring

Både mediepersonligheter og fans fra ulike land tok til Twitter for å dele sin frustrasjon.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

TV3 valgte å legge ut en beklagelse på skjermen gjentatte ganger under kampen.

– Vi beklager at bildekvaliteten ikke holder VM-nivå i denne kampen, men vi kan gjøre lite annet enn å ta signalet vi får fra Egypt. Vi har allerede adressert dette uten respons, og vil selvfølgelig følge dette opp med de rette instanser etter kampen. Vi regner med, og forventer at dette vil være mulig å forberede betraktelig, sier Kristian Oma, sportssjef i Nordic Entertainment Groups (Nent), til NRK.

Storspill fra Sagosen

Man kunne likevel få med seg at det var Frankrike som fikk den beste starten i VM-åpningen, men Norge kjempet seg inn igjen, og mye takket være Sander Sagosen så stod det 8–8 halvveis i første omgang.

Wesley Pardin stod meget godt i det franske buret, og det gikk sju minutter uten norsk scoring. Så stod Sagosen frem igjen.

– Se på den fysikken da! Han har ikke slurvet i styrkerommet, ropte Høglund.

– En fantastisk bra førsteomgang av Sander. Det er han og Torbjørn Bergerud i mål som bærer dette, for det er litt preget av VM-nerver, sa Tvedten.

Hans sju av 12 scoringer, og fire målgivende, gjorde at det stod 13–13 til pause.

sander sagosen

MYE SAGOSEN: Sander Sagosen stod for det meste av det norske spillet.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters

Savnet playmakeren

Norge slo Frankrike klart i EM i fjor. Men til tross for at de har nøkkelspiller Nikola Karabatic ute med skade, og flere nye spillere og ny trener, så viste de at de har skumle planer i VM.

Norge sleit med å score, og de franske herrene dro etter hvert ifra. Med bare sju minutter igjen av kampen, så ledet de med fem mål. Playmaker Christian O'Sullivan måtte stå over kampen med magetrøbbel og litt feber.

– Det var et klart savn. Han har vært en viktig brikke for oss, og vi måtte endre forsvaret vårt, forteller Myrhol.

Norge scoret bare 11 mål i den andre omgangen, og Frankrike vant til slutt med fire. Den franske målvakten ble også kåret til banens beste. Han hadde 12 redninger i andre omgang, mens Norge hadde seks.

– Det blir litt mye Sander og litt lite kollektivt, kommenterte Tvedten.

– Vi blir litt passive til tider når Sander bruker mye duellspill. Vi er vant til det, men det blir litt mye. Vi taper på en måte jeg ikke er så glad i. Vi blir veldig individuelle i angrep, og jeg vil ha mer flyt, mener Berge.

– Jeg er mest skuffet over vår egen innsats. Flere må melde seg på for å slå Frankrike. I dag er det nesten bare Sander, sier Gøran Johannessen til TV3.

Christian Berge

BETENKT? Norges landslagstrener Christian Berge.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters

Viktig målforskjell

I den siste timeouten poengterte trener Christian Berge at hvert eneste mål blir viktig. Det fordi målforskjell fort kan bli tellende når det gjelder det videre spillet i mesterskapet, der tre lag går til hovedrunden.

Hvis Norge slår Svetis og Østerrike går de likevel videre med to poeng, men veien til kvartfinale er tøffere.

– Vi har en del ting å jobbe med, både bakover og fremover. Det blir for mye ansvar på Sander Sagosen og Gøran Johannessen. Vi må opp på hesten, og det kommer to kamper til i gruppespillet her, som blir helt andre kamper man kan spisse formen i, sier Tvedten.

Siste nytt

 • Pedersen nr 2 etter første dag

  Sverre Lunde Pedersen er nummer to samanlagt etter første dag av allround-EM i Heerenveen. Han gjekk 5000 m på 6.19,97 og blei nummer sju på distansen. Patrick Roest leier samanlagt etter å ha vunne 5000 på 6.10,25.

  Pedersen er på andreplass samanlagt. Han vann 500 m på 36,25, og må slå Roest med 2,5 sekund på 1500 m søndag for å gå forbi.

  Hallgeir Engebråten er på fjerdeplass samanlagt. Han blei nr tre med 36,67 på 500 m og nr åtte på 5000 med 6.22,24.

  Peder Kongshaug er nummer 15.

  Norge har ikkje hatt ein europameister i allraound sidan Johann Olav Koss i 1991.

  Dette er resultatlista frå første dag.

  I kvinneklassen er Ragne Wicklund nr 7, Ida Njåtun 11, og Sofie Karoline Haugen 15.

  Sverre Lunde Pedersen
  Foto: Peter Dejong / AP
 • ORF: Kilde alvorlig skadd

  Aleksander Aamodt Kilde har skadet seg stygt i et fall på trening, melder østerrikske ORF.

  TV-kanalen rapporterer at det skal være risiko for at Kilde har pådratt seg en alvorlig skade, men det er ikke bekreftet.

  Ifølge kilder NTB har vært i kontakt med skal Kilde ha trent super-G i østerrikske Reiteralm da han falt.

  Norges Skiforbund har foreløpig ikke svart på NTBs henvendelser.

  I forrige uke pådro både Lucas Braathen og Atle Lie McGrath seg kneskader i et storslalåmrenn i Adelboden. For alpinkometen Braathen er sesongen over.

  Kilde
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Stang ut for kombinertherrene

  Jørgen Graabak og Espen Bjørnstad var i en god posisjon før langrennsdelen av lagsprint i Val di Fiemme, men sprakk fullstendig.

  Tyskland og Østerrike lå i tet gjennom det meste av løpet, men i sluttspurten kom også Finland 1 og Tyskland 2 opp i teten. Dermed måtte Graabak og Bjørnstad ta til takke med en femteplass.

  Andreas Skoglund og Kasper Moen Flatla tok sjetteplassen – dermed gikk de seg opp to plasser fra hoppdelen.

  RjF56TkcDdg
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal