Hopp til innhold

TV-bildene frustrerte da Norge tapte første VM-kamp: – Tidenes dårligste

TV3 måtte beklage TV-bildene de sendte ut til det norske folk fra Norges første kamp i Egypt-VM. Den endte i tillegg med norsk tap mot Frankrike

Sagosen mot Frankrike

STJERNE: Sander Sagosen varierte i fargekvalitet mot Frankrike. På banen viste han derimot storspill i den første omgangen.

Foto: Skjermdump TV3

Det ble en intens åpningskamp for de norske håndballherrene mot det mange pekte på at var et svekket Frankrike. Til slutt endte det med et surt firemålstap for Norge.

– Vi sliter. Jeg vet ikke hvor mange 100-prosentsjanser vi bommet på. Nå er det kniven på strupen for oss. Det må vi leve med, sier Sander Sagosen til TV3.

Han scoret 10 av lagets 24 mål. Magnus Jøndal var nestemann på målscorerlista, med tre.

– Vi blir hengende bak fra start. Vi henter det inn, men så blir det tungt. Mangler bokseåpneren og må belage oss mye på Sander sine skudd. Jeg synes vi bommer på vanvittig mange skudd, og får ikke de enkle målene, sier landslagstrener Christian Berge til TV3.

– Vi må være så ærlige å si at det var for få spillere som spilte bra. Flere må spille på topp, mener kaptein Bjarte Myrhol.

Oppgitt ekspert

Men det som skapt nesten like mye engasjement, og til dels irritasjon, var TV-bildene fra Egypt. De skiftet nemlig fra mørkt til lyst, og motsatt flere ganger.

– Vi må bare beklage at den egyptiske kameramannen er fargeblind. Vi får ikke gjort noe med det, men det er ikke deg der hjemme det er noe galt med, sa TV3-kommentator Daniel Høglund.

– Når de vet at hele verden har en mulighet til å se hva som skjer i et VM, så presterer de å ha tidenes dårligste TV-overføring. Jeg forstår ingenting, sier en oppgitt og frustrert NRK-ekspert, Håvard Tvedten.

Han kommenterer Norges kamper på radiokanalen NRK Sport.

Har bedt om endring

Både mediepersonligheter og fans fra ulike land tok til Twitter for å dele sin frustrasjon.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

TV3 valgte å legge ut en beklagelse på skjermen gjentatte ganger under kampen.

– Vi beklager at bildekvaliteten ikke holder VM-nivå i denne kampen, men vi kan gjøre lite annet enn å ta signalet vi får fra Egypt. Vi har allerede adressert dette uten respons, og vil selvfølgelig følge dette opp med de rette instanser etter kampen. Vi regner med, og forventer at dette vil være mulig å forberede betraktelig, sier Kristian Oma, sportssjef i Nordic Entertainment Groups (Nent), til NRK.

Storspill fra Sagosen

Man kunne likevel få med seg at det var Frankrike som fikk den beste starten i VM-åpningen, men Norge kjempet seg inn igjen, og mye takket være Sander Sagosen så stod det 8–8 halvveis i første omgang.

Wesley Pardin stod meget godt i det franske buret, og det gikk sju minutter uten norsk scoring. Så stod Sagosen frem igjen.

– Se på den fysikken da! Han har ikke slurvet i styrkerommet, ropte Høglund.

– En fantastisk bra førsteomgang av Sander. Det er han og Torbjørn Bergerud i mål som bærer dette, for det er litt preget av VM-nerver, sa Tvedten.

Hans sju av 12 scoringer, og fire målgivende, gjorde at det stod 13–13 til pause.

sander sagosen

MYE SAGOSEN: Sander Sagosen stod for det meste av det norske spillet.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters

Savnet playmakeren

Norge slo Frankrike klart i EM i fjor. Men til tross for at de har nøkkelspiller Nikola Karabatic ute med skade, og flere nye spillere og ny trener, så viste de at de har skumle planer i VM.

Norge sleit med å score, og de franske herrene dro etter hvert ifra. Med bare sju minutter igjen av kampen, så ledet de med fem mål. Playmaker Christian O'Sullivan måtte stå over kampen med magetrøbbel og litt feber.

– Det var et klart savn. Han har vært en viktig brikke for oss, og vi måtte endre forsvaret vårt, forteller Myrhol.

Norge scoret bare 11 mål i den andre omgangen, og Frankrike vant til slutt med fire. Den franske målvakten ble også kåret til banens beste. Han hadde 12 redninger i andre omgang, mens Norge hadde seks.

– Det blir litt mye Sander og litt lite kollektivt, kommenterte Tvedten.

– Vi blir litt passive til tider når Sander bruker mye duellspill. Vi er vant til det, men det blir litt mye. Vi taper på en måte jeg ikke er så glad i. Vi blir veldig individuelle i angrep, og jeg vil ha mer flyt, mener Berge.

– Jeg er mest skuffet over vår egen innsats. Flere må melde seg på for å slå Frankrike. I dag er det nesten bare Sander, sier Gøran Johannessen til TV3.

Christian Berge

BETENKT? Norges landslagstrener Christian Berge.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters

Viktig målforskjell

I den siste timeouten poengterte trener Christian Berge at hvert eneste mål blir viktig. Det fordi målforskjell fort kan bli tellende når det gjelder det videre spillet i mesterskapet, der tre lag går til hovedrunden.

Hvis Norge slår Svetis og Østerrike går de likevel videre med to poeng, men veien til kvartfinale er tøffere.

– Vi har en del ting å jobbe med, både bakover og fremover. Det blir for mye ansvar på Sander Sagosen og Gøran Johannessen. Vi må opp på hesten, og det kommer to kamper til i gruppespillet her, som blir helt andre kamper man kan spisse formen i, sier Tvedten.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal