Erlend Mamelund

Erlend Mamelund var Norges store spiller.

Norge vant 39-23 over Saudi-Arabia etter å ha ledet 19-10 ved pause.

NRKSport.no fulgte kampen

Norge gikk ut i høyt tempo og ledet 3-0 allerede etter fire minutter. Det var på forhånd knyttet spenning til hvordan Norge skulle takle Saudi-Arabias offensive forsvarsspill, men det ble aldri noe problem for Norge.

De norske spillerne var raske i beina og Saudi-Arabia hang ikke med. I tillegg benyttet Norge Bjarte Myrhol som var effektiv på strek.

Storspill av Mamelund

Nordhorn-proffen Erlend Mamelund var Norges store spiller. Den tidligere Haslum-spilleren har ikke fått mye tillit på landslaget tidligere, men i dag var han banens gigant.

Mamelund scoret til slutt 8 mål og ble kampens toppscorer.

Norge rykket etterhvert ytterligere fra og ledet 11-3 midt i omgangen.

Med åtte måls ledelse midt i første omgang var kampen i realiteten avgjort og Norge roet ned tempoet.

Håvard Tvedten scoret syv mål.

-Selv om vi feiler litt her og der, så er vi et betydelig bedre lag enn disse drittlagene som er med i VM. Vi løser det bra og har full kontroll hele veien, sier Alexander Buchmann til NRK.

-Bra VM start

Etter pause byttet Robert Hedin stort sett på alle posisjoner og det gikk litt i stå for Norge, selv om Saudi-Arabia aldri var en trussel.

Araberne hang med en stund i 2.omgang før Norge rykket i fra mot slutten og avgjorde enkelt til seier 39-23.

Robert Hedin var godt fornøyd da han snakket med NRK etter kampen:

-Jeg synes det er en bra VM start. Vi fikk luftet alle spillerne.

Også innstillingen var svensken fornøyd med:

-Jeg mest fornøyd med innstilling og at vi lyktes i nesten 60 minutter.

Norge fortsetter ferden videre i VM i morgen mot Brasil. Kampen starter 16.15. Du kan både høre og følge kampen kast for kast på nrksport.no.

• Verstappen vant i Kina

Max Verstappen vant Formel-1-sprinten i Kina natt til lørdag norsk tid.

Han slo Lewis Hamilton med 13,043 sekunder.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».