NRK Meny
Normal

– Velkommen til teknisk feil-festivalen i Beograd

BEOGRAD (NRK): Det så ut som ballen var smurt inn med såpe i stedet for klister da Norge slurvet og slurvet mot håndball-miniputten Ukraina. – Dette var slappe greier, sier NRKs håndballekspert Øystein Havang.

Øystein Havang

Øystein Havang beskriver kampen mot Ukraina som en «teknisk feil-festival». Ida Alstad synes det er å ta litt i.

Foto: Scanpix

Heidi Løke

Norge fikk røff behandling av ukrainerne, noe som kan ha vært noe av grunnen til alle balltapene.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Velkommen til teknisk feil-festivalen i Beograd, utbrøt NRK-ekspert Havang under den usedvanlig rotete kampen mot Ukraina.

– Dette var slappe greier. Det har vært mye bomskudd, feilpasninger og tekniske feil. Det er ikke alltid lett å komme seg ut av gjørma etter noe sånt, utdyper Havang.

De norske jentene var usedvanlig uryddige, og allerede til pause hadde de åtte ballmist. Problemene fortsatte etter pause, og til slutt endte de med hele 14 tekniske feil.

Gang på gang sendte de norske håndballstjernene pasninger rett til ukrainere, tok for mange skritt eller fomlet med ballen.

– Det er vel å ta litt i

Ida Alstad mener at Havang går litt langt når han kaller kampen en «teknisk feil-festival».

– Det var vel litt å ta i, men det er sikkert fortjent. Det var en del feil der en periode. Men det er mange spillere som kommer inn og spiller sammen her, så vi skal prøve å lære av dette, sier Ida Alstad til NRK.

Linn Jørum Sulland, som etter kampen klagde på at ukrainerne var i overkant tøffe, var enig med Havang i at det ble alt, alt for mange tekniske feil.

– Det ble veldig mye, spesielt i starten. Det er det som er problemet, vi finner ikke hverandre helt. Vi må ned på det, og opp på skudduttelling, sier Sulland til NRK.

(saken fortsetter under bildet)

Linn Jørum Sulland

Linn Jørum Sulland synes også det ble fryktelig mange tekniske feil.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Sint Thorir

På forhånd snakket Norges landslagstrener Thorir Hergeirsson om hvor viktig det var å levere en ryddig kamp, men han fikk ikke på noen måte viljen sin.

– Jeg opplever denne kampen som en kamp med håndbrekket på. Litt mye tenking, og litt lite handling, sier Hergeirsson til NRK.

Thorir Hergeirsson

Thorir Hergeirsson var sint under kampen mot Ukraina.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

På et tidspunkt i første omgang var den norske treneren så frustrert at han fikk gult kort for å kjefte på dommeren - noe utypisk for islendingen, og et tegn på at han var meget misfornøyd med det norske spillet. Treneren hoppet opp og ned i sinne underveis i kampen.

– Rasende er vel kanskje litt å overdrive, men jeg var litt frustrert og oppgitt, også gjelder det å bli ferdig med det og være konstruktiv i stedet, sier Hergeirsson.

Få mål

Kampen betydde egentlig ingenting - Norge var videre med maks poengsum uansett resultat - men det lover ikke godt for mesterskapet at Norge bare scoret på 33 prosent av angrepene sine.

Det gir heller ingen grunn til å smile at Norge endte med bare 18 mål. Det er det laveste antallet scoringer Norge har hatt på 462 kamper.

– Det er klart man er misfornøyd når man bare scorer 18 mål, sier Thorir Hergeirsson.

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal