Landslagssjefen følte han måtte si unnskyld etter krangel: – Ikke guds beste barn, jeg heller

MALMÖ/OSLO (NRK): Landslagssjef Christian Berge skjelte ut svenskenes Jim Gottfridsson og anklaget ham for å filme da Norge møtte Sverige. Etter oppgjøret ba han om unnskyldning.

Berge

GODE VENNER IGJEN: Etter kampen ba landslagssjef Christian Berge svenske Jim Gottfridsson om unnskyldning.

Laster innhold, vennligst vent..

Den norske treneren hisset seg skikkelig opp og hyttet med neven under oppgjøret mot Sverige da Jim Gottfridsson ble liggende på banen etter en duell. Til slutt ble det rene krangelen mellom Berge og svensken.

– I kampens hete ble det sånn. Jeg følte at han kastet seg ned og det er sånt som jeg ikke liker, sier Berge til NRK.

– Men jeg var ikke guds beste barn, jeg heller, smiler Berge, som ga Gottfridsson en klem og ba om unnskyldning etter kampen.

– Det er ingen fare, svarte svensken.

– Hva var det som skjedde?

– Han syntes vel at jeg filmet, men jeg tror ikke at han var guds beste barn da han spilte selv, sier Gottfridsson, som tror Norge går hele veien til Norge og tar EM-gull.

kamp

KAMPENS HETE: Landslagssjef Christian Berge roper ut på banen til svenske Jim Gottfridsson (Skjermdump TV3).

Steg mot semifinale

Søndagens 23-20-seier betyr nemlig at det norske laget er et langt steg videre mot en semifinale i EM - selv om det fremdeles er to kamper igjen som skal spilles (Island og Slovenia) i hovedrunden.

– Det føles godt å stå her med en seier og å ha slått ut svenskene. Det var ekstremt deilig, sier keeperhelten Torbjørn Bergerud, som spilte sin beste kamp i EM søndag.

– Det var godt å få noen strafferedninger, for det har jeg savnet tidligere, legger han til.

Bergerud tar likevel ingenting for gitt.

– Vi har fortsatt to tøffe kamper igjen i hovedrunden. Det har vært noen resultater som … det svinger litt for flere nasjoner her, så vi må være godt forberedt til de to neste kampene også. Nå har vi et godt utgangspunkt for å spille oss videre.

Etter tapet for Norge, er mesterskapet på hjemmebane derimot blitt en fiasko for det svenske laget som står med null poeng etter to kamper i hovedrunden og går glipp av en semifinale.

Svenskene måtte nemlig vinne søndagens kamp mot Norge for at det håpet skulle leve videre.

Håndball EM herrer 2020

VAR GOD MOT SVERIGE: Torbjørn Bergerud.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Glimrende Bergerud

Et kompakt norsk forsvar og en glitrende Torbjørn Bergerud i det norske målet gjorde det svært vanskelig for svenskene.

– Vi kjemper som bare det i forsvar. Jeg vet ikke hvor mange avslutninger vi slipper til, men det tror jeg er ikke mange, sier Bergerud.

Norge slet likevel med å riste av seg Sverige, og etter 20 minutters spill ledet ikke Christian Berges menn med mer enn ett mål (7-6).

Sverige har prestert svakt i EM og ble utklasset av Portugal fredag. Mot Norge hadde det svenske spillet hevet seg flere hakk.

Norge hadde likevel kontroll i kampen og til pause ledet det norske laget 12-8. I andre omgang fikk Sverige større problemer med å holde følge med Norges mannskap.

– Har blomstret

Sluttminuttene ble likevel svært spennende.

Sverige reduserte Norges ledelse til 22-20, men takket være flere fantomredninger av Bergerud stod Norge imot det svenske presset.

– Vi skal lage litt bra TV, skal vi ikke det? Nei, vi er rett og slett ikke bedre i dag. Vi blir slitne. Vi sliter litt med forsvaret deres. Det er ikke noen fin håndballkamp. Vi vinner den i forsvar sammen med Torbjørn bakerst. Det er deilig å vinne håndballkamper der også, sier Sander Sagosen.

Hva synes du om Bergeruds redninger?

– Nå har han virkelig blomstret. Han er rolig, virker tryggere enn noen gang og nyter de største kampene. Det har jeg aldri sett ham gjøre før.

– I dag er han den viktigste spilleren vår.

Håndball EM herrer 2020

Magnus Abelvik Rød skadet ankelen i oppgjøret.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Skadet Rød

En av Norges viktigste spillere, Magnus Abelvik Rød, måtte imidlertid gå av banen med skade igjen.

Rød, som ble skadet i fingeren i oppgjøret mot Ungarn, måtte hinke av banen allerede etter noen få minutter.

Rød så ut til å ha skadet ankelen under et angrep, men ifølge landslagslege Thomas Torgalsen er det kun snakk om en forstuing.

Han kom inn på banen igjen de to siste minuttene. På vei inn i garderoben fikk han støttende kommentarer fra lagkameratene. I andre omgang ble han likevel sittende på benken.

– Sander (Sagosen) sa jeg var en «drama queen», så jeg må fortsette med det, fleiper han.

– Da jeg hoppet kjente jeg noe i foten, så da måtte jeg bare ut i garderoben og få teipet det litt opp og sånt, men jeg kom jo innpå igjen i første omgang, så det går fint. Vi må ta en status når vi kommer på hotellet. Det kjentes greit ut. Når Harald og Eivind kommer inn var det ikke noe vits for meg i å risikere noe mer, forteller han.

Landslagslegen tror at Rød snart kan spille kamp igjen.

– Jeg tror absolutt at han kommer til å spille om to dager, selv om jeg ikke har noen diagnose. Noe annet ville forbause meg, sier Torgalsen til NRK.

Håndball EM herrer 2020

Sander Sagosen var som vanlig god.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Gunstige resultater for Norge

Tidligere søndag klarte ikke Portugal å følge opp suksessen i EM og tapte 25-28 mot Island. Dermed er Portugal så godt som ute av kampen om semifinaleplassene (se tabell). I tillegg slo også Ungarn Slovenia, som er Norges neste motstander.

Etter Norges seier over Sverige, skal det derfor svært mye til for at det norske laget ikke kommer seg til en semifinale.

Norge er nemlig eneste lag i gruppen som i utgangspunktet kan sikre seg maks poengsum (10 poeng). Ved poenglikhet teller innbyrdes oppgjør, og her har Norge allerede en fordel mot Portugal og Ungarn.

De to beste i hver av gruppene går videre til semifinaler.

– Dette ser veldig bra ut med tanke på fortsettelsen, sier NRKs håndballekspert Håvard Tvedten.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Målrush skjøv WBA mot nedrykk

  Jamie Vardy brøt måltørken og bidro også med en assist da Leicester tok tre viktige poeng i kampen for mesterligaspill med 3-0 over West Bromwich.

  Leicester innehar med seieren fortsatt tredjeplassen på tabellen, med syv poeng opp til Manchester United og fire poeng ned til Chelsea og West Ham.

  For West Bromwich er det verre. De har ni poeng opp til Burnley på rett side av streken, og det er bare seks kamper igjen.

  gldrIK3gKFw
  Foto: Michael Regan / AP
 • Zlatan forlenger med Milan

  Zlatan Ibrahimovic fortsetter karrieren i AC Milan - i hvert fall til sommeren 2022. Det kunngjorde Serie A-klubben torsdag kveld. Ibrahimovic, som fyller 40 år i oktober, har scoret 84 mål på 130 kamper for den italienske klubben.

  FILE PHOTO: Serie A - AC Milan v Torino
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters
 • Hovland og Ventura i ledelsen

  Kristoffer Ventura var i kjempeslag på åpningsrunden i parturneringen New Orleans Classic i golf. Sammen med Viktor Hovland leder han etter første dag.

  Ventura greide sju birdier mot Hovlands tre, men det var sistnevntes birdieputt på det siste hullet som sendte duoen opp i ledelse alene.

  Det spilles «fourball», eller «best ball» som betyr at spillerne spiller med hver sin ball, og at den beste spilleren på hvert hull teller.

  Duoen avsluttet runden ti slag under par. Nordmennene er ett slag foran tre amerikanske duoer.

  Turneringen fortsetter fredag og avsluttes søndag.

  Landslaget i golf
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal