Hopp til innhold

Landslagssjefen følte han måtte si unnskyld etter krangel: – Ikke guds beste barn, jeg heller

MALMÖ/OSLO (NRK): Landslagssjef Christian Berge skjelte ut svenskenes Jim Gottfridsson og anklaget ham for å filme da Norge møtte Sverige. Etter oppgjøret ba han om unnskyldning.

Berge

GODE VENNER IGJEN: Etter kampen ba landslagssjef Christian Berge svenske Jim Gottfridsson om unnskyldning.

Laster innhold, vennligst vent..

Den norske treneren hisset seg skikkelig opp og hyttet med neven under oppgjøret mot Sverige da Jim Gottfridsson ble liggende på banen etter en duell. Til slutt ble det rene krangelen mellom Berge og svensken.

– I kampens hete ble det sånn. Jeg følte at han kastet seg ned og det er sånt som jeg ikke liker, sier Berge til NRK.

– Men jeg var ikke guds beste barn, jeg heller, smiler Berge, som ga Gottfridsson en klem og ba om unnskyldning etter kampen.

– Det er ingen fare, svarte svensken.

– Hva var det som skjedde?

– Han syntes vel at jeg filmet, men jeg tror ikke at han var guds beste barn da han spilte selv, sier Gottfridsson, som tror Norge går hele veien til Norge og tar EM-gull.

kamp

KAMPENS HETE: Landslagssjef Christian Berge roper ut på banen til svenske Jim Gottfridsson (Skjermdump TV3).

Steg mot semifinale

Søndagens 23-20-seier betyr nemlig at det norske laget er et langt steg videre mot en semifinale i EM - selv om det fremdeles er to kamper igjen som skal spilles (Island og Slovenia) i hovedrunden.

– Det føles godt å stå her med en seier og å ha slått ut svenskene. Det var ekstremt deilig, sier keeperhelten Torbjørn Bergerud, som spilte sin beste kamp i EM søndag.

– Det var godt å få noen strafferedninger, for det har jeg savnet tidligere, legger han til.

Bergerud tar likevel ingenting for gitt.

– Vi har fortsatt to tøffe kamper igjen i hovedrunden. Det har vært noen resultater som … det svinger litt for flere nasjoner her, så vi må være godt forberedt til de to neste kampene også. Nå har vi et godt utgangspunkt for å spille oss videre.

Etter tapet for Norge, er mesterskapet på hjemmebane derimot blitt en fiasko for det svenske laget som står med null poeng etter to kamper i hovedrunden og går glipp av en semifinale.

Svenskene måtte nemlig vinne søndagens kamp mot Norge for at det håpet skulle leve videre.

Håndball EM herrer 2020

VAR GOD MOT SVERIGE: Torbjørn Bergerud.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Glimrende Bergerud

Et kompakt norsk forsvar og en glitrende Torbjørn Bergerud i det norske målet gjorde det svært vanskelig for svenskene.

– Vi kjemper som bare det i forsvar. Jeg vet ikke hvor mange avslutninger vi slipper til, men det tror jeg er ikke mange, sier Bergerud.

Norge slet likevel med å riste av seg Sverige, og etter 20 minutters spill ledet ikke Christian Berges menn med mer enn ett mål (7-6).

Sverige har prestert svakt i EM og ble utklasset av Portugal fredag. Mot Norge hadde det svenske spillet hevet seg flere hakk.

Norge hadde likevel kontroll i kampen og til pause ledet det norske laget 12-8. I andre omgang fikk Sverige større problemer med å holde følge med Norges mannskap.

– Har blomstret

Sluttminuttene ble likevel svært spennende.

Sverige reduserte Norges ledelse til 22-20, men takket være flere fantomredninger av Bergerud stod Norge imot det svenske presset.

– Vi skal lage litt bra TV, skal vi ikke det? Nei, vi er rett og slett ikke bedre i dag. Vi blir slitne. Vi sliter litt med forsvaret deres. Det er ikke noen fin håndballkamp. Vi vinner den i forsvar sammen med Torbjørn bakerst. Det er deilig å vinne håndballkamper der også, sier Sander Sagosen.

Hva synes du om Bergeruds redninger?

– Nå har han virkelig blomstret. Han er rolig, virker tryggere enn noen gang og nyter de største kampene. Det har jeg aldri sett ham gjøre før.

– I dag er han den viktigste spilleren vår.

Håndball EM herrer 2020

Magnus Abelvik Rød skadet ankelen i oppgjøret.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Skadet Rød

En av Norges viktigste spillere, Magnus Abelvik Rød, måtte imidlertid gå av banen med skade igjen.

Rød, som ble skadet i fingeren i oppgjøret mot Ungarn, måtte hinke av banen allerede etter noen få minutter.

Rød så ut til å ha skadet ankelen under et angrep, men ifølge landslagslege Thomas Torgalsen er det kun snakk om en forstuing.

Han kom inn på banen igjen de to siste minuttene. På vei inn i garderoben fikk han støttende kommentarer fra lagkameratene. I andre omgang ble han likevel sittende på benken.

– Sander (Sagosen) sa jeg var en «drama queen», så jeg må fortsette med det, fleiper han.

– Da jeg hoppet kjente jeg noe i foten, så da måtte jeg bare ut i garderoben og få teipet det litt opp og sånt, men jeg kom jo innpå igjen i første omgang, så det går fint. Vi må ta en status når vi kommer på hotellet. Det kjentes greit ut. Når Harald og Eivind kommer inn var det ikke noe vits for meg i å risikere noe mer, forteller han.

Landslagslegen tror at Rød snart kan spille kamp igjen.

– Jeg tror absolutt at han kommer til å spille om to dager, selv om jeg ikke har noen diagnose. Noe annet ville forbause meg, sier Torgalsen til NRK.

Håndball EM herrer 2020

Sander Sagosen var som vanlig god.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Gunstige resultater for Norge

Tidligere søndag klarte ikke Portugal å følge opp suksessen i EM og tapte 25-28 mot Island. Dermed er Portugal så godt som ute av kampen om semifinaleplassene (se tabell). I tillegg slo også Ungarn Slovenia, som er Norges neste motstander.

Etter Norges seier over Sverige, skal det derfor svært mye til for at det norske laget ikke kommer seg til en semifinale.

Norge er nemlig eneste lag i gruppen som i utgangspunktet kan sikre seg maks poengsum (10 poeng). Ved poenglikhet teller innbyrdes oppgjør, og her har Norge allerede en fordel mot Portugal og Ungarn.

De to beste i hver av gruppene går videre til semifinaler.

– Dette ser veldig bra ut med tanke på fortsettelsen, sier NRKs håndballekspert Håvard Tvedten.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • Svensk back forlenger med russisk ishockeylag

  Robin Press har signert en ny kontrakt med russiske Severstal Tsjerepovets. Han er første svenske hockeyspiller som gjør det etter Russlands krig i Ukraina.

  Det skriver Aftonbladet.

  Press skrev under for KHL-laget foran sist sesong, og nå har han forlenget med ytterligere ett år. Aftonbladet skriver at det fortsatt er et flertall svenske spillere som har kontrakt med KHL-lag, men at 27 år gamle Press er den første til å signere en kontrakt etter krigens start.

  I mars ble det klart at basketballstjernen Jonas Jerebko ble stengt ute av det svenske landslaget i basketball etter at han valgte å skrive under for russiske CSKA.

 • Publikumsrekord da Sverige slo Brasil

  33.218 tilskuere så det svenske kvinnelandslaget slå Brasil 3-1 i Solna tirsdag. Det er mer enn 7000 flere enn den tidligere rekorden.

  Det var i dagene før oppgjøret håp om at de ville slå rekorden fra 2019. Den gang tok Sverige imot Tyskland foran 25.882 tilskuere.

  Tirsdag så 33.218 Sverige vinne EM-oppkjøringskampen over Brasil. Johanna Rytting Kaneryd, Lina Hurtig og Stina Blackstenius scoret målene for de gule og blå, mens Débora de Oliveira sto for gjestenes scoring.

  Brasil tok ledelsen etter 50 minutters spill, og etter 65 minutter utlignet Kaneryd. Deretter sikret Hurtig og Blackstenius hjemmejubel.

  Det er den tidligere svenske landslagsstjernen Pia Sundhage som leder Brasil. Hun trente Sverige fra 2012 til 2017. (NTB)

 • Ikke British Open for Kofstad

  Golfspiller Espen Kofstad så ut til å kvalifisere seg til majorturneringen British Open, men på nest siste hull gikk han på en dobbeltbogey og endte utenfor.

  34-åringen måtte bli blant topp fire for å kvalifisere seg til sin første majorturnering, og han lå lenge godt an. Han lå innenfor topp fire da han kom til rundens nest siste hull.

  På par 3-hullet endte han imidlertid opp med å bruke fem slag, og med det endte han ett slag bak den siste plassen.

  Landsmann Viktor Hovland stiller til start i turneringen.

  OLYMPICS-RIO-GOLF
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste