Norge slo Tyskland

Norge slo selveste verdensmester Tyskland 2-0 i bronsefinalen i Algarve Cup.

Melissa Wiik
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Målscorere for Norge var Melissa Wiik som scoret det første målet etter 41 minutter.

Marie Knutsen økte på til 2-0 i begynnelsen av 2. omgang.

Erika Skarbø fikk sjansen mellom stengene denne gangen. Dermed har Christine Colombo Nilsen, Ingrid Hjelmseth og Skarbø spilt to kamper hver i sesongoppkjøringen i vinter.

Seieren er en solid opptur for det norske landslaget etter det forsmedelige 0-4-tapet mot USA.

LES: Tabber ødela for Norge

- Veldig godt å få en bra avslutning på turneringen etter den dårlige annenomgangen mot USA. Det var viktig å slå tilbake med en gang, for 1.-omgangen vår mot USA var den beste vi har spilt her nede, sier landslagssjef Bjarne Berntsen til NTB.

På pallen

- Vi hadde som målsetting å komme på pallen, og det klarte vi. Vi hadde bestemt oss for å være pottetett bakover, og jeg er mektig stolt av at vi klarte det. Noen av spillerne var helt ned til beinet mot slutten. Tyskland skapte dessuten nesten ikke en eneste skikkelig målsjanse, sa Berntsen.

USA vant

USA slo Danmark 2-1 i finalen og vant Algarve Cup. Danmark slo verdensmesterne Tyskland i semifinalen og både Sverige og Finland i de innledende kampene, men USA ble for sterke i finalen.

Det tok et drøyt kvarter før USA tok ledelsen ned Natasha Kai, mens Danmark utlignet ved Cathrine Paaske Sørensen etter en halvtimes tid. USA gjorde seiersmålet fem minutter ut i 2.-omgang. Den bedriften sto Abby Wambach bak.

Resultater:

USA slo Danmark 2-1 i finalen (1-1)

Om 3.-plass: Tyskland Norge 0-2 (0-1)

Om 5.-plass: Sverige Italia 3-0 (0-0).

Om 7.-plass: Finland Island 0-3 (0-2).

Finale: Senere kampstart: Danmark USA (15.30).

Siste nytt

 • Northug friskmeldt

  Petter Northug er kvitt magesjuka og kan være tilbake i trening allerede onsdag på høydesamlinga i Val Senales. – Northug har spist igjen. Pilen peker bratt oppover, sier landslagstrener Arild Monsen til TV2 tirsdag ettermiddag.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jansrud dropper verdenscupåpninga

  Kjetil Jansrud står over verdenscupåpninga i storslalåm i Sölden kommende helg, fordi han har piroritert fartsdisiplinene på trening. – Storslalåmformen ikke er helt der den skal være, sier landslagstrener Christian Mitter til NRK.

  SKI-ALPINE-WORLD-MEN-SUPER G
  Foto: ANDERS WIKLUND / AFP
 • Ustjugov skadet i rulleskiulykke

  Den russiske langrennsstjernen Sergej Ustjugov slo seg kraftig da han falt på rulleski i Val Senales mandag. Tirsdag er han på sykehus for videre undersøkelser av en vond tommel, opplyser Russlands landslagstrener Markus Cramer til NRK.

  Sergej Ustjugov
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag
Sport og musikk: oppdateringer fra Mesterligaen i fotball