NRK Meny
Normal

Norge slo Tyskland

Norge slo selveste verdensmester Tyskland 2-0 i bronsefinalen i Algarve Cup.

Melissa Wiik
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Målscorere for Norge var Melissa Wiik som scoret det første målet etter 41 minutter.

Marie Knutsen økte på til 2-0 i begynnelsen av 2. omgang.

Erika Skarbø fikk sjansen mellom stengene denne gangen. Dermed har Christine Colombo Nilsen, Ingrid Hjelmseth og Skarbø spilt to kamper hver i sesongoppkjøringen i vinter.

Seieren er en solid opptur for det norske landslaget etter det forsmedelige 0-4-tapet mot USA.

LES: Tabber ødela for Norge

- Veldig godt å få en bra avslutning på turneringen etter den dårlige annenomgangen mot USA. Det var viktig å slå tilbake med en gang, for 1.-omgangen vår mot USA var den beste vi har spilt her nede, sier landslagssjef Bjarne Berntsen til NTB.

På pallen

- Vi hadde som målsetting å komme på pallen, og det klarte vi. Vi hadde bestemt oss for å være pottetett bakover, og jeg er mektig stolt av at vi klarte det. Noen av spillerne var helt ned til beinet mot slutten. Tyskland skapte dessuten nesten ikke en eneste skikkelig målsjanse, sa Berntsen.

USA vant

USA slo Danmark 2-1 i finalen og vant Algarve Cup. Danmark slo verdensmesterne Tyskland i semifinalen og både Sverige og Finland i de innledende kampene, men USA ble for sterke i finalen.

Det tok et drøyt kvarter før USA tok ledelsen ned Natasha Kai, mens Danmark utlignet ved Cathrine Paaske Sørensen etter en halvtimes tid. USA gjorde seiersmålet fem minutter ut i 2.-omgang. Den bedriften sto Abby Wambach bak.

Resultater:

USA slo Danmark 2-1 i finalen (1-1)

Om 3.-plass: Tyskland Norge 0-2 (0-1)

Om 5.-plass: Sverige Italia 3-0 (0-0).

Om 7.-plass: Finland Island 0-3 (0-2).

Finale: Senere kampstart: Danmark USA (15.30).

Siste nytt

 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag