NRK Meny
Normal

Norge slo Tyskland

Norge slo selveste verdensmester Tyskland 2-0 i bronsefinalen i Algarve Cup.

Melissa Wiik
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Målscorere for Norge var Melissa Wiik som scoret det første målet etter 41 minutter.

Marie Knutsen økte på til 2-0 i begynnelsen av 2. omgang.

Erika Skarbø fikk sjansen mellom stengene denne gangen. Dermed har Christine Colombo Nilsen, Ingrid Hjelmseth og Skarbø spilt to kamper hver i sesongoppkjøringen i vinter.

Seieren er en solid opptur for det norske landslaget etter det forsmedelige 0-4-tapet mot USA.

LES: Tabber ødela for Norge

- Veldig godt å få en bra avslutning på turneringen etter den dårlige annenomgangen mot USA. Det var viktig å slå tilbake med en gang, for 1.-omgangen vår mot USA var den beste vi har spilt her nede, sier landslagssjef Bjarne Berntsen til NTB.

På pallen

- Vi hadde som målsetting å komme på pallen, og det klarte vi. Vi hadde bestemt oss for å være pottetett bakover, og jeg er mektig stolt av at vi klarte det. Noen av spillerne var helt ned til beinet mot slutten. Tyskland skapte dessuten nesten ikke en eneste skikkelig målsjanse, sa Berntsen.

USA vant

USA slo Danmark 2-1 i finalen og vant Algarve Cup. Danmark slo verdensmesterne Tyskland i semifinalen og både Sverige og Finland i de innledende kampene, men USA ble for sterke i finalen.

Det tok et drøyt kvarter før USA tok ledelsen ned Natasha Kai, mens Danmark utlignet ved Cathrine Paaske Sørensen etter en halvtimes tid. USA gjorde seiersmålet fem minutter ut i 2.-omgang. Den bedriften sto Abby Wambach bak.

Resultater:

USA slo Danmark 2-1 i finalen (1-1)

Om 3.-plass: Tyskland Norge 0-2 (0-1)

Om 5.-plass: Sverige Italia 3-0 (0-0).

Om 7.-plass: Finland Island 0-3 (0-2).

Finale: Senere kampstart: Danmark USA (15.30).

Siste nytt

 • Tor Odvar Moen er ferdig i Larvik

  Larviks håndballtrener Tor Odvar Moen får ikke fornyet kontrakt. Det melder TV2. Kontrakten hans går ut etter denne sesongen. Det har ikke kommet frem noe begrunnelse for hvorfor kontrakten ikke blir fornyet.

  Tor Oddvar Moen, trener i Larvik
  Foto: John-André Samuelsen / NRK
 • Nå er Norge mestvinnende i Sotsji

  Etter nye russiske utestengelser er Norge nå den nasjonen som står med flest gullmedaljer i Sotsji-OL i 2014. Bobkjører Alexander Zubkov ble fratatt sine to gullmedaljer fredag, og dermed står Russland med 10 gull. Norge tok 11.

  Gullmedalje
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Fire nye russere utestengt

  IOC har dopingutestengt fire nye russiske utøvere fra OL på livstid. Den doble gullvinneren fra toer- og firerbob Alexander Zubkov, skøyterløperne Olga Fatkulina og Aleksandr Rumjantsev, og bobkjører Olga Stulneva.

  Olympics Russian Doping Sochi
  Foto: Natacha Pisarenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag
V-cup hopp: Kvalifisering