Hopp til innhold

Norge slo Tsjekkia for første gang

Statistikken sa at Norge skulle moses av Tsjekkia. Det norske laget ville det annerledes og slo stjernene 3-2.

Norge mot Tsjekkia

Det er all grunn til å feire etter å ha tatt skalpen til hockeynasjonen Tsjekkia.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

De færreste hadde tro på noen seier mot Tsjekkia, men Norges ishockeylandslag kjempet hardt og tok en fortjent–og ikke minst historisk–seier.

NRKsport.no fulgte kampen, se alle målene her.

Reaksjoner fra de norske spillerne, saken fortsetter under videoen.

Video Reaksjoner etter seieren

På forhånd hadde man et håp om at Norge kunne gjøre det samme som Danmark, og slå antatt bedre motstand. Den tsjekkiske stjernen Jaromir Jagr sa på forhånd at han ikke forventet noen lett kamp.

– Jeg sa det ville bli tøft, var Jaromir Jagrs eneste kommentar da han passerte NRKs utsendte.

Også landslagssjef Roy Johansen er godt fornøyd. Målet er fortsatt mellomspillet, og med denne seieren er oddsene betraktelig forbedret, mener han.

Video Fornøyd landslagssjef

Også i Norges Ishockeyforbund er man forståelig nok godt fornøyd med dagens prestasjon:

– Dette er stort, og måten vi gjør det på er veldig bra. Vi har et ungt lag. Tsjekkia er et veldig bra lag, og vi skal ikke snakke ned dette, sa sportssjef Petter Salsten til NRK umiddelbart etter kampen.

Zuccarello åpner ballet

Og det ble det, Mats Zuccarello Aasen puttet ledelsen for Norge etter et vakkert angrep. Norge holdt på 0-1-ledelsen ut perioden.

Saken fortsetter under videoen.

Video Norge-Tsjekkia 1-0

– Dette er det største jeg har vært med på på landslaget faktisk; å slå Tsjekkia, en medaljekandidat, et av verdens beste lag. Alle ofrer seg for hverandre, det er herlig å se, sa en fornøyd «Zucca» etter kampen.

Norske tilskuere fryktet nok det verste da Jaromir Jagr utlignet for Tsjekkia som spilte 4 mot 3 etter to norske utvisninger, åtte minutter ut i andre periode.

I ledelsen igjen

Kun noen få minutter senere var Norge frempå igjen. Lars Løkken Østli fyrte av mot det tsjekkiske målet og i buret gikk pucken. Umiddelbart ble Østli kreditert målet, men det det ble senere endret ettersom Anders Fredriksen er sist på pucken med en styring

Saken fortsetter under videoen.

Video Norge-Tsjekkia 2-1

Tsjekkia maktet ikke å utligne ledelsen i andre periode og fem minutter ut i tredje periode var det duket for å gni seg i norske øyne.

Horisontal assist

En horisontal Mathis Olimb sendte avgårde en flott pasning til Anders Bastiansen som plasserte pucken utagbart for Ondrej Pavelec i det tsjekkiske buret.

Saken fortsetter under videoen.

Video Norge- Tsjekkia 3-1

– Det var fantastisk .Vi har jobbet i mange år for å klare slå de store nasjonene, og nå klarte vi det. Vi får suge på den karamellen litt nå, men om et par dager er det Frankrike og taper vi den går vi ikke videre, sa Tommy Jakobsen etter kampen.

Sju minutter før slutt reduserte Jaromir Jagr ledelsen, men til ingen nytte for tsjekkerne. Tsjekkerne tok ut målvakten helt på tampen, men til ingen nytte.

Norges målvakt, og lagets beste spiller, Pål Grotnes hadde ikke tenkt å slippe inn mer enn to mål, og reddet de 44 andre forsøkene.

Video Grotnes var Norges beste

Siste nytt

 • Flytrøbbel forsinker Branns cupkamp

  NM-oppgjøret mellom Brann og Fredrikstad er forskjøvet med én time etter at FFKs flyavgang til Bergen ble utsatt.

  Det opplyser Brann på sine nettsider. Kveldens cupkamp får avspark klokken 19.00.

  – Fredrikstad har fått problemer med et utsatt fly, og derfor er vi blitt enige med Fredrikstad og NFF om at vi skyver tidspunktet for avspark med 60 minutter, sier Branns daglig leder Christian Kalvenes.

  Han begrunner utsettelsen med at den gir begge lag best mulig forberedelser til kampen. Vinneren går til fjerde runde i fotball-NM. (NTB)

 • To stjerneryttere mister Tour de France

  Bare et drøyt døgn før Tour de France-starten i København har både Daryl Impey (Israel-Premier Tech) og Bryan Coquard (Cofidis) fått påvist koronasmitte.

  Det bekrefter lagene på deres respektive Twitter-kontoer. 37 år gamle Impey blir opplyst å være uten symptomer, mens Cofidis foreløpig ikke har sagt noe om Coquards tilstand.

  Impey, som vant den niende Tour de France-etappen i 2019, erstattes av Guy Niv. Sistnevnte uttaler følgende etter at han nå er tatt inn i troppen:

  – Jeg er veldig spent og glad for å ha fått muligheten til å kjøre mitt andre Tour de France, selv om jeg føler med lagkameratene mine som blir tvunget til å stå av rittet.

  Coquard blir på sin side erstattet av franskmannen Pierre-Luc Périchon, opplyser Cofidis.

  Impey og Coquard blir den femte og sjette i rekken av ryttere som må stå av touren som følge av korona. På Israel-Premier Tech-laget har Omer Goldstein allerede kastet inn håndkleet etter positivt prøvesvar onsdag. Det samme gjelder Samuele Battistella (Astana), Matteo Trentin (UAE) og Tim Declercq (Quick-Step).

  Også Jumbo-Vismas sportsdirektør Merijn Zeeman har fått konstatert smitte.

  (NTB)

  Daryl Impey fra Sør-Afrika.
  Foto: Laurent Rebours / AP
 • Vipers signerte russisk stjerne

  Anna Vjakhireva (27) har skrevet under for håndballklubben Vipers Kristiansand. Hun har flere OL- og VM-medaljer i bagasjen med det russiske landslaget.

  Vipers bekrefter signeringen i en pressemelding, skriver TV 2.

  Backen har inngått en ettårskontrakt med de regjerende mesterligavinnerne. Ifølge TV 2 kommer Vjakhireva fra ungarske FTC Hungaria.

  Vjakhireva var med å vinne OL i Rio i 2016 før hun tok sølv med det russiske laget i fjorårets Tokyo-leker.

  – Dette er en spiller i den absolutte verdensklasse. Det er et scoop for oss, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til kanalen.

  Gjekstad forteller at de måtte sjekke om det var mulig å hente en russisk spiller til klubben.

  – Vi har gjort en ganske grundig sondering politisk både blant håndballforbundet og blant våre sponsorer, og også litt ellers. Vi er bare blitt møtt med positive tilbakemeldinger. Det er litt annerledes når en spiller forlater Russland, sier han.

  Møbelringen cup 2016: Norge - Russland.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste