Norge slo Tsjekkia for første gang

Statistikken sa at Norge skulle moses av Tsjekkia. Det norske laget ville det annerledes og slo stjernene 3-2.

Norge mot Tsjekkia

Det er all grunn til å feire etter å ha tatt skalpen til hockeynasjonen Tsjekkia.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

De færreste hadde tro på noen seier mot Tsjekkia, men Norges ishockeylandslag kjempet hardt og tok en fortjent–og ikke minst historisk–seier.

NRKsport.no fulgte kampen, se alle målene her.

Reaksjoner fra de norske spillerne, saken fortsetter under videoen.

Video Reaksjoner etter seieren

På forhånd hadde man et håp om at Norge kunne gjøre det samme som Danmark, og slå antatt bedre motstand. Den tsjekkiske stjernen Jaromir Jagr sa på forhånd at han ikke forventet noen lett kamp.

– Jeg sa det ville bli tøft, var Jaromir Jagrs eneste kommentar da han passerte NRKs utsendte.

Også landslagssjef Roy Johansen er godt fornøyd. Målet er fortsatt mellomspillet, og med denne seieren er oddsene betraktelig forbedret, mener han.

Video Fornøyd landslagssjef

Også i Norges Ishockeyforbund er man forståelig nok godt fornøyd med dagens prestasjon:

– Dette er stort, og måten vi gjør det på er veldig bra. Vi har et ungt lag. Tsjekkia er et veldig bra lag, og vi skal ikke snakke ned dette, sa sportssjef Petter Salsten til NRK umiddelbart etter kampen.

Zuccarello åpner ballet

Og det ble det, Mats Zuccarello Aasen puttet ledelsen for Norge etter et vakkert angrep. Norge holdt på 0-1-ledelsen ut perioden.

Saken fortsetter under videoen.

Video Norge-Tsjekkia 1-0

– Dette er det største jeg har vært med på på landslaget faktisk; å slå Tsjekkia, en medaljekandidat, et av verdens beste lag. Alle ofrer seg for hverandre, det er herlig å se, sa en fornøyd «Zucca» etter kampen.

Norske tilskuere fryktet nok det verste da Jaromir Jagr utlignet for Tsjekkia som spilte 4 mot 3 etter to norske utvisninger, åtte minutter ut i andre periode.

I ledelsen igjen

Kun noen få minutter senere var Norge frempå igjen. Lars Løkken Østli fyrte av mot det tsjekkiske målet og i buret gikk pucken. Umiddelbart ble Østli kreditert målet, men det det ble senere endret ettersom Anders Fredriksen er sist på pucken med en styring

Saken fortsetter under videoen.

Video Norge-Tsjekkia 2-1

Tsjekkia maktet ikke å utligne ledelsen i andre periode og fem minutter ut i tredje periode var det duket for å gni seg i norske øyne.

Horisontal assist

En horisontal Mathis Olimb sendte avgårde en flott pasning til Anders Bastiansen som plasserte pucken utagbart for Ondrej Pavelec i det tsjekkiske buret.

Saken fortsetter under videoen.

Video Norge- Tsjekkia 3-1

– Det var fantastisk .Vi har jobbet i mange år for å klare slå de store nasjonene, og nå klarte vi det. Vi får suge på den karamellen litt nå, men om et par dager er det Frankrike og taper vi den går vi ikke videre, sa Tommy Jakobsen etter kampen.

Sju minutter før slutt reduserte Jaromir Jagr ledelsen, men til ingen nytte for tsjekkerne. Tsjekkerne tok ut målvakten helt på tampen, men til ingen nytte.

Norges målvakt, og lagets beste spiller, Pål Grotnes hadde ikke tenkt å slippe inn mer enn to mål, og reddet de 44 andre forsøkene.

Video Grotnes var Norges beste

Siste nytt

 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP
 • Tande og Opseth vann NM

  Silje Opseth og Daniel André Tande vann NM i hopp i normalbakken i Midtstubakken. Sjølv om Maren Lundby ikkje deltok la ikkje det nokon dempar på sigersgleda.

  – Det var ingen garanti for at det skulle gå vegen for meg i dag. Det at eg står på toppen i dag smakar godt, sjølv om Maren ikkje var med, seier Opseth med eit stort glis.

  Tande sikra seg sin første kongepokal med sigeren i kveld.

  – Det er ingen Kongsberg-hoppar i historia som har tatt ein kongepokal, så det er godt å endeleg få plassert den pokalen i skihistoria på Kongsberg, seier Tande til NRK.

  Gleda over å få med seg ein kongepokal får derimot ikkje Opseth. For kvinnene får ikkje nokon kongepokal.

  – Eg synest det er litt kjedeleg, seier Opseth til NRK.

  Det er eit krav om at ein må vere over 15 deltakarar for å dele ut ein kongepokal. I årets renn for kvinnene var det 9 som stilte til start.

  – Eg veit ikkje om det er ny rekord i år, men me er vert fall mange fleire enn me har vore tidlegare, og det er positivt. Me tar med oss det, sjølv om me ikkje er mange nok til å få kongepokal, seier Opseth.

  Halvor Egner Granerud tok sylvet og Marius Lindvik tok bronse. Eirin Kvandal kom på plassen bak Opseth, og Anna Odine Strøm tok bronse.

  Arrangementet skulle eigentleg vore i mars, men blei utsett på grunn av koronapandemien.

  NM-hopp kvinner og menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Njåtun med ti strake NM-gull

  Ida Njåtun var nok ein gong sterkast på 1500 meter i skøyte-NM. For ho tok gullet på distansen for tiande gong på rad. Ho klokka inn på 1.58,06 i Vikingskipet i Hamar. Det er meisterskapsrekord, ifølge NM-arrangøren Asker skøyteklubb.

  Tidlegare på dagen vann Håvard Holmefjord Lorentzen gullet på 500 meter. Bergensaren gjorde årsbeste med 35,06.

  Hallgeir Engebråten kunne juble for siger på 5000 meter. Han tok sitt første seniorgull i NM, med tida 6.27,53.

  VM skøyter allround / sprint 2020 Hamar
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal