Norge slo Tsjekkia for første gang

Statistikken sa at Norge skulle moses av Tsjekkia. Det norske laget ville det annerledes og slo stjernene 3-2.

Norge mot Tsjekkia

Det er all grunn til å feire etter å ha tatt skalpen til hockeynasjonen Tsjekkia.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

De færreste hadde tro på noen seier mot Tsjekkia, men Norges ishockeylandslag kjempet hardt og tok en fortjent–og ikke minst historisk–seier.

NRKsport.no fulgte kampen, se alle målene her.

Reaksjoner fra de norske spillerne, saken fortsetter under videoen.

Video Reaksjoner etter seieren

På forhånd hadde man et håp om at Norge kunne gjøre det samme som Danmark, og slå antatt bedre motstand. Den tsjekkiske stjernen Jaromir Jagr sa på forhånd at han ikke forventet noen lett kamp.

– Jeg sa det ville bli tøft, var Jaromir Jagrs eneste kommentar da han passerte NRKs utsendte.

Også landslagssjef Roy Johansen er godt fornøyd. Målet er fortsatt mellomspillet, og med denne seieren er oddsene betraktelig forbedret, mener han.

Video Fornøyd landslagssjef

Også i Norges Ishockeyforbund er man forståelig nok godt fornøyd med dagens prestasjon:

– Dette er stort, og måten vi gjør det på er veldig bra. Vi har et ungt lag. Tsjekkia er et veldig bra lag, og vi skal ikke snakke ned dette, sa sportssjef Petter Salsten til NRK umiddelbart etter kampen.

Zuccarello åpner ballet

Og det ble det, Mats Zuccarello Aasen puttet ledelsen for Norge etter et vakkert angrep. Norge holdt på 0-1-ledelsen ut perioden.

Saken fortsetter under videoen.

Video Norge-Tsjekkia 1-0

– Dette er det største jeg har vært med på på landslaget faktisk; å slå Tsjekkia, en medaljekandidat, et av verdens beste lag. Alle ofrer seg for hverandre, det er herlig å se, sa en fornøyd «Zucca» etter kampen.

Norske tilskuere fryktet nok det verste da Jaromir Jagr utlignet for Tsjekkia som spilte 4 mot 3 etter to norske utvisninger, åtte minutter ut i andre periode.

I ledelsen igjen

Kun noen få minutter senere var Norge frempå igjen. Lars Løkken Østli fyrte av mot det tsjekkiske målet og i buret gikk pucken. Umiddelbart ble Østli kreditert målet, men det det ble senere endret ettersom Anders Fredriksen er sist på pucken med en styring

Saken fortsetter under videoen.

Video Norge-Tsjekkia 2-1

Tsjekkia maktet ikke å utligne ledelsen i andre periode og fem minutter ut i tredje periode var det duket for å gni seg i norske øyne.

Horisontal assist

En horisontal Mathis Olimb sendte avgårde en flott pasning til Anders Bastiansen som plasserte pucken utagbart for Ondrej Pavelec i det tsjekkiske buret.

Saken fortsetter under videoen.

Video Norge- Tsjekkia 3-1

– Det var fantastisk .Vi har jobbet i mange år for å klare slå de store nasjonene, og nå klarte vi det. Vi får suge på den karamellen litt nå, men om et par dager er det Frankrike og taper vi den går vi ikke videre, sa Tommy Jakobsen etter kampen.

Sju minutter før slutt reduserte Jaromir Jagr ledelsen, men til ingen nytte for tsjekkerne. Tsjekkerne tok ut målvakten helt på tampen, men til ingen nytte.

Norges målvakt, og lagets beste spiller, Pål Grotnes hadde ikke tenkt å slippe inn mer enn to mål, og reddet de 44 andre forsøkene.

Video Grotnes var Norges beste

Siste nytt

 • Newcastle slapp med skrekken

  Newport (nivå fire) var nær en cupbragd mot Newcastle, etter at Tristan Abrahams ga laget en tidlig ledelse. Men Jonjo Shelvey utlignet rett før slutt, og Premier League-laget gikk videre på straffespark.

  7HL_9bZoXd4
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Debuterte i serie A

  Den norske 18-åringen Martin Palumbo fikk sin første kamp fra start i Serie A onsdag kveld, men han kunne ikke hindre at Udinese tapte 0-2 hjemme for nyopprykkede Spezia.

  Martin Palumbo
  Foto: Fabio Ferrari / Fabio Ferrari/LaPresse
 • Knalldebut for Johnsen

  Dennis Johnsen (22) scoret begge målene da serie B-klubben Venezia slo serie C-klubben Carrarese i andre runde i den italienske cupen onsdag kveld. Trønderen skaffet også Venezia et straffespark i sin Venezia-debut, uten at det førte til scoring.

  Dennis Tørset Johnsen
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal