Håndballgutta vant tross slurvete kamp

Sleit mot EM-kvalifiseringens antatt svakeste lag.

Video Fornøyd med å vinne med fem mål

VIDEO: Se intervjuer etter kampen.

Christoffer Rambo

Christoffer Rambo fyrer løs i EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Nederland.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Norge overbeviste ikke, men gjorde jobben og vant til slutt komfortabelt 35-30 over Nederland i onsdagens EM-kvalifisering i håndball.

Nederland er ansett som det svakeste laget i Norges gruppe, men til tross for en god norsk start, klarte aldri Robert Hedins gutter å rykke fra til en solid ledelse i Haukelandshallen i Bergen.

Dårlig forsvar

Da Lars Erik Bjørnsen kontret inn 3-0 etter to minutter så kampen allerede ut til å bli en formalitet for Norge, men Nederland hentet seg tilbake gang på gang, Norge rotet bort en seksmålsledelse og til pause sto det 17-15.

– Vi har muligheten til å ta en større seier, men vi får være fornøyd med å vinne med fem mål, sa landslagstrener Robert Hedin til NRK etter kampen.

Den andre omgangen startet som den første - med norsk dominans.

Fem forskjellige spillere fikk fulltreff de første fire minuttene og Norge ledet pluteslig med sju mål, men så reduserte Nederland fire ganger og tok stadig inn på Norges forsprang utover i omgangen.

Selv om ledelsen aldri var ordentlig truet, var det først da Kjetil Strand banket inn 33-29 drøye to minutter før slutt at nordmennene kunne senke skuldrene helt.

Kampen endte til slutt 35-30 i Norges favør. Resultatet er likevel ikke et særlig godt tegn før resten av kvalifiseringen.

– Nederland bedre enn du tror

Trener Robert Hedin var ikke fornøyd med 30 baklengsmål mot Nederland på hjemmebane, men påpekte at Nederland er et bedre lag enn folk flest tror.

– Jeg har hele tiden visst at Nederland er et bra lag. Det er vel heller andre som har tvilt på det, sier Hedin om laget som består av flere Bundesliga-spillere.

Tsjekkia og Hellas er øvrige lag i Norges gruppe. Søndag spiller Norge borte mot grekerne.

Siste nytt

 • Norge nærmer seg semifinale

  Norges curlingherrer slo Russland 7-5 onsdag, og etter åtte av ni runder kjemper Steffen Walstads lag mot Tyskland om den siste semifinalebilletten. Norge spiller avgjørende kamp mot Sveits om semifinale i EM torsdag.

  Walstad
  Foto: John Locher / AP
 • Bendtner dropper anken

  Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner har bestemt seg for å droppe anken av sin voldsdom, skriver NTB. Også påtalemyndigheten har bestemt seg for å frafalle sin anke i saken. Dansken må dermed sone i fengsel i 50 dager. Det er ikke klart når han må sone.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Rosenborg
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Tjalve og Tyrving vann lagserien

  Tjalve blei best i mennenes lagserie i friidrett for femte år på rad. I kvinneklassen gjekk Tyrving til topps. Dei to klubbane kniva om topplassen i begge klassene, melder Norges Friidrettsforbund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 9