NRK Meny
Normal

Håndballgutta vant tross slurvete kamp

Sleit mot EM-kvalifiseringens antatt svakeste lag.

Video Fornøyd med å vinne med fem mål

VIDEO: Se intervjuer etter kampen.

Christoffer Rambo

Christoffer Rambo fyrer løs i EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Nederland.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Norge overbeviste ikke, men gjorde jobben og vant til slutt komfortabelt 35-30 over Nederland i onsdagens EM-kvalifisering i håndball.

Nederland er ansett som det svakeste laget i Norges gruppe, men til tross for en god norsk start, klarte aldri Robert Hedins gutter å rykke fra til en solid ledelse i Haukelandshallen i Bergen.

Dårlig forsvar

Da Lars Erik Bjørnsen kontret inn 3-0 etter to minutter så kampen allerede ut til å bli en formalitet for Norge, men Nederland hentet seg tilbake gang på gang, Norge rotet bort en seksmålsledelse og til pause sto det 17-15.

– Vi har muligheten til å ta en større seier, men vi får være fornøyd med å vinne med fem mål, sa landslagstrener Robert Hedin til NRK etter kampen.

Den andre omgangen startet som den første - med norsk dominans.

Fem forskjellige spillere fikk fulltreff de første fire minuttene og Norge ledet pluteslig med sju mål, men så reduserte Nederland fire ganger og tok stadig inn på Norges forsprang utover i omgangen.

Selv om ledelsen aldri var ordentlig truet, var det først da Kjetil Strand banket inn 33-29 drøye to minutter før slutt at nordmennene kunne senke skuldrene helt.

Kampen endte til slutt 35-30 i Norges favør. Resultatet er likevel ikke et særlig godt tegn før resten av kvalifiseringen.

– Nederland bedre enn du tror

Trener Robert Hedin var ikke fornøyd med 30 baklengsmål mot Nederland på hjemmebane, men påpekte at Nederland er et bedre lag enn folk flest tror.

– Jeg har hele tiden visst at Nederland er et bra lag. Det er vel heller andre som har tvilt på det, sier Hedin om laget som består av flere Bundesliga-spillere.

Tsjekkia og Hellas er øvrige lag i Norges gruppe. Søndag spiller Norge borte mot grekerne.

Siste nytt

 • Jamaicas kvinnelag i bob til OL

  For første gang i historien har et jamaicansk kvinnelag kvalifisert seg til å konkurrere i toerbob i OL. I årets OL deltar Jazmine Fenlator-Victorian, Carrie Russell og Audra Segree. Jamaica har stilt med boblag i vinter-OL siden Calgary i 1988.

 • EM-smell for Danmark

  Danmark var store favoritter mot Tsjekkia mandag, men endte opp med å tape 28-27 i EM-duellen. Tsjekkerne avsluttet kampen med to utviste spillere, men klarte likevel å spille seg frem til straffe i siste sekund. Det endte med en ubetydelig bom.

  Men's EHF European Handball Championship
  Foto: Ognen Teofilovski / Reuters
 • Nok en skade for Dembélé

  Barcelonas Ousmane Dembélé var nylig tilbake fra skadeavbrekk, men må belage seg på nye uker på sidelinjen etter å ha pådratt seg en ny skade.

  Han gikk av med strekkskade i søndagens 4-2-seier over Real Sociedad.

  FBL-FRA-WC2018-TRAINING
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike