Norge slo Kroatia uten å imponere

De norske jentene virket utladet etter kampen mot Russland, men klarte allikevel å hale i land en 6 målseier mot Kroatia.

Marit Malm Frafjord

Norge vant til slutt 35-29.

Norge slet lenge mot friske kroater. Forsvarspillet fungerte aldri og det tok lang tid før Norge fikk en komfortabel ledelse.

Det var ikke før de siste tyve minuttene at man kunne se klasseforskjellen på de to lagene.

Tung start

Anført av 11-målsskårer Kristina Franic gikk Kroatia optimistisk til verks og tok Norge på senga fra start. Målene rant inn i begge ender og for den nøytrale tilskuer må det ha vært en meget underholdende kamp.

Norge fikk aldri spillet til å sitte og det viste seg at Marit Breiviks jenter er sårbare når forsvarsspillet ikke fungerer.

Bedre etter pause

Etter pause skjerpet Norge seg og etterhvert som de kroatiske spillerne ble slitne fikk Norge stadig flere kontringsmuligheter.

Kaptein Gro Hammerseng ledet an troppene og etter halvspilt 2.omgang var Norge i en komfortable ledelse. Norge så seg aldri tilbake etter dette vant til slutt med relativt overbevisende 35-29.

Norge har som uttalt mål å ikke slippe inn mer enn 26 mål per kamp. Den målsetningen fikk seg et skudd for baugen mot Kroatia, men det er å håpe at dette var en vekker for jentene og at dette er siste gang i mesterskapet de slipper inn såpass mange mål.

Kroatia ute av VM

VM-eventyret er over for denne gang for Kroatia. Men jentene fra balkan skal ros for innsatsen mot Norge. Særlig Kristina Franic var frisk, og kanskje kan Kroatia kjempe om medalje om ikke alt for mange år.

Nrksport.no fulgte kampen

60 min 35-29 Franic setter sitt ellevte mål fra straffemerket

59 min 35-28 Aamodt skårer fra ving

59 min 34-28 Tatari

58 min 34-27 Hovind Johansen stiger til værs og smeller ballen i mål

58 min 33-27 Starcek fra distanse

57 min 33-26 Aamodt kontrer inn mål

56 min 32-26 Snorroeggen går opp i frosk og skårer

56 min 31-26 Franic bommer på straffe

53 min 31-26 Snorroeggen via blokken og i mål

52 min 30-26 Hammerseng får ballen i stor fart og setter den i mål fra kort hold

51 min 29-26 Johansen skårer etter flott norsk angrepsspill

51 min 28-26 Tatari finter ut Nyberg og skårer

50 min 28-25 Hammerseng setter inn mål fra straffemerket

49 min 27-25 Franic setter inn sitt tiende

49 min - Johansen bommer fra kant

49 min 27-24 Franic setter inn sitt niende mål

48 min 27-23 Zebic lobber over Lunde Haraldsen

47 min 27-22 Breivang bryter i gjennom

47 min 26-22 Johansen kontrer inn mål for Norge

45 min 25-22 Hammerseng skårer igjen. Kapteinen tar ansvar

44 min - Hoppskudd fra Riegelhuth, men skuddet går rett på målvakt

44 min 24-22 Zebic fra kant

43 min 24-21 Aamodt blir spilt bli av Breivang og kan enkelt sette ballen i mål

42 min 23-21 Hammerseng fortsetter å kontre inn mål for Norge

40 min 22-21 Palcic reduserer for Kroatia

39 min 22-20 Aamodt med lekker lobb fra kant

39 min 21-20 Nyberg setter inn nok et norsk kontringsmål

38 min 20-20 Hammerseng kontrer inn utligningen for Norge

37 min - Det har rent inn i begge ender så langt i 2.omgang. Det norske forsvarsspillet er under enhver kritikk så langt

36 min 19-20 Tatari kontrer inn mål for Kroatia

35 min 19-19 Lybekk fra strek

34 min 18-19 Francic hopper opp og smeller ballen inn

34 min 18-18 Hammerseng bryter i gjennom og setter ballen i mål

34 min 17-18 Francic

33 min 17-17 Breivang smeller et stegskudd i nota

32 min 16-17 Kroatia kontrer inn et mål

32 min 16-16 Palcic putter fra strek

31 min 16-15 Lybekk fanger en retur og skårer

31 min 15-15 Francic

2.omgang er i gang!

Pause: Norge går til pause med en knapp ledelse. Det meget gode forsvarsspillet fra møtet mot Russland har vi sett lite til. Heldigvis fungerer det bra fremover på banen, slik at Norge bør ro dette i land.

30 min 15-14 Frafjord skårer rett før pause

30 min 14-14 Penezic skyter via blokken og i mål

29 min 14-13 Snorroeggen hopper opp og smeller ballen i mål

28 min - Hovind Johansen blir blåst av for brøyt

28 min 13-13 Gace med mål etter en flyver

27 min - Time-out. Breivik maner til skjerpet forsvarsspill

27 min - Snorroeggen blokkerer et kroatisk skuddforsøk

26 min 13-12 Hovind Johansen er sikker fra straffemerket

26 min - Johansen blir felt og Norge får straffe

25 min 12-12 Hovind Johansen utligner for Norge

25 min 11-12 Horvat sender Kroatia i ledelsen

24 min - Nøstvold bommer på straffe

24 min - Kroatene brenner en kontring

23 min - Hovind Johansen treffer tverrliggeren med et knallhardt skudd

23 min 11-11 Franic lobber inn fra 7-meteren

20 min 11-10 Snorroeggen setter et straffekast sikkert i mål

19 min 10-10 Milanovic-Litre krangler ballen i mål

19 min 10-9 Johansen fortsetter å være effektiv fra venstrekant

18 min 9-9 Franic med mål fra distanse

16 min 9-8 Nøstvold stiger til værs og skårer

16 min 8-8 Milanovic-Litre

15 min 8-7 Snorroeggen smeller ballen i mål etter flott norsk angrepsspill

14 min 7-7 Horvat utligner

14 min 7-6 Hårsaker gir Norge ledelsen fra høyreving

13 min 6-6 Starcek utligner for Kroatia

12 min - Hammerseng brenner fra distanse

12 min 6-5 Pusic kontrer inn mål for Kroatia

11 min 6-4 Nyberg med et flott underarmsskudd i nærmeste hjørne

11 min 5-4 Franic setter ballen i mål fra strek

10 min - Hammerseng bommer på Norges første straffe i VM

9 min 5-3 Franic skårer på straffe

8 min 5-2 Lybekk skårer etter flott kontringsspill av Norge

7 min 4-2 Nyberg bryter i gjennom og setter ballen under målvakt

6 min - Lunde Haraldsen fint nede og redder et skudd fra distanse

6 min - Lybekk bommer alene med målvakt

5 min 3-2 Riegelhuth snapper ballen og avslutter med en lobb

4 min 2-2 Franic utligner for Kroatia fra høyrekant

3 min 2-1 Palcic fra strek

3 min 2-0 Johansen kontrer inn nok et mål

1 min 1-0 Johansen sender Norge i ledelsen fra kant

Kampen er i gang!

Nrksport.no følger kampen fra kl. 16.30.

Norges lag: Kari Aalvik Grimsbø, Anette Hovind Johansen, Katja Nyberg, Ragnhild Aamodt, Gøril Snorroeggen, Else-Marthe Sørlie Lybekk, Tonje Nøstvold, Karoline Dyhre Breivang, Kari Mette Johansen, Marit Malm Frafjord, Vigdis Hårsaker, Gro Hammerseng, Katrine Lunde Haraldsen, Linn Kristin Riegelhuth.

Kroatia står uten poeng etter tre kamper, og skal være lett match for Norge, som i går sikret seg plass i kvartfinalen.

• City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

– Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

– Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

– Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

Bpk8eLb85F0
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

– Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

– Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

– Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

– Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)