Sagosen-bråk etter kampslutt: – Måtte skille dem før ting eskalerte

TOKYO/OSLO (NRK): Norge imponerte stort og tok seg videre til kvartfinale i OL etter seier mot Frankrike. Men i stedet for å juble havnet Sander Sagosen i munnhuggeri og måtte dras vekk fra franske stjerner.

0DMusT9nEOQ

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med verdensværet.

 • Norge – Frankrike 32-29

For rett etter kampslutt ble det ampert mellom Sander Sagosen og flere av de franske spillerne. NRK-kommentator Patrick Sten Rowlands beskrev det han så slik:

– Fire-fem franske spillere er oppe i trynet og melder litt på Sagosen, som forsøker å komme seg bort fra situasjonen.

Harald Reinkind måtte til slutt gå mellom og dra lagkameraten bort fra situasjonen. TV-bildene ga ikke klare svar på hva som var foranledningen.

– Sagosen var i en diskusjon med «Ludo» (Ludovic Fabregas, fransk strekspiller). Så vi måtte skille dem før ting eskalerte. Men jeg tror det gikk greit. Sander liker å fyre opp litt, sier Frankrikes stjernespiller, Nikola Karabatic, til NRK.

MkgLsAUX1Qo

STORMET TIL: Norske og franske spillere krangler etter kampslutt.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Jeg viker ikke unna en kamp, jeg

Sagosen selv forsøkte å avdramatisere hendelsen i intervju med NRK.

– Det var bare litt bjeffing. Det er sånn håndball er.

– Hvorfor bjeffer du?

– Det var han som begynte å snakke til meg, så svarte jeg bare. Jeg viker ikke unna en kamp jeg. Det var kanskje litt overtenning, men det var mye adrenalin, så det var godt å ha gode lagkompiser rundt som hjalp meg.

cP-lczrfdm4

TETTE DUELLER: Mellom Sander Sagosen og de franske spillerne, her underveis i søndagens kamp.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– I dag var vi mannfolk

Kanskje var det adrenalinet som fortsatt pumpet hos spillerne ute på parketten. Det var en jevn, intens og tøff kamp fra start til slutt i den siste gruppespillkampen, der Norge trakk det lengste strået.

I siste spilleminutt, på stillingen 30-29 til Norge, ble en scoring fra nettopp Sagosen avgjørende, i tillegg til et mål fra Magnus Fredriksen og en viktig redning av målvakt Torbjørn Bergerud.

– Det var deilig. Det var en krig i 60 minutter. Jeg er stolt over måten vi reiste oss på. Det er ikke alltid pent, men vi kjempet. Jeg er stolt. I dag var vi mannfolk. Vi viser at vi er tøffe og at det er vondt å møte oss, sier Sagosen videre.

Møter Danmark

4trBNoIZkmE

STOR NORSK GLEDE: Målvakt Torbjørn Bergerud og Magnus Fredriksen jubler etter Norges seier søndag.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

At det skulle bli seier, to poeng og avansement til kvartfinale var ingen selvfølge.

Frankrike stod med fire seire på like mange forsøk i gruppespillet, mens Norge på sin side kom fra et stygt femmålstap mot Tyskland for bare to dager siden.

– Det løsnet mer og mer utover i matchen. Spillerne viste fantastisk moral. Vi ønsket å sette opp tempoet, ta intensiteten i forsvar, også framover i spillet, oppsummerer landslagssjef Christian Berge.

Dermed er Norge klare for kvartfinale og ny kamp tirsdag. Der møter de regjerende verdensmestre Danmark. Det blir det første mesterskapsmøtet mellom Norge og Danmark siden 2019-VM. Da vant danskene klart både i gruppespill og finale.

Sagosen-forvandling

For Sagosen ble kampen en berg og dalbane. Han var høyt og lavt. Leverte en førsteomgang som NRK-ekspert Håvard Tvedten beskrev som «begredelig». Han bommet på to straffer og hadde kun to mål på syv skuddforsøk.

Kt7B8dGKjDk

FIKK EN PEP TALK: Sander Sagosen (høyre) og lagkompis Harald Reinkind underveis i kampen mot Frankrike.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Derfor var det gledelig at Norges store stjerne, da det hele skulle avgjøres den siste halvtimen, hevet seg betraktelig.

Trønderen vartet opp med full straffeuttelling i den andre, og fem mål på ni skuddforsøk.

– Han gikk inn i pausen som en spurv, og kom ut igjen som en ørn. Han viser jo klasse når han kommer inn i andreomgang og setter mange viktige mål, men ikke minst gjør han de andre rundt seg gode, beskriver NRK-ekspert Håvard Tvedten.

O'Sullivan fikk tommelen ut av ledd

I gledesrusen over kvartfinaleplass var det ett stort skår i gleden. Christian O'Sullivan ble nemlig sendt rett til røntgenundersøkelse rett etter sluttsignalet i Norges seier mot Frankrike.

d

MÅTTE UT MED SKADE: Christian O'Sullivan har vondt i tommelen. Han kom aldri tilbake på banen mot Frankrike.

Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

– Christian fikk det ytterste leddet i den høyre tommelen sin ut av ledd. Det gjør ganske vondt når det er kastearmen, så han er på vei til røntgen sammen med legen nå for å se om det også er skjelettskade eller ikke, sier Norge-fysioterapeut Harald Markussen til NRK.

– Dersom det ikke blir påvist noe brudd eller andre skader, så tror jeg det er snakk om hvor mye smerte han tåler å spille med, sa Markussen, som ikke ville spekulere i skadeomfanget.

PS 1: Norge spiller kvartfinale allerede tirsdag.

PS 2: Magnus Abelvik Rød ble også skadd, men det skal ikke være usikkert med ham og en kvartfinale. Han skal ha pådratt seg en slagskade i kjeven.

Siste nytt

 • Norge gjere to endringar i laget

  Norge gjere to endringar i troppen som slo Armenia 10-0 på Ullevål i første kamp i VM-kvalifiseringa til kveldens TV-sende møte mot Kosovo.

  Amalie Eikeland kjem inn for Emilie Haavi, medan Lisa-Marie Karlseng Utland erstattar Karina Sævik.

  Her er laget:

  Cecilie Fiskerstrand – Tuva Hansen, Guro Bergsvand, Maria Thorisdottir – Amalie Eikeland, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Julie Blakstad – Caroline Graham Hansen, Guro Reiten – Lisa-Marie Karlseng Utland

  Fotball VM-kvinner 2019.
  Foto: Terje Bendiksby
 • Ungarn straffast for rasisme

  Fifa straffar Ungarn etter at det kom rasistiske tilrop i møte med England nyleg. Det betyr at laget må spele utan publikum mot Albania 9. oktober.

  I tillegg må det Ungarske fotballforbundet punge ut med om lag 1, 9 millionar kroner.

  Dette er eit av dei saftigaste bøtene Fifa nokosinne har ilagt eit forbund.

  Ungarn er frå før blitt dømd til to kampar utan publikum av Uefa, men den sanksjonen blir først sett i verk i nasjonsligaen i juni neste år. Bakgrunnen for straffa var rasismerop frå ungarske supportarar i sommarens fotball-EM.

  Hungary England WCup 2022 Soccer
  Foto: Tibor Illyes / AP
 • «Perry» hentar inn Lagerbäck

  Per Joar Hansen blir attendeført med Lars Lagerbäck i Östersund i Allsvenskan.

  Dei to vart fjerna som trenarar for det norske landslaget i fotball i desember i fjor.

  Hansen vart tilsett som trenar i den svenske klubben tidlegare i månaden. Lagerbäck skal ifølgje laget eigen side på Facebook fungere som ein sparringspartnerar for Hansen.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal