NRK Meny
Normal

Norsk hockeysensasjon mot Finland

Norge slo sensasjonelt Finland 3–1 i en privatlandskamp i ishockey på Lillehammer fredag kveld, etter en oppvisning i den siste perioden.

Mathis Olimb

Her har avgjørelsen falt: matheis Olimb danser av jubel etter å ha gitt Norge 2–1 mot slutten av kampen.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Norge har ikke slått Finland i en ishockeykamp i manns minne.

Etter en målløs førsteperiode sendte Oskar Osala Finland foran etter 5.52 i midtperioden. Da utnyttet finnene en norsk utvisning.

Men i tredje periode løsnet det for Norge. Per-Åge Skrøder utliknet etter bare 32 sekunder, Mathias Olimb satte inn 2–1 etter 17.06, og Robin Dahlstrøm satte pucken i tomt bur da Finland hadde tatt ut sin keeper. Da gjensto bare 53 sekunder.

– Vi kriget og jobbet for hverandre. Selv om vi ikke skapte så mye offensivt så var det godt med en seier. Når vi først fikk mål så fikk vi mer og mer selvtillit også, sa Skrøder til TV 2.

Ved siden av backkjempen Jonas Holøs var også den norske målvakten Lars Volden god. Volden, som ble foretrukket til for del for Lars Haugen, spiller til daglig i finsk eliteserie.

Finland er regnet som en av ishockeyens stormakter, og er dermed en fin skalp i beltet for det norske laget i oppkjøringen til VM i neste måned.

Siste nytt

 • Griezman i Atletico til 2023

  Frankrikes stjernespiss Antoine Griezmann røpet sist torsdag at han har forlenget med Atletico Madrid. Mandag røper klubben at spissen forlenget til 2023.

  Barcelona sto klare til å betale utkjøpsklausulen på nærmere 950 mill kr, men Griezmann ville bli værende.

  Russia Soccer WCup France
  Foto: David Vincent / AP
 • VM-lag i flydrama

  Den ene flymotoren tok fyr da Saudi-Arabias VM-mannskap landet i Rostov. Det opplyser landets fotballfotbund på Twitter. Alle spillerne skal være i god behold, men det ble altså en høydramatisk ankomst for laget som skal møte Uruguay på onsdag.

  FBL-WC-2018-RUS-KSA
  Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: Colombia - Japan
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Polen - Senegal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
Best i verden: Heia Norge
Best i verden: Tidenes fotball-VM