NRK Meny
Normal

– Typisk Heidi å gjøre dette

ZRENJANIN/OSLO (NRK.no): Småskadde Heidi Løke (31) var usikker før Angola-kampen, men valgte til slutt å spille. Det endte med toppscorertittel og bestemannspris.

Heidi Løke

Heidi Løke er ikke 100 prosent, men selv 80 prosent Løke er vanskelig å stoppe.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Fyldig livereferat: Angola - Norge 21-26

Etter kampen ble hun hyllet av lagvenninnene.

– Heidi er flink. Det er stort å levere det hun gjør og være så fokusert etter å ha vært ute med. Det er typisk Heidi, sier Anja Hammerseng-Edin til NRK.no.

Katrine Lunde

STRÅLENDE KAMP: Katrine Lunde holdt Norge foran med en rekke gode redninger.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

Norge har slitt med å score fra strekposisjon tidligere i mesterskapet, men med råsterke Løke tilbake på banen kom målene fra strek.

Ble norsk toppscorer

Fem mål ble det på Heidi Løke mot Angola, like mange som Tonje Nøstvold og Hammerseng-Edin. Løke spilte imidlertid ikke de siste 15 minuttene av kampen, da hun heller valgte å teipe opp sin smertefulle legg.

– Det var godt å være tilbake. Det var kjedelig å sitte på tribunen. Jeg likte meg ikke der oppe. Dit vil jeg ikke tilbake, sier en strålende fornøyd Løke til TV2.

– Veldig godt å ha Heidi tilbake, sier keeper Katrine Lunde.

Var nære ved å stå over

Løke har hatt smerter i den ene leggen i flere dager, og det var usikkert på om hun skulle spille torsdagens Angola-kamp helt frem til kampstart.

Avgjørelsen om at hun skulle spille ble tatt bare timer før avkast. Nå bekrefter hun at hun også skal spille mot Polen på fredag.

– Leggen er i hvert fall ikke blitt noe verre i løpet av kampen, så det lover godt, fortsetter jenta som i dag fyller 31 år.

Norge spilte godt

De angolske jentene var på ingen måte noen kasteball. De høye angriperne presset det norske forsvaret kampen igjennom, og Norge endte til slutt opp med å lage 13 (!) straffekast i løpet av kampen.

Lunde stod imidlertid godt i det norske målet, og stoppet en rekke angolske skudd fra distanse. Györ-keeperen endte med en redningsprosent på 42 prosent (11 redninger på 26 skudd).

Det norske angrepsspillet var også bedre enn på lenge, og Norge tok en komfortabel seier til slutt.

Norge har nå vunnet alle fire VM-kampene så langt i mesterskapet, og står med åtte poeng av åtte mulige. Fredag skal Norge møte Polen.

– Det var et spennende lag å møte for de utfordret oss med et veldig offensivt forsvarsspill. Det er det sjelden vi opplever det. I dag synes jeg vi tok et steg opp, sier Hammerseng-Edin.

Torsdagens VM-kamp var sjuende kamp mellom Norge og Angola. Alle kampene er vunnet av Norge.

Siste nytt

 • Gir seg som Vipers-trener

  Kenneth Gabrielsen slutter som hovedtrener i Vipers Kristiansand når håndballsesongen er over. Han slutter for å ta en jobb i næringslivet. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag morgen.Spillerne ble informert søndag.

  Kenneth Gabrielsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Woods med nok en topplassering

  Pilene fortsetter å peke oppover for Tiger Woods. Søndag endte han på delt femteplass i en PGA-turnering i Florida. Rory McIlroy tok seieren. Woods endte fem slag bak McIlroy i Arnold Palmer-turneringen.

  SPO-GLF-USP-FARMERS-INSURANCE-OPEN---ROUND-TWO
  Foto: DONALD MIRALLE / AFP
 • Del Potro brøt Federers seiersrekke

  Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren. Del Potro ble den første argentiner til å vinne Indian Wells.

  Indian Wells Tennis Juan Martin del Potro, Roger Federer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag