NRK Meny
Normal

Norge slått i tåkehavet i Kollen: – Det var guffent

HOLMENKOLLEN/OSLO (NRK): Slovenia ble for sterke for Norge i lagkonkurransen. Men det var ikke lett å se.

Kenneth Gangnes forsvinner nok en gang i tåka i kollen, men jubler når han kommer til syne. Lengden viser 130 meter! Nordmannen jubler. 945,3 poeng.

For den velkjente Kollen-tåka har ligget tjukk over arenaen i hele dag. Og det ble verre og verre mot slutten av lagkonkurransen. Og da Kenneth Gangnes landet på 130 meter fikk knapt noen av de oppmøtte på tribunen se det nydelig hoppet. For da hadde tåka også blitt for voldsom for kameramannen som mistet Gangnes av syne i tåkehavet. Selv ikke lagkameraten Johan Andre Forfang så noe av lagkameratens siste hopp da han sikret 2. plass bak Slovenia.

– Jeg høret jubelen og så han jublet i utkjøringen her. Det gjorde godt, sier Forfang til NRK.

– Enormt tett

Gangnes innrømmer at det ikke var noe særlig å kaste seg ut i tåkehavet da han fikk se bilder av seg selv i sakte film, der TV-kameraet som lå tettere på faktisk klarte å følge hopperen.

– Det er flotte TV-bilder. Der så det ikke ut som det var så mye tåke. Men det var helt enormt tett. Det var guffent, men laserlinjen var god å ha der nede, sier Gangnes som hevet seg med 10.5 meter i andre omgang.

Med laserlinjen menes linjen som lyser opp hvor langt hopperne må strekke seg for å være best.

Men det holdt ikke mot Slovenia. Lagkonkurransen så nærmest avgjort ut etter at slovenernes nest siste hopper Robert Kranjec strakk seg til 127 meter. For nivået slovenerne lå på da konkurransen skulle avgjøres i 2. omgang var jenvt over høyere enn hos alle andre. Det slovenske laget er kjent som gode skiflygere og med oppdrift i bakken var de rett og slett bedre enn de norske.

Matforgiftning

Da Johan Andre Forfang bare strakk seg til 120,5 meter i den samme gruppen som Kranjec var det i realiteten avgjort. Men oppladningen for den norske hopperen denne uken har vært matforgiftning og feber.

Tre av de norske hopperne landet på 119,5 meter i første omgangn. Det hjalp på lengdene at det ble satt opp større fart og det utnyttet blant annet Daniel Andre Tande da han hoppet 130 meter. Men Anders Fannemel var ikke fornøyd etter 123 meter i andre omgang.

– Det er lenger, men det er høyere fart. Det mangler et eller annet i satsen i hoppet. Det er den siste fleskinga som mangler, slik Domen hadde, sier Fannemel.

For den 16 år gamle broren til stjernehopperen Peter Prevc, Domen Prevc, dro seg til 130 meter og førte an da Slovenia stakk fra Norge. Og da også Peter Prevc kopierte lillebrorens lengde ble det en komfortabel seier for slovenerne.

Siste nytt

 • Målløst for Hegerberg i semifinalen

  Ada Hegerberg hadde flere muligheter, men hverken Lyon eller Manchester City maktet å score i den første mesterligasemifinalen søndag.

  Kampen endte 0-0, og det er helt åpent før returoppgjøret i Frankrike neste helg.

   Ada Hegerberg
  Foto: Josep Lago / AFP
 • Storseier for Klepp

  Klepp flesket til med 6-0-seier hjemme mot Grand-Bodø i Toppserien søndag.

  Hege Hansen og Hanne Kogstad scoret to mål hver, mens Malin Skogvold Runestad og Marie Hella Andersen scoret hvert sitt.

  Klepp-Grand Bodø
  Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK
 • Stene nummer tre i verdenscupen

  Jenny Stene (20) ble nummer tre i verdenscupdebuten i 10 meter luftrifle søndag. Hun sikret Norges første pallplass i grenen på 23 år.

  – Å debutere med tredjeplass er utrolig sterkt, sier landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

  Jenny Stene
  Foto: Norges Skytterforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Avaldsnes - Vålerenga
Sportssøndag: Toppserien, Avaldsnes - Vålerenga
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Molde
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias