NRK Meny
Normal

Norge slakter arrangøren: – Amatørmessig

FALUN/OSLO (NRK): Her salter arrangøren løypene for hånd, som får Norge-ledelsen til å reagere. Nå slår FIS tilbake.

Salter stadion for hånd.

Juryen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) bestemte seg for å salte løypene i Falun før kvinnenes stafett.

Mens «saltmaskinen» kjørte rundt i oppvarmingsløypene, tok den lokale arrangøren frem bøtter og strødde salt for hånd før stafett-start.

– Det her er ikke bra. Det blir ikke jevnt fordelt. De bør ha en spreder på for eksempel en landbruksmaskin, som gjør at det blir jevnt fordelt, samtidig som saltet kommer litt ned i snøen, sier Norges landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

Intervju med Vidar Løfshus.

Lokale frivillige saltet

– FIS får nok ta seg en tur på Sognefjellet og lære, sier landslagssjefen med en humoristisk tone.

Det har vært full aktivitet i løypene helt fra torsdags morgen. Løypene har vært stengt hele dagen for å gjøre dem best mulig før stafetten.

Lokale frivillige har gått rundt og håndsaltet i flere timer, med utstyr som ikke akkurat imponerte landslagssjefen.

Laster Twitter-innhold

I sporet dominerte derimot de norske skijentene, og tok et suverent VM-gull. Etter fall av Maria Rydqvist måtte Sverige kjempe om sølvmedaljen mot Finland - en duell de gikk seirende ut av.

FIS: – Aldri fornøyd

Pierre Mignerey, renndirektør i FIS, forteller at det er klassiskløypene som er saltet for hånd for å unngå skader på sporene.

Renndirektøren blir veldig oppgitt når NRK videreformidler kritikken fra Norge-sjefen.

– Håndsalting er gjort flere ganger. Vi tror det er den beste løsningen for ikke å skade sporene. I Sotsji (OL) ble det brukt maskiner, og da klagde han også. Den mannen blir aldri fornøyd. Han er velkommen til å ta innspill med oss. Å klage i mediene hjelper ikke oss å gjøre en bedre jobb, sier Mignerey.

Den store tabben, ifølge landslagssjefen, ble gjort før mennenes 15 kilometer intervallstart onsdag. Da ble arrangøren kritisert fra flere hold etter at de beste løperne fikk verst forhold.

Den manglende saltingen var ett av ankepunktene.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal