NRK Meny
Normal

– Dette er noe av det mest grusomme jeg har gjort

Norge vant landskampen mot Jemen, men en tydelig preget Kjetil Aleksander Lie frykter at hans sure tap skal påvirke ham resten av OL.

Kjetil Lie

Kjetil Lie var svært skuffet etter å ha tapt sitt parti i sjakk-OL. Her er han i pressesonen.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Det er noe av det mest grusomme jeg har gjort. Jeg spilte helt grusomt hele partiet. Jeg har ingen forklaring for at jeg spilte så dårlig, sier Kjetil Lie til NRK.no mens han blunker kraftig med øynene.

Simen Agdestein og Leif Erlend Johannessen vant sine partier, mens Jon Ludvig Hammer klarte remis. Dermed vant Norge over Jemen i sjakk-OLs åpningskamp.

Men det var Norges antatt svakeste spiller, Kjetil Aleksander Lie, alle ville snakke med etter partiene. Han gikk på et surt tap.

Kjetil Lie

Kjetil Aleksander Lie måtte holde ut intervjuer med både NRK TV, NRK.no, VG Nett, VG papir, Dagbladet og TV 2 etter partiet. Her intervjues han for NRKs direktesending av Nora Thorp Bjørnstad.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Bekymret for at tapet skal få konsekvenser

Lie kommer tuslende gjennom pressesonen med blikket rett foran seg når NRK.no stopper ham og ber om et intervju. Alltid like hyggelige Lie svarer så godt han kan, men er tydelig skuffet.

– Jeg gjorde to dårlige trekk ganske tidlig, men så bukker jeg bort i tidsnød. Jeg får dårlig tid, og så driter jeg meg ut, rett og slett.

– Er du bekymret for at dette skal påvirke deg resten av OL?

– Ja, så klart. Jeg er bekymret for det nå. Jeg pleier å riste av meg sånne skuffelser, men det tar tid. Det pleier det, sier Kjetil Lie til NRK.no.

Lagkamerat Leif Erlend Johannessen føler med lagkameraten.

– Det er veldig dumt at Kjetil går på en smell. Vi skulle bruke denne runden på å bygge selvtillit i laget, så han får bare riste det av seg. Første runde er jo ikke så avgjørende, egentlig. Men akkurat han er en type som kanskje trenger selvtilliten, sier Johannessen til NRK.no.

– Jeg er litt bekymret for ham. Samtidig har vi snakket en del om det, så jeg tror han kommer til å komme seg, sier Johannessen, som altså vant sitt parti.

Skuffet Hammer

Jon Ludvig Hammer

Jon Ludvig Hammer var skuffet over egen innsats, men holdt humøret oppe i pressesonen.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Seieren til tross: 2,5-1,5 var et skuffende resultat for de norske herrene. Jemen var ikke regnet som en sterk motstander.

Også Jon Ludvig Hammer fikk problemer, men greide til slutt remis.

– Det var skuffende. Det var ikke dette jeg kom hit for å gjøre i dag. Jeg følte ting gikk veldig bra, jeg følte åpningen gikk bra. Så overså jeg et trekk fra ham, og det ødela litt av stillingen min, og så klarte jeg ikke hente meg inn fra det, sier Hammer til NRK.no.

– Hvordan skal dere plukke opp Kjetil nå?

– Vi får spille fotball eller noe annet for å få ham til å glemme det. Det er ikke lett å tape åpningspartiet sitt. Men det har skjedd tidligere at nordmenn har kommet sterkt tilbake etter å ha tapt åpningspartiet sitt, sier journaliststudenten.

PS! Magnus Carlsen fortalte før OL at han jobber bevisst med å bli bedre til å være positiv når lagkameratene gjør noe feil. Les saken her!

Siste nytt

 • Sveits' regjering støttar Sion-OL

  Regjeringa i Sveits vedtok i går å støtte ein søknad frå Sion om å søkje vinter-OL 2026.

  Det er uklart om det blir folkerøysting om søknaden.

  Innsbruck i Austerrike sa sist søndag nei til OL-søknad. Tidlegare har sveitsiske St. Moritz også sagt nei i folkerøysting.

  Vertsby for OL 2026 blir vald i 2019.

 • Messi med mål nummer hundre

  I kveldens 3–1-seier over Olympiakos fikk Lionel Messi æren av å sette inn sitt mesterligamål nummer 100.

  Tre minutter før pause ble Gerard Pique utvist for katalanerne.

  Barcelona leder gruppe D tre poeng foran Juventus som slo Sporting 2-1 i kveld.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Bare uavgjort for Atlético Madrid

  Atlético Madrid spilte uavgjort mot Tarik Elyounoussis Qarabag i dagens gruppespillskamp i Mesterligaen.

  Dermed står Atlético, som har nådd finalen i to av de tre siste sesongene, med bare to poeng etter tre kamper. Chelsea leder gruppen foran Roma.

  Azerbaijan Soccer Champions League Kevin Gameiro, Maksim Medvedev
  Foto: Aziz Karimov / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg