NRK Meny
Normal

– Dette er noe av det mest grusomme jeg har gjort

Norge vant landskampen mot Jemen, men en tydelig preget Kjetil Aleksander Lie frykter at hans sure tap skal påvirke ham resten av OL.

Kjetil Lie

Kjetil Lie var svært skuffet etter å ha tapt sitt parti i sjakk-OL. Her er han i pressesonen.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Det er noe av det mest grusomme jeg har gjort. Jeg spilte helt grusomt hele partiet. Jeg har ingen forklaring for at jeg spilte så dårlig, sier Kjetil Lie til NRK.no mens han blunker kraftig med øynene.

Simen Agdestein og Leif Erlend Johannessen vant sine partier, mens Jon Ludvig Hammer klarte remis. Dermed vant Norge over Jemen i sjakk-OLs åpningskamp.

Men det var Norges antatt svakeste spiller, Kjetil Aleksander Lie, alle ville snakke med etter partiene. Han gikk på et surt tap.

Kjetil Lie

Kjetil Aleksander Lie måtte holde ut intervjuer med både NRK TV, NRK.no, VG Nett, VG papir, Dagbladet og TV 2 etter partiet. Her intervjues han for NRKs direktesending av Nora Thorp Bjørnstad.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Bekymret for at tapet skal få konsekvenser

Lie kommer tuslende gjennom pressesonen med blikket rett foran seg når NRK.no stopper ham og ber om et intervju. Alltid like hyggelige Lie svarer så godt han kan, men er tydelig skuffet.

– Jeg gjorde to dårlige trekk ganske tidlig, men så bukker jeg bort i tidsnød. Jeg får dårlig tid, og så driter jeg meg ut, rett og slett.

– Er du bekymret for at dette skal påvirke deg resten av OL?

– Ja, så klart. Jeg er bekymret for det nå. Jeg pleier å riste av meg sånne skuffelser, men det tar tid. Det pleier det, sier Kjetil Lie til NRK.no.

Lagkamerat Leif Erlend Johannessen føler med lagkameraten.

– Det er veldig dumt at Kjetil går på en smell. Vi skulle bruke denne runden på å bygge selvtillit i laget, så han får bare riste det av seg. Første runde er jo ikke så avgjørende, egentlig. Men akkurat han er en type som kanskje trenger selvtilliten, sier Johannessen til NRK.no.

– Jeg er litt bekymret for ham. Samtidig har vi snakket en del om det, så jeg tror han kommer til å komme seg, sier Johannessen, som altså vant sitt parti.

Skuffet Hammer

Jon Ludvig Hammer

Jon Ludvig Hammer var skuffet over egen innsats, men holdt humøret oppe i pressesonen.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Seieren til tross: 2,5-1,5 var et skuffende resultat for de norske herrene. Jemen var ikke regnet som en sterk motstander.

Også Jon Ludvig Hammer fikk problemer, men greide til slutt remis.

– Det var skuffende. Det var ikke dette jeg kom hit for å gjøre i dag. Jeg følte ting gikk veldig bra, jeg følte åpningen gikk bra. Så overså jeg et trekk fra ham, og det ødela litt av stillingen min, og så klarte jeg ikke hente meg inn fra det, sier Hammer til NRK.no.

– Hvordan skal dere plukke opp Kjetil nå?

– Vi får spille fotball eller noe annet for å få ham til å glemme det. Det er ikke lett å tape åpningspartiet sitt. Men det har skjedd tidligere at nordmenn har kommet sterkt tilbake etter å ha tapt åpningspartiet sitt, sier journaliststudenten.

PS! Magnus Carlsen fortalte før OL at han jobber bevisst med å bli bedre til å være positiv når lagkameratene gjør noe feil. Les saken her!

Siste nytt

 • – Russere leverer tilbake bronse

  Ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS leverer de russiske curlingspillerne Alexander Krushelnitsky og Anastasia Bryzgalova tilbake OL-bronsen i mixed curling, etter en positiv dopingprøve. Det kan bety at det norske curlingparet får bronse likevel.

  Bronse
  Foto: Martin Bureau / AFP
 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal