NRK Meny
Normal

– Dette er noe av det mest grusomme jeg har gjort

Norge vant landskampen mot Jemen, men en tydelig preget Kjetil Aleksander Lie frykter at hans sure tap skal påvirke ham resten av OL.

Kjetil Lie

Kjetil Lie var svært skuffet etter å ha tapt sitt parti i sjakk-OL. Her er han i pressesonen.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Det er noe av det mest grusomme jeg har gjort. Jeg spilte helt grusomt hele partiet. Jeg har ingen forklaring for at jeg spilte så dårlig, sier Kjetil Lie til NRK.no mens han blunker kraftig med øynene.

Simen Agdestein og Leif Erlend Johannessen vant sine partier, mens Jon Ludvig Hammer klarte remis. Dermed vant Norge over Jemen i sjakk-OLs åpningskamp.

Men det var Norges antatt svakeste spiller, Kjetil Aleksander Lie, alle ville snakke med etter partiene. Han gikk på et surt tap.

Kjetil Lie

Kjetil Aleksander Lie måtte holde ut intervjuer med både NRK TV, NRK.no, VG Nett, VG papir, Dagbladet og TV 2 etter partiet. Her intervjues han for NRKs direktesending av Nora Thorp Bjørnstad.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Bekymret for at tapet skal få konsekvenser

Lie kommer tuslende gjennom pressesonen med blikket rett foran seg når NRK.no stopper ham og ber om et intervju. Alltid like hyggelige Lie svarer så godt han kan, men er tydelig skuffet.

– Jeg gjorde to dårlige trekk ganske tidlig, men så bukker jeg bort i tidsnød. Jeg får dårlig tid, og så driter jeg meg ut, rett og slett.

– Er du bekymret for at dette skal påvirke deg resten av OL?

– Ja, så klart. Jeg er bekymret for det nå. Jeg pleier å riste av meg sånne skuffelser, men det tar tid. Det pleier det, sier Kjetil Lie til NRK.no.

Lagkamerat Leif Erlend Johannessen føler med lagkameraten.

– Det er veldig dumt at Kjetil går på en smell. Vi skulle bruke denne runden på å bygge selvtillit i laget, så han får bare riste det av seg. Første runde er jo ikke så avgjørende, egentlig. Men akkurat han er en type som kanskje trenger selvtilliten, sier Johannessen til NRK.no.

– Jeg er litt bekymret for ham. Samtidig har vi snakket en del om det, så jeg tror han kommer til å komme seg, sier Johannessen, som altså vant sitt parti.

Skuffet Hammer

Jon Ludvig Hammer

Jon Ludvig Hammer var skuffet over egen innsats, men holdt humøret oppe i pressesonen.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Seieren til tross: 2,5-1,5 var et skuffende resultat for de norske herrene. Jemen var ikke regnet som en sterk motstander.

Også Jon Ludvig Hammer fikk problemer, men greide til slutt remis.

– Det var skuffende. Det var ikke dette jeg kom hit for å gjøre i dag. Jeg følte ting gikk veldig bra, jeg følte åpningen gikk bra. Så overså jeg et trekk fra ham, og det ødela litt av stillingen min, og så klarte jeg ikke hente meg inn fra det, sier Hammer til NRK.no.

– Hvordan skal dere plukke opp Kjetil nå?

– Vi får spille fotball eller noe annet for å få ham til å glemme det. Det er ikke lett å tape åpningspartiet sitt. Men det har skjedd tidligere at nordmenn har kommet sterkt tilbake etter å ha tapt åpningspartiet sitt, sier journaliststudenten.

PS! Magnus Carlsen fortalte før OL at han jobber bevisst med å bli bedre til å være positiv når lagkameratene gjør noe feil. Les saken her!

Siste nytt

 • Uendret for Norge på FIFA-rankingen

  Norge beholder sin plassering på FIFA-rankingen i fotball for kvinner og går inn i den avgjørende høsten i VM-kvalifiseringen på 14.-plass. USA beholder førsteplassen med god margin, men følges nå tettest av Tyskland og Frankrike.

  Kvinnelandslaget i fotball i kampen mot Nord-Irland
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Egypt leverer klage på dommeren

  Egypts fotballforbund har levert en formell klage til FIFA mot dommer Enrique Cáceres og hans avgjørelser i 1-3-tapet mot Russland i VM.

  Egypts fotballpresident sier klagen leveres fordi Cáceres ikke benyttet seg av VAR i to mulige straffesituasjoner.

  World Cup - Group A - Russia vs Egypt
  Foto: Michael Dalder / Reuters
 • Islands trener selvsikker før kamp

  Islands trener Heimir Hallgrímsson er sikker på seier før møtet med Nigeria i fotball-VM fredag.

  – Vi forventer å vinne, selv om vi vet at Nigeria blir en tøff motstander.

  Island åpnet VM med 1-1 mot Argentina. Nigeria åpnet med 0-2-tap for Kroatia.

  Heimir Hallgrímsson
  Foto: Nicolas Asfouri / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Brasil og Marokko
VM fotball: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
Topp 5-lister fra fotball-VM
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
VM fotball: Nigeria - Island