Hopp til innhold

Norge skuffet i vanskelige forhold

Norge endte på 5.-plass i mennenes lagkonkurranse i hopp i polske Zakopane lørdag. Dårlige forhold snøt de norske hopperne for de beste lengdene.

Det norske laget besto av Daniel-André Tande, Robin Pedersen, Halvor Granerud og Marius Lindvik. Sistnevnte hoppet sist for Norge og landet på 139,5 meter i finalen, noe som ga 5.-plass. Slovenia vant foran Tyskland og Japan.

Tande startet den norske dagen med et hopp på 127 meter. Pedersen fulgte så opp med 131,5. Dermed så det lyst ut for Norge etter to hopp. Men i det tredje hoppet skar det seg for Granerud.

Han fikk en fin utgang på hoppkanten, men traff bakken svært raskt. 116,5 meter ga ikke den beste poengsummen for Asker-hopperen. Det var delvis grunnet tøffe forhold i bakken.

Lindvik hoppet 132,5 meter og ga Norge pallhåp foran finaleomgangen. Der hoppet Tande først 131 meter, før Pedersen fulgte opp med «bare» 106,5 meter. Også han fikk tunge forhold.

Granerud hoppet bedre i finalen og strakte seg til 136 meter, før Lindvik landet på 139,5 meter.

Norge endte som nummer tre i lagkonkurransen i Bischofshofen for en snau uke siden. Søndag er det individuelt renn i Polen. (NTB)

Ski Jumping World Cup 2022
Foto: KACPER PEMPEL / Reuters

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Palumbo fikk Juventus-debuten

  Norske Martin Palumbo fikk sine første minutter for Juventus da han ble byttet inn 12 minutter før full tid. 20-åringen er på utlån fra serierival Udinese.

  Juventus tok imot Lazio i senkampen og ledet 2-0 til pause etter mål fra Dusan Vlahovic og Álvaro Morata. Juve-back Alex Sandro scoret selvmål tidlig i andre omgang, slik at det sto 2-1.

  Det så lenge ut til å gå mot tre poeng for vertene, men seks minutter på overtid sørget Sergej Milinkovic-Savic for balanse i regnskapet. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Arsenal-smell i mesterligakampen

  Martin Ødegaard og Arsenal røk 0-2 for Newcastle mandag og snublet dermed stygt i kampen om den siste mesterligabilletten i Premier League.

  Scoringene som avgjorde kampen kom i annen omgang. Etter 56 minutter satte Arsenal-midtstopper Ben White ballen i eget mål etter et hardt innlegg fra Newcastles Joelinton. Fem minutter før full tid hamret Bruno Guimarães inn 2-0 etter massivt Newcastle-press.

  Ufortjent var det ikke at de tre poengene ble værende igjen på St. James' Park. Hjemmelaget satte tidlig trykk på Arsenal. Gjestene fikk aldri festet noe skikkelig grep om kampen, men måtte i stedet tåle en blytung kveld.

  Tapet betyr nemlig at London-rival Tottenham har to poeng til gode på Arsenal i kampen om fjerdeplassen i Premier League foran siste serierunde. Dermed kan mesterligadrømmen glippe for Martin Ødegaard og lagkameratene. Det vil naturlig nok være et hardt slag. (NTB)

 • Ruud møter franske Paire i 2. runde i Genève-turneringen

  Casper Ruud møter franske Benoît Paire i andre runde av ATP-turneringen i tennis i Genève.

  Ruud hadde walkover i første runde. Han er andreseedet i Genève bak Daniil Medvedev. Nordmannen gikk helt til topps i Sveits i fjor.

  Nordmannen, som kommer rett fra tap i semifinalen i Roma, har møtt franske Paire fire ganger tidligere. Han har vunnet alle møtene på grus og sist gang i Gstaad i fjor.

  Benoît Paire tok det første settet 7-5 i 1. rundeoppgjøret mot finske Emil Ruusuvuori mandag. Deretter slo finnen tilbake med samme sifre i sett nummer to, før Paire vant det tredje med 6-4. (NTB)

  Italy Tennis Open
  Foto: Alessandra Tarantino / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste