Fortvilet Stöckl føler seg urettferdig behandlet: – Det har vært veldig belastende

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Etter en svak norsk lagkonkurranse langet en frustrert Alexander Stöckl ut mot norsk presse. Han har opplevd oppmerksomheten rundt Graneruds koronasmitte som belastende.

Alexander Stöckl

FORTVILET: Landslagstrener Alexander Stöckl.

Foto: Lise Åserud / NTB

Norge slet under lagkonkurransen i Oberstdorf med en koronasyk Halvor Egner Granerud langt unna hoppbakken.

Etter konkurransen ga landslagstrener Alexander Stöckl klart uttrykk for at laget har vært gjennom en krevende periode og at norske medier ikke har spilt på lag.

– Jeg vil ta med meg at vi klarte oss bra. Med tanke på presset som ble lagt på oss, og spesielt fra media. Det vil jeg bare si; Det er fortsatt bare ett tilfelle av smitte. Det vil si at tiltakene vi gjør har fungert bra, sier landslagstreneren til NRK som håper at mediekulturen i Norge endrer seg.

– Det har vært veldig belastende, sier han om mediepresset som har vært de siste dagene.

Han sikter da til flere saker hvor hopperne har fått kritiske spørsmål, blant annet for manglende bruk av munnbind.

Alexander Stöckl føler at hopperne blir urettferdig behandlet.

Alexander Stöckl føler at hopperne blir urettferdig behandlet.

– Man blir kritisert på alt man har gjort. Det dras frem bilder og vi prøver bare å konsentrere oss om det sportslige, men det blir veldig krevende når det er en haug med journalister som tror at alt vi gjør er feil.

Urettferdig

Han legger til at han synes lite om hvordan norsk pressen opererer og mener at presse fra andre land behandler laget annerledes.

– Det føles veldig urettferdig. Vi står helt alene. Vi blir behandlet verst av våre egne.

Hvorfor blir det sånn?

– Det er fordi pressekulturen er blitt sånn i Norge. Det er kjipt at det er sånn, men vi må leve med det.

Er det annerledes fra andre nasjoner?

– Ja, det er det. De er veldig objektive og spør hvordan man har det. Det tok jo 24 timer etter at Halvor var smitta før jeg fikk spørsmål om hvordan Halvor har det, forklarer Stöckl.

Stöckl og Granerud

KRITISK: Alexander Stöckl mener landslaget er urettferdig behandlet etter at Halvor Egner Granerud (til høyre) fikk påvist koronavirus.

Foto: Lise Åserud

Skuffende konkurranse

Kritikken til Stöckl kommer i etterkant av en svak norsk lagkonkurranse i storbakken i Oberstdorf. Norge havnet til slutt på sjetteplass, hele 72.5 poeng bak Tyskland som tok hjem VM-gullet på hjemmebane.

Østerrike ble nummer to, 11.1 poeng bak Tyskland, mens Polen tok bronsemedaljen.

Marius Lindvik

Marius Lindvik leverte et svakt og et godt hopp under lagkonkurransen på lørdag.

Foto: Lise Åserud / NTB

Norge var aldri med i kampen om medaljene. Marius Lindvik var første hopper ut og han hoppet kun 117 meter på første forsøk. Allerede da var Norge 35.8 poeng Polen som da var i tet.

Daniel André Tande hadde også en tung dag i hoppbakken og leverte to svake hopp. Etter konkurransen var han mildt sagt forbannet på seg selv.

– Jeg er j***** forbanna. Mest på meg selv. Så synes jeg at vi har utrolig uflaks med vinden. Det er ikke noe gøy, sa Tande som ser frem til et par uker fri uten skihopp i tankene.

Så slitne ut

NRKs hoppeksperter Anders Jacobsen og Johan Remen Evensen synes de norske hopperne så slitne ut og mistenkte halvveis ut i konkurransen at oppmerksomheten rundt Granerud kan ha vært med på å tappe krefter.

– Det har vært tre litt tøffe døgn. Jeg tror de er litt slitne, sa Jacobsen i pausen.

– Det kan være at det er en liten utladning. Det er naturlig når du tenker over hva de har vært gjennom, fortsatte Remen Evensen.

Sjetteplassen i lagkonkurransen var hoppernes siste bidrag i VM 2021.

Siste nytt

 • Klarsignal for EM-tilskuere i Roma

  Italienske myndigheter har vendt tommelen opp for planene om å slippe inn publikum på kampene i Roma under sommerens fotball-EM.

  Det åpnes for utnyttelse av inntil 25 prosent av tilskuerkapasiteten på Stadio Olimpico. Det betyr at 17.000 av de 68.000 tilskuerplassene kan benyttes.

  Uefa har tidligere sagt at det ikke skal spilles EM-kamper uten tilskuere. Fra før hadde åtte av de tolv arrangørbyene gitt garanti om at det vil bli tilskuere på deres kamper, men Roma var en av fire som ennå ikke kunne garantere det.

  Nå gjenstår Bilbao, Dublin og München.

  Kommende mandag skal Det europeiske fotballforbundet (Uefa) på et styremøte ta stilling til hva som skjer med kamper lagt til byer som ikke kan garantere at det vil være tilskuere på tribunene.

  EM-kvalifisering fotball menn: Italia-Norge. Stadio Olimpico i Roma.
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Slapp møte med storfavoritt Györ

  Vipers Kristiansand skal møte CSKA Moskva i semifinalen i mesterligaen. Det ble klart etter trekning i ettermiddag. Dermed slapp kristiansandslaget å møte storfavoritt Györ før en eventuell finale. Semifinalene spilles lørdag 29. mai.

  Handball, Rema 1000-ligaen, Flint - Vipers
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
 • Ada Hegerberg ute denne sesongen

  Ada Hegerberg kommer ikke tilbake på banen for Lyon denne sesongen, men sikter mot neste sesong. Det melder klubben på sitt nettsted.

  Hegerberg har ikke spilt siden hun pådro seg en korsbåndskade i januar i fjor. På ettersommeren gjennomgikk hun en ny operasjon for å fikse en gammel skade, men rehabiliteringen har tatt lenger tid enn forventet.

  Nå har hun ifølge klubben gitt opp å gjøre comeback denne sesongen. I stedet prøver hun å bli klar til sesongforberedelsene til 2021-22-sesongen.

  Det har kommet få nyheter om Hegerberg fra Lyon under hennes skadeperiode, men før juli i fjor meldte klubben at kontrakten hennes er forlenget til 2024. (NTB)

  Hegerberg
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal