Udnes Weng trøstet lagvenninnen: – Det skal du ikke tenke på

OBERSTDORF/OSLO (NRK): En skuffet Maiken Caspersen Falla måtte registrere at Norge var sjanseløse på medalje i sprintstafetten i VM. Etter stafetten ba hun lagvenninnen om unnskyldning.

VM på ski 2021 i Oberstdorf

TRØST: Tiri Udnes Weng trøster lagvenninnen Maiken Caspersen Falla etter en litt skuffende 6.-plass.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Tiril går kjempebra. Vi får til gode vekslinger til slutt, også. Så Tiril (Udnes Weng) gikk veldig bra, og jeg må bare si: Unnskyld!

Weng og Falla holdt seg i tetfeltet gjennom store deler av stafetten sammen med blant andre Maja Dahlqvist og Jonna Sundling på det svenske laget, men Falla viste svakhetstegn og tapte en del plasser på sin nest siste etappe.

– Jeg ble litt bekymret over det der, kommenterte NRKs kommentator Jann Post under sendingen.

Maiken Caspersen Falla var kun 2,8 sekunder bak Sverige og Sundling da hun la ut på siste etappe.

Men det ble til slutt en kamp mellom Sverige, Sveits og Slovenia på søndagens stafett, der Sverige til slutt sikret gullet. Sveits tok sølv, mens Slovenia sikret bronsen. Falla ble frakjørt på sin siste etappe, og Norges lag endte til slutt på 6.-plass.

Falla var aldri i nærheten av å henge med i medaljekampen.

VM på ski 2021 i Oberstdorf. Tiril Udnes Weng og Maiken Caspersen Falla.

Udnes Weng og Falla kjempet lenge i tet, men ble etter hvert frakjørt.

Foto: Lise Åserud / NTB

Trøstet lagvenninnen

Det var derfor en skuffet Falla som måtte registrere at det ikke ble medalje denne gangen. Etter stafetten ba sølvvinneren på torsdagens VM-sprint om unnskyldning til Udnes Weng.

– Nei! utbrøt en smilende Udnes Weng etter beklagelsen fra lagvenninnen.

Hun var i stedet rask med å trøste lagvenninnen.

– Jeg er en lagspiller, og jeg så at hun hadde det tøft i dag. Det er kjedelig for henne. Jeg trøstet henne litt, men jeg vet ikke om det hjelper, påpeker hun.

Hun innrømmer likevel at de hadde håpet på en bedre plassering enn en 6.-plass.

– Det må vi ærlig innrømme. Men det er mange sterke lag, og vi visste vi var underdogs. I dag var det litt under pari, kommenterer Tiril Udnes Weng.

VM på ski 2021 i Oberstdorf

– Jeg så at hun hadde det tøft i dag, sier Udnes Weng.

Foto: Lise Åserud / NTB

– En tung dag

En nedbrutt Falla sier til NRK at hun føler at formen er tilbake til der den var før VM.

– Nå skal jeg hjem og slappe av litt. Dette har kostet ekstremt mye, sier Falla.

– Jeg merket det på semien at det var en tung dag. Dessverre har jeg hatt for mange slike dager det siste året. Dessverre var det med Tiril og for Norge denne gangen.

– Det hadde vært bedre å ha hatt en slik dag på sprinten. Men jeg hadde ikke mer igjen. Jeg ga alt jeg kunne.

Erik Valnes og Johannes Høsflot Klæbo kom seg greit videre til mennenes finale, der de sikret gullet.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Norsk lag vant e-sportsturnering

  Etter en sju timers finale sikret norske Heroic seieren i Counter-Strike-turneringen ESL Pro League. Laget fikk med seg en premie på 1,5 millioner kroner.

  Finalemotstanderen, russiske Gambit, var på forhånd rangert som nummer 1 i verden i Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO).

  Esl Pro League er e-sportens svar på Champions League, ifølge en pressemelding fra laget, som eies av youtuberen Joachim «NoobworK» Haraldsen og en rekke norske investorer.

  – Dette var noe av det aller mest spennende jeg har vært med på, både som youtuber og i e-sportsverdenen. Jeg og flere hundre tusen fans fulgte med via Twitch i en utrolig spennende finale, og jeg er strålende fornøyd med at vi kan hente trofeet hjem til kontoret på Aker Brygge, sier Halvorsen.

  – Denne finalen har vært helt enorm, og jeg utfordrer alle som fortsatt tviler på at e-sport er ekte idrett, til å prøve å spille en finale i over sju timer, sier lagkaptein Casper «CadiaN» Møller. (NTB)

 • Klatret etter sterk avslutning

  Viktor Hovland leverte variabelt spill på sisterunden av Masters, men med en sterk avslutning klatret han til 21. plass.

  Nordmannen startet dagen på 13.-plass, totalt ett slag under par i det som er sesongens første majorturnering.

  Åpningen på avslutningsrunden bar imidlertid ingen bud om at noe avansement var i emning. Hovland åpnet med bogey på det første hullet, og det ble også bogey på hull seks og ti.

  På det 11. hullet måtte han tåle en kjedelig dobbeltbogey, og dermed raste 23-åringen nedover resultatlistene.

  Så startet imidlertid Hovland en sluttspurt. Søndag fikk han birdier på hull 12 og 13, og plutselig var fall avløst av klatring på resultatlistene. Da også hull 14 og 15 endte med birdie, hadde Oslo-gutten for alvor fått vind i seilene.

  De to avsluttende hullene endte begge med par for Hovland, som dermed endte turneringens fire runder på par. Nordmannen endte dermed på 21.-plassen, delt med den 50-årige golflegenden Phil Mickelson.

  Hideki Matsuyama vant og ble med det den første japaneren som vinner en av golfsportens majorturneringer. (NTB)

  The Masters - Final Round
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Duo skal trene Strømsgodset

  Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen får delt treneransvar i klubben fra og med i morgen mandag. Det melder Strømsgodset på sine hjemmesider.

  Wibe-Lund er nåværende assistenttrener og Ingebretsen er tidligere hovedtrener.

  Håkon Wibe-Lund
  Foto: Audun Braastad / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal