NRK Meny
Normal

Norge sjanseløse mot Ungarn

Det norske laget kjempet som løver, men Ungarn slo Norge relativt enkelt 25-22 i håndball-VM søndag kveld.

Norge - Ungarn
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det ble likevel en svært spennende avslutning på kampen. Ungarn ledet 22-19 da det gjenstod fem minutter av kampen.

Bommet

- Vi misbrukte for mange store sjanser til å klare dette. Hadde kampen vart litt lenger. kunne det kanskje gått likevel, sa Frank Løke.

Det endte med sju spillemål og tre framprovoserte straffer for Løke. Men de fleste andre på laget gjorde som de ikke skulle: De sendte ballen i armhøyde på Nenad Puljezevic. Der regjerte den ungarske tungvekterkeeperen (111 kilo) totalt. Han stoppet på 23 redninger, nesten den dobbelte av kollega Steinar Ege. Et annet hederlig unntak i angrep var ferske Jan-Richard Lislerud Hansen som satte inn sine to sjanser.

Skjønte lite

Børge Lund skjønte lite av det røde kortet som satte ham utenfor i kampen. 

- Dette er selvfølgelig surt, og jeg syntes avgjørelsen var hard. Jeg taklet ham tidlig og dro ham ikke rett ned bakfra, sa Lund til NTB.

Han så 44 minutter fra tribunen. Der så han Norge skyte seg helt ut.

- Vi vil videre. Da må vi slå Danmark, sa Lund. Med ham ute måtte nye konstellasjoner bygges. Det holdt ikke selv om Norge var nær ved å snu seks mål under til uavgjort.

Uavgjort

Norge må nå vinne eller spille uavgjort i sin neste kamp mot Danmark.

 - Vi vinner ikke når vi brenner så mange muligheter, sier landslagstrener Gunnar Pettersen til TV 2 etter søndagens kamp.

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal